Kamenický o kauze s 24 miliónmi: Je to škandál! Krajniaka by to malo stáť post! Sulík reagoval
24 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Minister práce Milan Krajniak bude musieť rozsiahlo a dôkladne verejnosti vysvetliť, ako sa peniaze zo štátnej pomoci dostali do schránkových firiem. Uviedol to predseda SaS Richard Sulík v dnešnej politickej relácie televízie Markíza Na telo, kde sa stretol s poslancom Smeru-SD Ladislavom Kamenickým. 


Hneď v úvode bolo premietnuté video z tlačovky Roberta Fica, kde reagoval na kauzu s 24 miliónmi. „Kauzy tejto vlády by Smer-SD nedobehol, aj keby im 12 rokov bežal oproti,“ vyhlásil vo videu Fico.
Škandál, ktorý nemá obdobu

Podľa opozičného poslanca Ladislava Kamenického (Smer-SD) ide o škandál, ktorý nemá obdobu. „Sedem až 24 miliónov sa hovorí, že skončilo v schránkových firmách," povedal. Zároveň upozornil, že za túto kauzu musí Krajniak odísť z funkcie.
Bude sa odvolávať?

Opozícia bude preto podľa neho iniciovať mimoriadnu schôdzu parlamentu na jeho odvolanie. „Hovorí sa tu o 28 firmách a pán Krajniak sa tvári, ako keby o ničom nevedel," dodal Kamenický.

R. Kaliňák: Smrť Lučanského je dôvodom môjho návratu
Hoci v centrále Smeru už Robert Kaliňák nemá svoju kanceláriu, niečo ho primälo k tomu, aby sa vrátil do politiky. V rozhovore pre portál Pluska sa vyjadril k viacerým aktuálnym témam a prekvapivo aj k dôvodu návratu do politiky. Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Smer zabúda na svoje kauzy

Richard Sulík na video tiež reagoval, povedal, že Smer-SD zrejme trpí stratou pamäte a zabudol na svoje kauzy, ktoré sa týkali aj oveľa väčších súm. Ako príklad uviedol kauzu mýtny tender, v ktorej sa jednalo o sumu až 200 miliónov eur.

Kamenický následne pripomenul, ako napríklad terajší vládni politici žiadali kedysi odstúpenie Roberta Kaliňáka za to, že policajti zabudli počas cvičenia psov v batožine Slováka výbušninu a nechali ho s ňou odletieť do zahraničia.
Mnohí odstúpili za menší prehrešok

Preto je teraz podľa neho viac než na mieste, ak oni žiadajú odstúpenie ministra práce Milana Krajniaka zo svojej stoličky za spomínané milióny pre podozrivé schránkové firmy. „Netvrdím, že ich Krajniak ukradol, ale je za to politicky zodpovedný,“ vyhlásil v relácii Kamenický.

Dušan Čaplovič o prvom konšpirátorovi a mystifikátorovi spomedzi našich politikov
24 | 10 | 2021 | Ivan Brožík

Sulík sa koaličného partnera zastal

Richard Sulík sa svojho koaličného partnera zastal. Dôležité podľa neho je, že minister vo veci koná. „Hneď, ako sa o tom dozvedel, konal," obhajoval Sulík. Pripomenul, že už v auguste Krajniak podával trestné oznámenie a spustil vyšetrovanie.

Minister hospodárstva tvrdí, že takéto veci a podvodníci sa môžu objaviť. „Je kľúčové, aby osoby, ktoré za tým stoja, skončili za mrežami,“ prehlásil. Sulík taktiež verí, že sa spomínané milióny podarí zastaviť a získať späť.

Štefan Harabin pre Hlavný denník - exkluzívne: Diskusia o vypustení paragrafu 363 je účelová a politicky motivovaná
"Generálny prokurátor Žilinka v kauze Petra Brhela postupoval bez najmenších pochybnosti správne, keď aplikoval ustanovenie § 363 ods. 1 Trestného poriadku. A zrušil jeho obvinenie pre nesplnenie zákonných podmienok na trestné stíhanie." Píše nám... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Ivan Brožík