Súhlasíme s lekárskym apartheidom? (Neil Clark)
28 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Komentár Neila Clarka (Russia Today)

Výzva doteraz uctievaného amerického ľavičiara Noama Chomského, aby boli neočkovaní izolovaní od zvyšku spoločnosti, a jeho chladné odmietnutie obáv z toho, ako sa vôbec dostanú k jedlu, sú hlboko šokujúce. Takto padajú mocní, zamýšľa sa novinár a spisovateľ Neil Clark.

Jediná dobrá vec na posledných 18 mesiacoch je, že toto obdobie odhalilo, kto bol skutočným zástancom základných ľudských slobôd a kto nie. Preboha, bolo tam naozaj dosť prekvapení, však? 
Pred časom by sme sa zasmiali

Ak by som vám v roku 2019 povedal, že pod zámienkou boja proti vírusu s úmrtnosťou 0,096 % by štáty v celom západnom svete uvalili najväčšie obmedzenia občianskych slobôd v mierových časoch, aké kedy kto videl, pričom ľudia by sa dokonca nemohli zúčastniť pohrebov blízkych alebo ich návštevy, keď boli vážne chorí v nemocnici, pravdepodobne by ste si povedali: „Stavím sa, že socialistický liberál Noam Chomsky bude ostro vystupovať proti tomu. Nesúhlasím so všetkým, čo hovorí, ale vždy je proti tyranii a neprimeraným vládnym opatreniam.“

Ale Chomsky nielenže nevystupoval proti lockdownom a povinným rúškam, ale v skutočnosti zašiel oveľa ďalej. V nedávnom virálnom rozhovore, ktorý ukázal úroveň autoritárstva, pri ktorej by zbledol aj Jozef Visarionovič Stalin, povedal, že správnou reakciou voči tým, ktorí si neželali očkovanie, je trvať na tom, aby boli izolovaní od zvyšku spoločnosti. 

Potom, ako zdôraznil Max Blumenthal na Twitteri, ani zďaleka neprejavoval ľútosť, ale ešte to vystupňoval. Keď sa opýtali: „Ako k nim dostaneme jedlo?“ (teda k neočkovaným), mrazivo odpovedal: "No, to je vlastne ich problém."

Ako Lipšic prichytil Fica slaninu jesť
Stará dobrá rada hovorí, že najlepšia obrana je útok. Alebo lepšie povedané, že keď už tečie do topánok, treba sa vybrať preč z vody, aj keď nevieš ktorým smerom. Pre Lipšica je ten smer jasný. Je to SMER. Náš najspravodlivejší cestný zabiják... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Imrich Kovačič

Brať neočkovaných ako väzňov je jedna možnosť

Pokračoval tým, že ak by sa „naozaj stali chudobnými“, štát by sa musel porozmýšľať nad „určitými opatreniami na zabezpečenie ich prežitia“, ako je to v prípade ľudí vo väzení. Ďakujem, že si taký dobročinný, Noam. 

Aby ospravedlnil svoj extrémny postoj, toľko vychvaľovaný „veľký mysliteľ“ potom urobil celkom smiešnu analógiu. Neočkovaných prirovnal k ľuďom, ktorí nechcú zastavovať na červenú na križovatkách. 

Už bolo preukázané, že vakcíny úplne nezabránia zníženiu šírenia prenosu vírusu a ľudia aj tak ochorejú alebo dokonca umierajú na Covid. Nevadí. Aj vedecký výskum z Izraela už ukazuje, že prirodzená imunita poskytuje „dlhšiu a silnejšiu ochranu pred infekciou, symptomatickým ochorením a hospitalizáciou spôsobenými Delta variantom SARS-CoV-2 v porovnaní s imunitou vyvolanou dvojdávkovou vakcínou BNT162b2.“

Nie, veľký Noam Chomsky v skutočnosti porovnával ľudí, ktorí urobili dokonale racionálne rozhodnutia založené na vedeckých poznatkoch, že neprijmú nové vakcíny na trhu, s cvokmi, ktorí jazdia na červenú a ktorí skutočne vystavujú seba a ostatných riziku. 

Dokedy budú pokračovať nezákonné účelové úniky zo živých spisov?
V uplynulých hodinách sa náš hlavný prúd zas iniciatívne „postaral“ o to, aby sa nakydalo na triedneho nepriateľa, koľko sa len dá. Oki, je to jeho práca. Tu však – a nielen tentoraz – používa „argumenty“ zo spisov živých trestných konaní. A to je... Čítať ďalej
26 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Skutočne hrozné to počúvať

Je to prirovnanie, ktoré by ste mohli očakávať od hlúpeho blogera, keď sa zúfalo snaží zvýšiť svoju sledovanosť, ale... Profesor Chomsky? Laureát, profesor lingvistiky na University of Arizona a emeritný profesor inštitútu na Massachusetts Institute of Technology? Takto mocní padli.

Chomského poznámky by boli kedykoľvek otrasné, ale na pozadí toho, čo sa v skutočnosti deje, sú skutočne hrozné. Pretože to, po čom volá, sa v skutočnosti zavádza v mnohých takzvaných „demokraciách“. 

V Austrálii premiér Victorie Dan Andrews pohrozil, že obmedzenia pre neočkovaných sa neskončia „do roku 2022“. Neočkovaní by mohli nakupovať základné veci, ale mali by zakázaný vstup takmer všade. Povedal tiež, že doklad o očkovaní bude potrebný aj po odstránení všetkých obmedzení. Čo je samo o sebe dosť veľké obmedzenie, keď sa nad tým zamyslíte. 

Nový tajný plán NATO pre "možnú vojnu" s Ruskom riskuje, že sa Európa dostane do nových pretekov v zbrojení (Paul Robinson)
Napätie medzi Ruskom a NATO je na historickom maxime. Ale namiesto hľadania cesty z tejto situácie, nový plán bloku vedeného USA na hybridnú vojnu riskuje urýchlenie už aj tak nebezpečných smrteľných pretekov v zbrojení s Moskvou, píše vo svojom... Čítať ďalej
25 | 10 | 2021 | Preklad: Lukáš Leca
 

Dvojstupňová spoločnosť

Ešte znepokojujúcejšie je, že neďaleko Melbourne sa buduje obrovský „karanténny“ tábor. Miesto pre cestovateľov alebo nový domov pre tých otravných anti-vaxxerov? Kto by vzhľadom na démonizujúcu rétoriku stavil proti tomu?

Premiérka Jacinda Ardernová na Novom Zélande sa usmievala, keď priznala, že buduje dvojstupňovú spoločnosť, medzi očkovanými a neočkovanými. Tento týždeň oznámila, že približne 40 % všetkých pracovníkov Nového Zélandu bude musieť byť „úplne zaočkovaných“, inak im hrozí strata zamestnania. 

Zatiaľ čo v Kanade Justin Trudeau oznámil národný mandát na očkovanie proti Covid pre všetkých cestujúcich leteckou a železničnou dopravou, ktorý nadobudne účinnosť koncom tohto mesiaca. 

Ako to plagiátor a kaderník Gröhling dotiahol až na ministra diktátora
Gröhling chce politizovať vysoké školy a do akademickej obce zavádza totalitné maniere Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Imrich Kovačič

Máme späť apartheid?

Veľkou iróniou je, že Chomsky, Andrews, Ardern a Trudeau ako samozvaní „progresívci“ boli silnými, hlasnými odporcami apartheidu v Južnej Afrike, ale po tridsiatich rokoch schvaľujú sociálnu segregáciu a lekársky apartheid doma.

Navyše ide o medicínsky apartheid, ktorý má v sebe aj silný prvok rasovej diskriminácie, vzhľadom na väčšiu „váhavosť voči očkovaniu“ medzi niektorými etnickými menšinami. 

Ak chcete vykázať značnú časť černochov z každodenného života, stačí podporiť očkovacie pasy. Ale to je to, čo robia „progresívci“. Očkovacie pasy sú spôsob, ako môžu rasisti dosiahnuť svoje najdivokejšie sny. 

Mysleli by ste si, že Chomsky je muž, ktorý by to vedel najlepšie. Mysleli by ste si, že ako prominentný židovský intelektuál vie až príliš dobre o hrozných, nočných morách, ku ktorým môže viesť vyčlenenie „iných“ skupín zo spoločnosti. Ale nie. Chce, aby sa s ‚neočkovanými‘ zaobchádzalo ako s vyvrheľmi. Ako s väzňami. Ako to dopadne, ak pôjdeme ďalej po tejto ceste?

USA Ukrajinu oklamali: Zdá sa, že Kyjevu začína pomaly svitať, no fraška pokračuje (Paul Robinson)
Komentár Paula Robinsona (Russia Today) Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Diana Zaťková