Gratulujem, idioti! Fico už ani nemusí predstierať úroveň, odkázal vláde extrémista Baťo
15 | 10 | 2021 I Diana Zaťková

Stručné ale trefné! Bývalý poradca exprezidenta Kisku Rado Baťo si opäť raz dovolil smerovať vládnej koalícii ostrý odkaz. Použil k tomu vo svojom statuse na sociálnej sieti slová ministra financií: “Gratulujem, idioti”.



Baťo, ktorý napríklad v minulosti bývalú ministerku práce Vieru Tomanovú označil za mimozemšťanku, čo vyústilo aj do súdneho sporu či si názory na sociálnej sieti vymieňal s Igorom Matovičom, si ani tentoraz nekládol servítku pred ústa, píše portál ereport.sk.



Naložil im



Tentoraz vytkol koaličnému štvorlístku spôsob, ktorým chcú “pozametať” v štátnej správe. Vláde zároveň vyčistil žalúdok za rozhodnutie o novom šéfovi Slovenského pozemkového fondu (SPF).

“Vládni poslanci schválili zákon, ktorý uľahčuje politické čistky v štátnej správe. Šéfom pozemkového fondu sa stal káder OĽaNO Ján Marosz, ktorý sa ani len nezúčastnil výberového konania," upozorňuje Baťo na sociálnej sieti.

Podľa Baťa Robert Fico po voľbách pri návrate k moci a obsadzovaní štátu ani nemusí predstierať úroveň. "Slovami ministra financií: ´Gratulujem, idioti´,” uzavrel bývalý novinár.

Matovič je financmajster na pohľadanie - Korčok musí rušiť slovenské konzuláty vo svete!
Nový rozpočet nedáva spávať mnohým. Škrty sa dotknú takmer všetkých rezortov. No ministerstvo zahraničných vecí je vraj na tom až tak zle, že je v hre aj rušenie slovenských konzulátov vo svete! Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Diana Zaťková

Čitatelia nelenili

Ohlasy pod statusom nenechali na seba dlho čakať. Štefan napríklad konštatuje, že "toto je presne tá zmena, o ktorej nám Psychopatovič desať rokov vrieskal na tlačovkách a rozhadzoval letáky".
Pridal sa aj Ivan s postrehom: "Aj Chuck Norris bledne závisťou: ´Vyhraj voľby a môžeš všetko´".

"Tož dali moc do rúk hlupákom, pamrdom, naboženským fanatikom a ľuďom hnaným len a len nenávisťou voči jednej strane......to je úbohé a nemôže to nič dobré priniesť......" kontroval Richard.



To je šialené! Takýto rast cien sme tu nemali 10 rokov
Slováci sa už teraz desia nových cien za energie. Tie totiž majú hlboko zasiahnuť naše peňaženky. No globálne zvyšovanie cien energií sa už začína objavovať aj na cenách tovarov a služieb. Nárast spotrebiteľských cien dosiahol v septembri hodnotu... Čítať ďalej
14 | 10 | 2021 | Diana Zaťková


Novela zákona o štátnej službe



Novelu zákona o štátnej službe však kritizujú viacerí. Napríklad Peter Pellegrini hovorí o krágľovacom zákone a politických čistkách. Namieta najmä to, že bez udania dôvodu môže generálny tajomník služobného úradu odvolať z funkcie vedúceho zamestnanca, píše portál.

Hnutie OĽANO to vníma inak. Tvrdí, že prijatá novela posilňuje princípy transparentnosti, odpolitizovania, profesionality a etického výkonu povolania štátnych úradníkov. Zopakovalo, že vo funkciách sú často “zabetónovaní” politickí nominanti bývalých vlád.
Nový šéf SPF

Nový generálneho riaditeľa SPF Ján Marosz sa ujme funkcie od 1. novembra tohto roku. Marosz je expert hnutia OĽANO na dopravu, ktorý v minulosti sedel v parlamente ako opozičný poslanec.

Po parlamentných voľbách v roku 2020 robil poradcu premiérovi. A to ako Matovičovi, tak aj Hegerovi. A vo štvrtok vláda rozhodla, že bude novým šéfom pozemkového fondu.

Valí sa na Slovensko Armageddon? Bude tak zle, ako ešte nikdy nebolo, obáva sa Laššáková
Slovenský priemysel sa rastúcimi cenami energií dostáva na kolená. Nielen to. Na kolená padajú aj ľudia, ktorí nezvládajú rast cien prakticky všetkého. Slovač síce nikdy nebola bohatá, no teraz celkom rýchlo skĺzava do poriadnej... Čítať ďalej
15 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik