Nepripadá si opäť niekto ako trúbka? Návrh rozpočtu hodnotí maďarská komentátorka Füleki
16 | 10 | 2021 I Gabriela Fedičová
"Slovenský minister financií je na základe vlastného vyhlásenia a názvu svojej strany obyčajný človek. Ja, ktorá som tiež jednoduchý človek, by som toto tvrdenie spochybnila," píše v maďarskom denníku Paraméter komentátorka Hajnalka Füleki.

"Zatiaľ mnohokrát ... Nie. Doteraz neustále svedčil o tom, že je oveľa komplexnejšou osobnosťou, ako by si ktokoľvek myslel... Svedčia o tom aj jeho protirečivé vyhlásenia a činy, takmer denne," pokračuje autorka v denníku Paraméter. A vracia sa k obdobiu pred voľbami. Pripomína, ako sme si na bilbordoch mohli prečítať jedno z hlavných hesiel Igora Matoviča a jeho hnutia, ktorým bolo: "Peňazí je dosť, len treba prestať kradnúť!"
Nepripadá si opäť niekto ako trúbka?

"Dnes, Igor Matovič, ako minister financií musel navrhnúť finančný rozpočet na budúci rok. Vieme, že nikto nikdy nenavrhol ešte rozpočet, ktorý by vyhovoval všetkým a ani taký, na ktorý by postačil celý Dáriusov poklad. Ale ak nie je dostatok peňazí, tak kde sú? Nepripadá si opäť niekto ako trúbka?" Hodnotí ďalej Füleki situáciu okolo návrhu finančného rozpočtu a ministra financií.

"Vtip, „máme dostatok peňazí,“ odložme. Nemáme dostatok peňazí. Alebo ak naozaj máme, tak niekto nechápe, ako peniaze prerozdeľovať," píše. Covid19 je podľa autorky iba alibizmus. Podpora ekonomiky je podľa nej iba zdanlivá. A najhoršie čísla sme podľa nej vyrobili a získali kvôli ultra drahým proticovidovým opatreniam!

Ministerka Milanová sa definitívne zhovädila. Matovič zasiahol, ona stiahla zákon aj chvost
15 | 10 | 2021 | TASR

Politici nevedia čo robia, pretože otázke rozpočtu nerozumejú

Situácia je podľa nej jednoducho taká, že politici nevedia čo robia, pretože otázke rozpočtu nerozumejú. K problémom podľa autorky článku pridáva aj vzájomné vydieranie sa odchodom z koalície, čiže aj keby konečne niečo mohlo vyjsť, ten druhý to vyhodí do vzduchu, vetuje.

"A bežní ľudia dovtedy protestujú proti reforme súdov a takmer proti všetkým reformám. Protestujú proti opatreniam ministerstva kultúry. A boja sa. Boja sa reformy nemocníc. O avizovanej dôchodkovej reforme ani nehovorme ...," zmieňuje sa Füleki.

V článku, ktorý zverejnil portál Paraméter poukazuje na to, že posledných 50 rokov nevidela reformu, ktorá by nezačínala a nekončila premiestnením, zúžením, zlúčením alebo zrušením niečoho. A idealisticky navrhuje reformy iné: Vytvoriť a nie zrušiť. Zosilniť a odlúčiť, nie zmenšiť a zlúčiť. Postaviť na stabilnom základe a nie premiestňovať. Financovanie navrhnúť tak, aby bolo udržateľné a napredovalo a nebolo potrebné neustále robiť reformy. Zaviesť flexibilné, funkčné, praktické procesy a štruktúry od začiatku, ktoré zaručia ideálne množstvo kvalifikovaných a správne platených zamestnancov, ktorí zabezpečia kvalitu. A ak toto všetko už bude fungovať osvedčene, tak vtedy môže podľa nej dôjsť k reforme, k zániku nejakej inštitúcie. "Aale definitívne. A navždy," zdôrazňuje.

Gratulujem, idioti! Fico už ani nemusí predstierať úroveň, odkázal vláde extrémista Baťo
Stručné ale trefné! Bývalý poradca exprezidenta Kisku Rado Baťo si opäť raz dovolil smerovať vládnej koalícii ostrý odkaz. Použil k tomu vo svojom statuse na sociálnej sieti slová ministra financií: “Gratulujem, idioti”. Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Chýbajú nám nielen peniaze, ale aj politická vôľa

"Ale čo bude ďalej? Nič. Pretože na nič podobné by aj tak neboli peniaze. A ani žiadna politická vôľa. Nám sa totiž vždy niečo ujde. A aj to niečo je lepšie ako nič. A mali by sme z toho mať radosť, pretože štát nedokáže zaručiť už nič. Ani to, či nedôjde k zvýšeniu daní ...Nám tu vždy totiž iba sľúbia. A potom…" vysvetľuje.

"Peňazí je dosť, oznámil obyčajný človek. A teraz, keď sa stal ministrom financií, už nemá dostatok peňazí," píše. A necháva ministrovi financií odkaz: "Takže viete, kde máte dať to svoje heslo? Aby bežný človek nemusel nadávať! Na titulnú stranu slovenského štátneho rozpočtu na rok 2022! Veľkými písmenami! Tam! Aj tam..." dodáva v úplnom závere článku v denníku Paraméter, Füleki.

Rómsky kráľ z OĽaNO Pollák sa hrá na prokurátora, sudcu a kata v jednom
Tri v jednom je pre niekoho dobrá náhrada kávy, ale ak sa do pozície troch v jednom postaví nami volený zástupca, niečo s právnym štátom asi nie je celkom v poriadku. Vlastne to vie väčšina z nás už dávno... Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Eka Balašková