Beňová sa po dlhej dobe tvrdo postavila za Fica!
18 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Zmenil sa úplne, zásadne! Hovorí pre Hospodárske Noviny europoslankyňa Monika Beňová o lídrovi Smeru-SD Robertovi Ficovi. Kým ešte pred časom politička naznačovala, že expremiér nie je v dobrej zdravotnej kondícii, fyzickej ani  psychickej, dnes je vraj všetko inak!



Nešetrila ho

Nie je to tak dávno, čo Beňová svojho straníckeho šéfa vôbec nešetrila. Dnes je všetko inak. Po Ficovej strate premiérskeho kresla mu europoslankyňa vyčítala, že „všade vidí len zradcov a nepriateľov a sedí sám, schovaný kdesi namiesto toho, aby sa postavil k situácii čelom a ponúkol riešenie“.

Naznačila tiež, že nie je v dobrej zdravotnej kondícii, fyzickej, ale prinajmenšom ani v psychickej. No dnes akoby v jej očiach vstal ako fénix z popola. "Za ten rok a pol od posledných volieb je to zas ten Fico, ktorého si pamätáme z roku 2000," uviedla pre HN Beňová.
Znovu je to on!

"Má obrovskú energiu, fokusuje sa na prácu, na politiku, má dobrý tím, má dobrých podpredsedov. Aj oni sami sú veľmi aktívni. Takže áno, prešiel si naozaj významnou katarziou, nebola preňho vôbec jednoduchá vo všetkých oblastiach, ktoré som vtedy spomínala," opisuje Beňová Ficov prerod.

M. Uhrík: Miláčik doktor Sabaka žiada desaťtisíce eur!
Nezaplatíme ani cent! Poslanec Európskeho parlamentu a predseda hnutia Republika Milan Uhrík sa vo videu na sociálnej sieti spojil so svojim stranníckym kolegom Milanom Mazurekom, aby predali odkaz doktorovi Sabakovi. Ten od nich žiada... Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Diana Zaťková


Dnes sa zamýšľa, že možno je fajn, že vtedy o tom tak hovorila tak otvorene. "Keďže sme zostali my dvaja, ktorí sme v Smere najdlhšie. Je iné, ak to poviem ja a nezbalím pri tom kufre. Možno to tiež bolo preňho​ motivujúce, aby sa nad sebou zamyslel a vrátil sa do pozície skutočného lídra."
Pellegrini verzus Fico

Tými kuframi si europoslankyňa rypla do exsmeráka a bývalého kolegu Petra Pellegriniho. Podľa nej však hoci preferencie Hlasu vyleteli, lepším lídrom je jednoznačne Fico. "Lebo má politiku v krvi. Hoci ho nemusia mať radi, môžu si o ňom myslieť čokoľvek, ale on sa narodil s DNA politika," hovorí Beňová.

Pellegrini podľa nej nemá túto DNA politika, je to taký fajn ´chalaň´, ktorému však vždy urobil niekto cestu niekam. A teraz si zrazu musí tu cestu robiť sám. Beňová si myslí, že je aj vidieť rozdiel medzi Pellegrinim a Ficom.

Maďarsko skupuje historické centrum Košíc
Dúfajme, že nekúpia aj Dóm sv. Alžbety! Maďarsko možno od nákupu pôdy na Slovensku upustilo, no zdá sa, že v iných nákupoch mu nič nebráni. Do pozornosti sa v súčasnosti dostáva téma predaja historických budov v centre Košíc! Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Prirodzený líder

"Fico, hoci je starší o 15 rokov, si proste sadne do auta a robí mítingy, stretnutia, tlačovky, on proste pre tú politiku žije. Pellegrini skôr žije pre svoj obraz v politike. Nemyslím to v zlom, len hovorím otvorene, že Peter sa chce vidieť ako líder a Robo je prirodzený líder. A to sú dve rozdielne veci."

Na otázku, ako chce Smer riešiť Ficovu neochotu stať sa volebným lídrom strany, odpovedala Beňová jednoznačne. "Neviem si to predstaviť a nemyslím si, že by bolo dobré, ak by nebol volebným lídrom. Keď túto tému otvoríme na sneme, tak budem tlačiť na to, aby bol volebným lídrom strany."
Nikto iný

Podľa Moniky Beňovej má Robert Fico energiu aj silu na to, aby doviedol Smer k dobrému volebnému výsledku. "Po katarzii, ktorou si prešiel, má na to, aby to zvládol," uzavrela europoslankyňa.

A. Belousovová: Medzi vládne priority určite nepatrí podpora dôchodcov
Že peňazí nikdy nie je dosť, vieme asi všetci. Nie všetci však s nimi vedia hospodáriť, či "zadeliť" si ich tak, aby vyšlo na všetko, čo je potrebné. A práve budúcoročný rozpočet kritizuje na svojej sociálnej sieti pani Anna... Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Eka Balašková