Robert Kaliňák: Systém už rok "vraždí" oponentov
28 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Robert Kaliňák sa ozval! Vo videu na sociálnej sieti bol rázny! Ale poukázal aj na nemohúcnosť tých, ktorých rodinní príslušníci sú vo väzbe. Otec a syn, sa stali podľa neho jednoducho rukojemníkmi súboja, ktorý dnes podľa neho predvádza táto nemohúca vláda. A to podľa neho dáva do určitej mieri ľuďom právo byť nahnevanými.

V úvode príspevku ozrejmil, že za posledné dni už odpovedal na všetky otázky novinárov, ktoré sa týkali obrovského škandálu v rámci nelegálneho lovu zveri a pytliactva. Novinárom sa však, podľa neho, podarilo preraziť ďalšie dno. 

"Novinári zverejnili nahrávky súkromných osôb, súkromného rozhovoru o súkromných problémoch a frustráciách, ktoré nemajú nič spoločné s trestnou činnosťou, alebo nejakou nelegálnou, alebo nezákonnou činnosťou," hovorí. Dodáva, že to bol rozhovor ľudí, ktorí sa už rok nevedia domôcť spravodlivosti, ktorí už rok bojujú s vražedným systémom, ktorý mučí ľudí ako v stredoveku. A pripomína rozhodnutie ústavného súdu, že Monika Jankovská bola vo väzbe nezákonne.

J. Šátek - Niekto tu získal nepoužiteľné dôkazy
Jozef Šátek je zrejme nespochybniteľný odborník. Ponúkame vám teda jeho právny názor na tému, ktorá hýbe verejnosťou v ostatných dňoch. Na pytliactvo s kamerami? "Pri nasadení techniky k obrazovo-zvukovému nahrávaniu v rekreačnej chate... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Obete a rukojemníci tejto vlády

Kaliňák vysvetlil o čo podľa neho ide. "Úrad špeciálnej prokuratúry, spolu s niekoľkými angažovanými policajtami NAKA sa rozhodli viesť boj s politickou stranou SMER. A ich rodinní príslušníci sa stali obeťami a rukojemníkmi. Sú vo väzbe a nemôžu si pomôcť, aby dali veci do zákonnej normy," hovorí. 

Zverejneným videom a odpočúvaním, ktorým sa podľa neho snažili niečo dokázať, prerazili všetky možné úrovne toho, ako má vyzerať právny štát. "Je to hanba a je to obrovský škandál. Dnes už ale existujú digitálne stopy, ktoré sa nedajú zamiesť a reaguje už aj Špeciálna prokuratúra, ktorá hovorí: Nie, to nie my. To nie my sme posunuli tieto videá do novín," zdôrazňuje Kaliňák.

Podľa neho ide aj o dobrý signál, čo sa stane, keď sa na to príde. "Páni sa vyhovoria a na konci dňa bude zodpovedný ten posledný policajt," hovorí.

Lipšic je majster sveta! Neuveríte, v akej disciplíne
Daniel Lipšic sa ako minister vnútra rozhodol, že na Slovensku sa musí skoncovať s nelegálnymi odposluchmi. S kšeftovaním s nelegálnymi odposluchmi a s biznisom, ktorý z toho majú vplyvné skupiny a zločinecké skupiny. Toto všetko Daniel Lipšic... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Príklad, prečo ide o hrôzo vládu

Róbert Kaliňák vysvetlil aj rozdiel medzi SMER-om a touto hrôzo vládou, ako nazval vo videu súčasnú vládu. Na príklade: "Pred rokmi existovala na ministerstve vnútra úradníčka, ktorá kritizovala SMER a dokonca tuším vyhrala aj ocenenie Biela vrana. My sme ju nevyhodili, veď sloboda názoru. Ale, ona si myslela, že to tak bude aj v tejto vláde. Keď nastúpila na miesto štátnej tajomníčky na ministerstve školstva, tak si myslela, že môže kritizovať ďalej, veď kritika posúva dopredu. Aká bola ale odpoveď zo strany SaS, keď kritizovala ministra školstva? Vyhodili ju. Ako špinavé prádlo a nikto po nej ani neštekol. Ani noviny, ani žiadna Biela vrana. A to je ten rozdiel," dodáva.

V závere videa zdôrazňuje: "Vždy klamali a ku všetkým funkciám sa dostali podvodom a na to sa dnes, každodenne prichádza." 

Už aj Trend píše: Politický boj a médiá ničia právny štát!
Video z odpočúvania predstaviteľov opozície nie je druhá gorila. Je hanbou slovenskej verzie právneho štátu, píše sa v Trende. „Bola raz jedna chata, na ktorej vraj pytliaci porciovali nelegálne zabitú zver. A tak ju dala polícia odpočúvať.... Čítať ďalej
28 | 10 | 2021 | Ján Papuga