Pokuty rozdávať vedia, zdôvodniť to ale podľa zákona nie! „Mimo“ boli aj policajti (VIDEÁ)
11 | 10 | 2021 I Jozef Uhlarik

Dostali ste pokutu za nenosenie rúška v uzavretom priestore? Tak vedzte, že sa môžete brániť! Mnohé Regionálne úrady verejného zdravotníctva ich totiž vydávajú v rozpore so zákonmi hoci sa tvária, že oni na to majú právomoci.


Príspevky na sociálnych sieťach ukazujú, že dnes si niektoré naše inštitúcie robia čo chcú. Hotové Eldorádo je najmä na Regionálnych úradoch verejného zdravotníctva, ktoré si vydávajú vyhlášky nielen podľa svojho vlastného uváženia, ale najmä v rozpore so zákonmi. Poukazuje na to vo videu aj v statuse Jozef Dobrotka, ktorý zverejnil situácia, ktorá sa odohrala na RÚVZ v Topoľčanoch.
Uvedené pokuty nie sú v súlade so zákonom

Jozef Dobrotka najskôr opisuje, prečo vlastne Regionálnych úradoch verejného zdravotníctva (RÚVZ) navštívili. „Dňa 14.9.2021 som si spoločne s priateľmi bol nakúpiť. Na výstupe nás čakali asi všetci službu konajúci policajti v Topoľčanoch a snažili sa riešiť neprekrytie horných dýchacích ciest počas nakupovania. Niektorých legitimizovali, niektorých, podobne ako mňa, nie. Napriek tomu prišla pokuta všetkým. Bez možnosti blokového konania. Za tento neexistujúci priestupok mi v pondelok 4.10.2021 prišla už tretia pokuta 300 eur,“ opisuje Dobrotka situáciu.



„Predtým mi boli rozkazom RÚVZ Topoľčany udelené pokuty 100 a 200 eur, voči ktorým som podal odpor, zatiaľ bez výsledku. Preto sme dotknutí v tejto veci išli za pani regionálnou hygieničkou RÚVZ v Topoľčanoch Andreou Ondrušovou, aby nám objasnila ňou vydané rozkazy. Zároveň sme ju upozornili na to, že uvedené pokuty nie sú v súlade so zákonom a navyše nemá kompetenciu takéto rozkazy vydávať,“ uviedol Dobrotka a dodal, že nakoniec sa objavil samozvaný záchranca, vedúci hospodársko-technických činností, a zavolal na nich políciu.

Poslanec Heredoš: "Rodičia, na Mikasovom úrade sa rúška nenosia! Vedeli ste?!" (VIDEO)
Konečne! Vydýchli si odporcovia a rodičia detí, ktorí bojovali za to, aby ich žiaci nemuseli nosiť na školách. Dobrá a najmä rozumná vec sa podarilo a deti od zajtra nemusia mať v triede na tvári rúško. Čítať ďalej
03 | 10 | 2021 | Jozef Uhlarik

Udelené pokuty nedokázala „šéfka“ zdôvodniť

„Nepochopil som jeho konanie, ale posúďte sami,“ krútil hlavou nad konaním akože „záchrancu“ celej situácie Dobrotka. Podľa pisateľa statusu bola pokuta od riaditeľky RÚVZ nezákonná a aj preto prítomní žiadali svoje pokuty zrušiť. „Regionálna hygienička a riaditeľka RÚVZ Topoľčany Andrea Ondrušová na pomoc do diskusie s Roman Tommy privolala záchrancu „pána údržbára“ (reálna funkcia „vedúci hospodársko-technických činností“). Ten si pre zmenu na pomoc zavolal políciu. O oprávnenosti môžeme polemizovať,“ píše v úvode ďalšieho statusu Jozef Dobrotka.



„Asi o 10 min. došli štyria príslušníci polície, zavreli sa s pani hygieničkou asi na 7 min v kancelárii. Aj keď príslušníci PZ SR nevedeli do detailov prečo boli privolaní, napriek tomu sa v tejto situácii voči obidvom stranám zachovali korektne,“ konštatuje Dobrotka a dodáva, že za povšimnutie stojí, ako sa „pán údržbár - oznamovateľ snaží zachrániť situáciu po tom, čo pani hygienička nedokázala odpovedať na otázky ohľadne ňou samou vydaných pokút a radšej odišla. „Byť hygienikom je fajn koníček, ale len vo svojom voľnom čase,“ končí status čiernym humorom Jozef Dobrotka.

Neuveriteľné: Rodičia malých detí prišli diskutovať za Mikasom, ten sa pred nimi zbabelo zamkol! (VIDEÁ)
Ján Mikas mal v práci „vzácnu“ návštevu, no zachoval sa vraj ako zbabelec. Zástupcov rodičov, ktorými boli dvaja poslanci parlamentu, k sebe radšej vôbec nepustil. Nedozvedel sa tak, o čom s nim chceli diskutovať. Čítať ďalej
19 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik