Čekan varuje: Príde katastrofa, kolaps zdravotníctva a humanitárna kríza
11 | 11 | 2021 I Jozef Uhlarik

Situácia na Slovensku je zo dňa na deň horšia a horšia. A to nielen po ekonomickej stránke, ale najmä pandemickej. Najhoršie na tom je to, že štát sa na tretiu vlnu opäť v lete nepripravil, ale spoľahol sa len na očkovanie.

Štát už dlhé mesiace málo účinne nabáda na očkovanie, ktoré je preň doslova modlou či alfou a omegou v boji s COVID-19. Ako sa ukazuje, zlyhalo. A to nielen pre malú účinnosť, ale aj pre jeho manažovanie a v neposlednom rade vo viacerých opatreniach súvisiacich s pandémiou. Vrátanie liečenia. Vedec Pavol Čekan v statuse predpovedá katastrofu a kolaps nemocníc, pred čím vraj varoval už koncom septembra.

Boj s vírusom pred nemocnicami prehrávame

Vedec hneď v úvode pripomína, že dnes máme nad 7-tisíc PCR pozitívnych, a ak berieme do úvahy spolu PCR a Ag testy tak je to skoro 9-tisíc pozitívnych. „Takmer 2500 ľudí je hospitalizovaných s ťažkým priebehom infekcie a za dnes aj 53 úmrtí, čo je denný rekord v 3. vlne. Žiaľ, čísla pôjdu hore,“ konštatuje smutne Čekan, podľa ktorého sa tento scenár dal predpokladať ešte v septembri. „Aj čísla posledných dní ukazujú, že vlak sa rozbieha, a že tentokrát to bude nie osobák, ale rýchlik. Slovensko na to nie je vôbec pripravené, miera plnej zaočkovanosti tesne nad 42% je aj v porovnaní s priemerom EÚ na úrovni 61% žalostná,“ napísal ešte 22. septembra vedec, podľa ktorého to, čo sa bude diať v nasledujúcich týždňoch, je už ťažko odhadnúť.

Provládni vedci odmietli účasť vo vyváženej diskusii. Majú svoje médiá na propagandu
21 | 10 | 2021 | Ján Papuga

„Môže dôjsť ku kolapsu zdravotníctva, môže to byť len v niektorých regiónoch alebo takmer všade. Všetko môže byť horšie, než si dnes dokážeme predstaviť, ale aj lepšie. Veľmi závisí, čo spravíme ako spoločnosť v nasledujúcich dňoch a týždňoch, a či to naši zdravotníci vydržia. Modlím sa, aby našli dostatok síl, aby ten nápor pacientov zvládli, pretože boj s vírusom pred nemocnicami prehrávame,“ prízvukuje Čekan a dodáva, že dnes už situácia jasne volá po odvážnych riešeniach. „Žiaľ, dostali sme sa do situácie, že ak chceme zachrániť veľa ľudských životov, v hre je všetko: povinné očkovanie, silné protipandemické opatrenia, lockdown, atď. Alebo nebudeme robiť nič a príde katastrofa, kolaps zdravotníctva, humanitárna kríza,“ varuje vedec.

Čekan si myslí, že sa pri očkovaní sa mnohí rozhodli nesprávne. „Ale bolo to ich slobodné a dobrovoľné rozhodnutie. Teraz nastal čas, buď svoje rozhodnutie zmeniť, pomôcť sebe, okoliu, Slovensku, alebo brať za to plnú zodpovednosť. Inej cesty niet,“ myslí si vedec, ktorému je veľmi ľúto, kam sme sa až dostali. „A ospravedlňujem sa tým, ktorí sú zodpovední a solidárni, chránia sa, že to musia zažiť zas a znova. Ospravedlňujem sa všetkým lekárom, sestrám a zdravotníkom, že sme ich znova dostali do katastrofálnej situácie. Prajem vám všetkým hlavne veľa zdravia, v prípade ochorenia ľahký priebeh infekcie a držte sa, Končí svoj varovný status vedec Pavol Čekan.

Advokát Ivor: Čekan, absolvent Rockeffelerovej univerzity sa tu zázračne objavil v roku 2020
Advokát Ivor je presvedčený, na základe odborných článkov, že pri PCR testoch ide o obrovský podvod. Už aj americká obdoba nášho ŠÚKL priznala, že tieto testy nedokážu rozoznať Covid od chrípky. A akú rolu v tom celom zohráva Pavol Čekan?... Čítať ďalej
02 | 10 | 2021 | Petra Demková