Baránek: Ak nevystúpime z Európskej únie, čakajú nás slzy, krv a pot
24 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová

Čo sa deje a čo nás čaká? V najnovšom videu na YouTube kanály hodnotí analytik Ján Baránek. Myslí si, že dnešná EÚ je niečo úplne iné ako tá, do ktorej sme vstupovali. A predpokladá, že skôr, či neskôr budeme čeliť dvom zlám. Tým menším by podľa neho by malo byť opustiť EÚ v spoločenstve ďalších krajín. Tým horším podľa Baráneka bude zotrvať v projekte, ktorý sa zmenil na experiment pomätencov, ktorí nás vedú k chudobe a anarchii. Ale to, podľa neho súvisí aj s našou vládou.


Vo videu na kanály Youtube analytik Ján Baránek  podľa seba pragmaticky zhodnotil,  čo sa deje v Európe a vo svete. Aj to, čo nás zabíja, čo zabije našu životnú úroveň, čo prinesie sociálne nepokoje. Baránek je presvedčený, že dnešná EÚ je iná, ako kde sme do nej vstupovali. "Nevstupovali sme k bláznom, ktorým je ľavicovo zelené šialenstvo EÚ. A tým dnešným, boli podobní iba komunisti," hovorí vo videu.

Zamýšľa sa aj nad vyhlásením generálneho riaditeľa Duslo Šaľa, že im plyn zdražel o viac ako o 1000 percent. Otázka podľa Baráneka znie, čo sa stalo.

Problém podľa neho sú Nemecko a Veľká Británia a ich zelené projekty. A ako príklad uvádza Veľkú Britániu, ktorá chce 25 percent energie získavať z veterných elektrární. "Krásna predstava," hovorí Baránek, ale myslí si, že jednoduché to nie je. A aj poukazuje na to, prečo nie.

Kamenický o kauze s 24 miliónmi: Je to škandál! Krajniaka by to malo stáť post! Sulík reagoval
Minister práce Milan Krajniak bude musieť rozsiahlo a dôkladne verejnosti vysvetliť, ako sa peniaze zo štátnej pomoci dostali do schránkových firiem. Uviedol to predseda SaS Richard Sulík v dnešnej politickej relácie televízie Markíza Na telo, kde... Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Rútime sa s celou EÚ na kolená

"Jeden z dôvodov, prečo zdražel plyn bol, že menej fúkalo v lete ako malo. Tým pádom bolo menej energie aj v Británii a začali energiu dovyrábať a použili veľké množstvo plynu," hovorí analytik. Podľa ktorého ide o model, ktorý je zacyklený v nezmyselnosti. "Lebo na to aby dopĺňali výpadok, potrebujú plyn a keďže poveternostné vplyvy sa nedajú ovplyvniť, pôjde o začarovaný kruh, z ktorého niet úniku," vysvetľuje.

Podľa Baráneka sa rútime s celou EÚ na kolená. A doraziť nás môže podľa neho Čína, ktorá si podľa neho tým, že otvorila najväčšiu uhoľnú elektráreň na svete si vystrelila z hlupákov a amatérov, ktorí si myslia
že z EÚ urobia superštát.

Baránek si myslí, že ak zdražie elektrina a to tak aj ostane, tak Európa neprežije. Ďalším fatálnym problémom podľa neho bude zdražovanie, ktoré nám položí hlavu na klát. "Od budúceho roka 2022 začnú znižovať poľnohospodársku produkciu o 25 percent," vysvetľuje. 

Baránek ironicky poukazuje aj na preferované, ekológiu chrániace elektromobily, ktoré v čase zdražovania energií si nebude môcť dovoliť podľa neho takmer nikto. A opäť sa vracia k Číne.

Pozor! Šeligu opäť zaujímajú občania, ide mu o nový flek?
24 | 10 | 2021 | Gabriela Fedičová

Číňania nás ovládnu. Nie vojensky, ale cez našu vlastnú blbosť

Číňania podľa neho prídu sem, čo sa bude dať kúpia, lebo krachujúci im predajú všetko a ovládnu nás. "Nie vojensky, ale cez našu vlastnú blbosť. A ak sa toto začne napĺňať, nebude fungovať, lebo nebudú peniaze na energiu. Takže čo nás čaká?" Pýta sa Baránek. "Zelené peklo. Vojna. Slzy, krv a pot. Ale nie s viditeľným nepriateľom," dodáva.

A za všetko podľa neho môžu aktivisti, ktorí riadia Európu, ale nechápu fyziku. "Svet sa Európe smeje. Ktorý normálny štátnik si ide zlikvidovať vlastnú krajinu?  Európania zahučia. Pripustili sme, aby Európe vládli
aktivisti, ktorí jej riadeniu nerozumejú. Covid zruinoval krajiny, ako je Slovensko. Krajiny, v ktorých vládnu nepríčetní," vysvetľuje. A myslí si, že ak nenastolíme vládu rozumu a s ostatnými krajinami, ako je Poľsko, Maďarsko, nevystúpime z Európskej únie, tak skončíme zle.

"Možno prvý krok urobí Poľsko, potom Orbán, ale my sa musíme pridať, lebo my sme nevstupovali do takejto EÚ, ktorá prináša skazu," hovorí takmer v závere videa na YouTube kanály, ktoré je k nahliadnutiu v plnom znení tu.

Karol Lovaš - som zaočkovaný, ale šikanovať sa nenechám
Bývalý novinár vo svojom statuse na sociálnej sieti sa prihovára z Národného divadla. Čítať ďalej
24 | 10 | 2021 | Eka Balašková