Iniciatíva Hovorme spolu: RTVS dostala ponuku, aká sa neodmieta
11 | 11 | 2021 I Eka Balašková

O iniciatíve Hovorme spolu sme už na našich stránkach písali. 28. 10. 2021 sa uskutočnila prvá diskusia. Ako sa situácia posunula?

Ponuka pre RTVS

Juraj Matyinko, jeden z iniciátorov, RTVS verejne ponúkol z vyššie zmienenej diskusie. Priniesli v nej 6 tém spojených s aktuálnymi opatreniami a bonusovú tému, ako doplnok. V diskusii zabezpečili pluralitnú vyváženosť odborných názorov. Tých, ktorých nazývajú „provládnymi“, boli zastúpení cez ich verejne dostupné vyjadrenia a ich „oponenti“ sa zúčastnili prostredníctvom online pripojenia. 

D. Daniš - Zásahom polície v Piešťanoch nebezpečne posúvame hranice primeranosti
Z miestneho konfliktu provokatérov a pokladníčok, s následným zásahom policajtov v Piešťanoch sa vďaka sociálnym sieťam stal na Slovensku "celospoločenský problém". Samozrejme, so stíhaním organizovaných provokatérov, nikto príčetný nemôže mať... Čítať ďalej
09 | 11 | 2021 | Eka Balaskova

8000 ľudí, 50 osobností

„S ohľadom na to, že sme od Vás nedostali odpoveď na našu verejnú výzvu, ktorú k dnešnému dňu podpísalo už viac ako 50 signatárov z radov osobností a takmer 8 000 ľudí z radov verejnosti, a tým pádom nevieme, či Vám realizáciu nami navrhovanej série diskusných relácii neumožnili nejaké objektívne okolnosti, sme sa rozhodli zrealizovať túto jednu pilotnú reláciu z našich zdrojov a s využitím našich kapacít a ušetriť Vám tak čas či prostriedky, ktoré by si príprava takýchto diskusií vyžadovala. Taktiež sme vyriešili aj neúčasť jedného názorového spektra formou, ktorá možno nie je úplne optimálna, ale pre diváka stále funkčná a aj atraktívna,“ uviedol Matyinko. Zdôraznil tiež, že produkcia bola mimoriadne nákladná, no iniciatíva je ochotná záznam poskytnúť úplne zdarma. Vníma to, ako vec verejného záujmu.

Hovorme spolu. Prvá diskusia a provládni "odborníci" ju odmietli
Túto diskusiu očakávalo množstvo ľudí. Celú si ju môžete pozrieť na rôznych platformách, my vám z nej prinášame to najdôležitejšie. Diskusie sa zúčastnilo celé spektrum odborníkov zo všetkých oblastí života. Lekári hepatológ MUDr. Štefan... Čítať ďalej
29 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Vec verejného záujmu.

Zo strany RTVS stačí len nájsť pre diskusiu vhodný vysielací priestor. – ak by ju nebolo možné odvysielať v jednom kuse, majú ju rozdelenú aj do samostatných polhodinu trvajúcich tématických blokov. Sú presvedčení, že by jej odvysielanie ocenili nielen diváci RTVS, ale aj riaditeľ. Je to reprezentant inštitúcie, ktorej poslaním je služba verejnosti v oblasti vysielania v súlade s §3 zákona č. 532/2010 Z. z.

Veľký úspech vo verejnosti

Na platformách iniciatívy Hovorme Spolu zaznamenala celá diskusia už takmer štvrť milióna videní, ďalších takmer 50 tisíc na iných platformách. Skrátené výstupy z nej dosiahli na sociálnych sieťach už viac ako 700 000 videní. Aj toto by mohlo hrať do karát tomu, aby boli šasti diskusie odvysielané aj vo verejnoprávnej RTVS.

M. Uhrík: "Vakcíny nie sú také účinné, ako sa predpokladalo"
"Prečo sa vírus rekordne šíri, aj keď je cca polovica ľudí zaočkovaná?" Pýta sa Milan Uhrík, predseda hnutia Republika vo svojom statuse na sociálnej sieti. "Poďme k faktom."Začínaeuroposlanec a uvádza percentuálny rozdiel počtu symptomaticky... Čítať ďalej
11 | 11 | 2021 | Eka Balašková