M. Uhrík: Miláčik doktor Sabaka žiada desaťtisíce eur!
18 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Nezaplatíme ani cent! Poslanec Európskeho parlamentu a predseda hnutia Republika Milan Uhrík sa vo videu na sociálnej sieti spojil so svojim stranníckym kolegom Milanom Mazurekom, aby predali odkaz doktorovi Sabakovi. Ten od nich žiada desaťtisíce eur!



Doktor má nos na peniaze

"Doktor Sabaka, miláčik liberálnych masmédií, mi poslal predžalobnú výzvu. V nej odo mňa pýta 28 tisíc eur. Lebo som zverejnil, že v rámci vládneho ocenenia za boj proti epidémii nedostal len nejaký čestný diplom, ale aj desaťtisíce eur ako štedrú odmenu ´do vrecka´," hovorí Uhrík.


A v rovnakom statuse mu kontruje aj jeho strannícky kolega Milan Mazurek. "Ten istý doktor Sabaka zase žiada v predvolebnej výzve odo mňa 20 tisíc eur, lebo som ho v lete nazval ´covidovým prorokom´," hovorí Mazurek.



Zbabelec Sabaka?

Podľa Mazureka ktokoľvek, kto uprostred leta predpovedá počty mŕtvych, nakazených a akési covidové vlny na jeseň, je proste prorok. Poslanec navyše označil Sabaku zbabelcom, ktorý sa zľakol ísť do televíznej debaty so staršími a skúsenejšími lekármi. Tí by totiž podľa Mazureka jeho argumenty roztrhali v zuboch.


Slováci živoria a politici si opäť prilepšujú
Zvyšujú sa ceny za energie, potraviny, služby. Podľa plánovaného rozpočtu bude zvyšovanie platov minimálne alebo žiadne. No naši politici si opäť prilepšia. Napriek populistickým vyjadreniam, že sú za zmrazenie svojich platov. Bližšie sa na to... Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Ján Papuga


"Sabaka si možno myslel, že peniaze od vlády zostanú nepovšimnuté. My to vnímame, že doktor má jednoducho nos na peniaze. Ale že až taký, že bude pýtať peniaze od nás?" Čuduje sa vo videu Uhrík. A jeho odpoveď pre ´financmajstra´Sabaku je jednoznačná: " Ani ja ani Mazurek nazaplatíme ani cent! Nám ústa vyhrážkami nezatvoríte!" odkazuje europoslanec.



Koľkým ešte ide o prachy?

"To sú tí zvláštni prosystémoví lekári a odborníci... Koľkým ide o zdravie ľudí a koľkým ide o kariéru a o prachy?" pýta sa Uhrík.


Obaja členovia strany Republika chcú znovu poukázať na to, že vo verejných diskusiách majú zastúpenie iba odborníci typu Mikas, Krčméry a podobní, ktorí obhajujú iba jednu jedinú vládou predpísanú názorovú líniu. Odborníci s iným názorom na riešenie epidémie sú podľa poslancov cenzurovaní, lynčovaní a vytláčaní na okraj diskusie.



Umlčať sa nedáme!


"Nám ide niekto tvrdiť, že verejná diskusia nie je zmanipulovaná a skorumpovaná? Že je transparentná? Nedovoľme, aby ju umlčali ľudia, ktorí neznesú iný názor," vyzýva predseda hnutia. Za slobodu slova a slobodu názoru sa podľa Uhríka oplatí bojovať. "My sa zastrašiť a umlčať nedáme!"



Očkovaný trnavský župan Viskupič je pozitívny
Očkovaný, dodržiava opatrenia, dobre imunizovaný a predsa infikovaný. Reč je o županovi Trnavského samosprávneho kraja Jozefovi Viskupičovi. Informoval o tom portál Topky.sk. Čítať ďalej
18 | 10 | 2021 | Eka Balašková