Ministerka Milanová sa definitívne zhovädila. Matovič zasiahol, ona stiahla zákon aj chvost
15 | 10 | 2021 I TASR
Minister kultúry Natália Milanová sa definitívne zhovädila. Najprv vehementne presadzovala zrušenie kvót na slovenskú hudbu v komerčných rádiách. Vzbúrili jej umelci. Potom zasiahol boss Matovič a ona stiahla zákon aj chvost.

Podľa TASR Milanová reagovala na Igora Matoviča, ktorý ju požiadal o vypustenie návrhu, rušiaceho 25-percentný povinný podiel pre slovenskú hudbu v komerčných rádiách. "Hoci sa stotožňujem s odborným stanoviskom ministerstva kultúry, v tomto konkrétnom bode sme dospeli k politickému rozhodnutiu ponechať aktuálny stav kvót na slovenskú hudbu. V tomto zmysle ministerstvo aj upraví návrh zákona," uviedla Milanová.

Oznámila, že Matoviča upozornila na riziká, ktoré hrozia pri zachovaní súčasného stavu povinných kvót pre slovenskú hudbu v rádiách. Argumentuje postojmi Európskej komisie. "Zároveň však úplne chápem aj argumenty druhej strany," plačkala Milanová. Vraj verí, že rovnaká pozornosť, aká je venovaná novému mediálnemu zákonu, sa ujde každému legislatívnemu návrhu s ambíciou zlepšiť mediálne prostredie.

Greksa ďakuje jeho blahorodiu spasiteľovi Matovičovi za záchranu slovenskej hudby (VIDEO)
To, čo sa deje okolo slovenskej hudby v rádiách za ostatné dni, to už nie je ani komédia, ale fraška. Dnes do nej prilial sám minister financií. O jeho statuse sme písali už skôr. Blahorodiu Matovičovi sa "poďakoval" Marián Greksa. Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Eka Balašková