R. Kaliňák: Smrť Lučanského je dôvodom môjho návratu
24 | 10 | 2021 I Eka Balašková

Hoci v centrále Smeru už Robert Kaliňák nemá svoju kanceláriu, niečo ho primälo k tomu, aby sa vrátil do politiky. V rozhovore pre portál Pluska sa vyjadril k viacerým aktuálnym témam a prekvapivo aj k dôvodu návratu do politiky.


Robert Kaliňák na poste ministra vnútra pôsobil s prestávkou takmer desať rokov. Po odchode z funkcie chcel hlavne podnikať. Pred pár dňami na veľtrhu v Abu Zabi prezentoval guľovnicu, ktorú sám vyvinul. Aktuálne je však späť ako člen predsedníctva strany Smer-SD.
Politická objednávka

R. Kaliňák pozná Kažimíra ako čestného človeka. Hovorí, že "v žiadnom prípade to nie je dôveryhodné obvinenie. Poznám Petra Kažimíra a toto mu nie je vlastné. Naopak - on sa vždy staval proti tomu získavaniu nejakých výhod. Neviem si predstaviť, že by niečo také existovalo." Všetko toto sa podľa Kaliňáka deje na objednávku vlády. Post guvernéra NBS je totiž jeden z mála postov, ktoré neobsadila koalícia.

Robert Kaliňák je späť v hre: Za stabilitu na Slovensku musíme zabojovať spolu! (VIDEO)
Držme si palce a bojujme spolu! To je odkaz Roberta Kaliňáka, ktorý sa objavil na "čapicovom“ proteste strany Smer - SD v Rimavskej Sobote. Vráti sa bývalý minister a Ficov korunný princ späť do politiky? Čítať ďalej
22 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Boľševické uvažovanie z 50. rokov

Pri zmienke o protikorupčných predvolebných sľuboch Kaliňák môže len súhlasiť s tým, že všetko treba vyšetriť. Nejako mu však nesedia čísla. Pred voľbami Matovič hovoril o miliardových úplatkoch, teraz sa zatvárajú ľudia za desať-dvadsaťtisícové úplatky. Vyšetriť treba aj tie, ale nie tak, že "budete nezákonne zatvárať ľudí do väzby. Oni dúfajú, že tých ľudí potrestajú už teraz, lebo na súde to nevyjde. Vieme, že ich neodsúdime, tak ich dajme aspoň do väzby. Lenže toto je boľševické uvažovanie, je to uvažovanie z 50. rokov. Z tohto pohľadu je skvelé, že sme v Európskej únii. Úniový súd nie je závislý od slovenských médií, ktoré sa boja, lebo písali klamstvá." konštatuje Kaliňák.
Policajní prezidenti

Na adresu Tibora Gašpara Kaliňák skonštatoval: "Je vo vyšetrovacej väzbe bez jediného relevantného dôkazu, bez jediného faktu. Hanbiť sa môže pán Hamran, ktorý bol dlhoročným spolupracovníkom Tibora Gašpara. Robili spolu desať rokov, takže keby videl pri jeho činnostiach nejaké nezákonnosti, určite by konal a nahlásil to." a dodal: "Keďže nekonal a nenahlásil to, predpokladám, že také veci neboli." Vzápätí konštatuje, že "za smrť Milana Lučanského zodpovedá táto vláda. To ma vrátilo do verejného priestoru." Milan Lučanský bol podľa neho otvorený a rovný chlap, ktorému boli politici ukradnutí. Spolu so Zurianom a celým tímom odhalili vrahov Jána Kuciaka a jeho snúbenice a ako poďakovanie dostal smrť.

Igor Matovič: Lengvarský je horší ako Krajčí
Vďaka výsledku vo voľbách je najsilnejším koaličným lídrom, aj keď premiérske kreslo si s kolegom vymenil za kreslo ministra financií. Napriek tvrdeniu, že financiám v ich rodine rozumie len Pavlínka (manželka, pozn. red.) Igor Matovič poskytol... Čítať ďalej
23 | 10 | 2021 | Eka Balašková

Problém je Smer. Nie zločiny konkrétnych ľudí

"Nevedia ho poraziť výsledkami, tak vymýšľajú. Matovič pred voľbami vykrikoval o Smerom ukradnutých miliardách. Vraj stačí nekradnúť a na všetko budú peniaze. Ako vidno - nie je to pravda." konštatuje Kaliňák a vymenúva, že sa odobralo množstvo sociálnych benefitov a banky majú nebývalé zisky. Zadlžujú Slovensko, ale v rámci rozpočtu ani učitelia, ani zdravotníci nedostanú vyššie platy.
Nemá problém s radikálnou pravicou

"Som esenciálny demokrat." prehlasuje o sebe Kaliňák: "K demokracii patria  názory, ktoré sa nám nepáčia. Ako hovorí Európsky súd pre ľudské práva, dokonca aj tie vulgárne, často posúvajú demokratický diskurz dopredu. Čo sa deje dnes? Každý názor, ktorý sa vám nepáči, je označený konšpirácia, aj keď sa ukáže ako pravdivý. Naša politická scéna má byť od extrémnej ľavice po extrémnu pravicu a volič nech si vyberie. Základom demokracie je rešpektovať každý názor. Čo sa deje tu? Nejaký lekár povie názor a hneď ho vyhodia z roboty." uzatvára Kaliňák, o ktorom ešte zrejme budeme počuť.

Robert Kaliňák: Médiá si pred činmi vlády národnej katastrofy zakryli oči a umožňujú fašistickému režimu žiť
Bývalý podpredseda vlády a bývalý minister vnútra sa už dlho neozval. Zdalo sa, že jeho politické žezlo prevzal pod vlajkou SMERu-SD synovec Erik. Zdanie však klame a Robert Kaliňák, aj keď už sa vyjadril, že je "na politickom dôchodku", má ešte... Čítať ďalej
08 | 10 | 2021 | Ivan Brožík