Neuveriteľné: Rodičia malých detí prišli diskutovať za Mikasom, ten sa pred nimi zbabelo zamkol! (VIDEÁ)
19 | 09 | 2021 I Jozef Uhlarik

Ján Mikas mal v práci „vzácnu“ návštevu, no zachoval sa vraj ako zbabelec. Zástupcov rodičov, ktorými boli dvaja poslanci parlamentu, k sebe radšej vôbec nepustil. Nedozvedel sa tak, o čom s nim chceli diskutovať.


Hlavný hygienik Ján Mikas dostal zásluhou Igora Matoviča postavenie poloboha, ktorý sa zahráva so životmi ľudí tváriac sa, že ich vlastne zachraňuje. To, že pri tom prekračuje rámec ústavy a zákonov nie je zrejme vôbec podstatné. Je mu očividne jedno, že pri jeho „ochrane“ zdravia trpia deti. Jedno to však nie je rodičom detí, ktorí sa s ním chceli o tom porozprávať. Ako to vyzeralo pred budovou Úradu verejného zdravotníctva, ukazuje vo videu Igor Jurečka.
Musíme bojovať za naše deti, lebo to za nás neurobí nikto. Ani vláda, ani Mikas

Za Mikasom prišla nielen približne päťdesiatka na jeho vyhlášky nahnevaných rodičov, ale aj dvaja nezaradení poslanci parlamentu Milan Uhrík a Miroslav Heredoš z hnutia Republika. „Chceme, aby naše deti boli vynechané z tohto covid šialenstva. Žiadame Mikasa a celú vládu – ruky preč od našich detí,“ hovorí vo videu šéf hnutia Republika Milan Uhrík.

„Žiadame ako rodičia, ako otcovia a matky, aby všetky školy a školské zariadenia, aj riaditelia a minister napĺňali zákon č. 245 z roku 2008, kde je jednoznačne napísané, že školy a školské zariadenia sú pri výchove a vzdelávaní povinné prihliadať na základné fyziologické potreby detí a žiakov. A základnou fyziologickou potrebou našich detí je voľne dýchať,“ doplnil šéfa hnutia Miroslav Heredoš. „Musíme všetci bojovať za naše deti, lebo to za nás neurobí nikto. Ani vláda, a ani Mikas, ktorý sa dnes zbabelo zamkol ako zbabelý potkan, ktorý sa skrýva pred ľuďmi,“ pridal ešte Uhrík.



Protestujúci pred budovou Úradu verejného zdravotníctva vydali aj vyhlásenie, v ktorom žiadajú Jána Mikasa zrušiť vyhlášku, ktorá núti nosiť deti v škole na tvári rúška. Tak, aby sa v škole učili ako deti v Česku, Rakúsku aj Maďarsku, teda bez rúška. „Rúško je psychologický aj zdravotnícky nezmysel a je to vec, ktorú ako rodičia odmietame, aby naše deti nosili na školách,“ prečítal Heredoš z vyhlásenia. „Žiadame hlavného hygienika, aby označil očkovanie detí od 5 do 11 rokov za neprípustné, za medicínsky nezmysel a za bezprecedentnú svojvôľu ministerstva zdravotníctva,“ prečítal pred prítomnými Heredoš aj druhý bod ich vyhlásenia.

Rodičia POZOR: Riaditelia škôl majú zatvárať deti bez rúška do osobitnej miestnosti!
Tak toto už skutočne presahuje všetky hranice zdravého rozumu. To, čo odporúča Ministerstvo školstva riaditeľom škôl je niečo, s čím by neprišiel ani človek s IQ na úrovni sadrového hovienka či vyprázdnenej tekvice. A pritom oni to myslia smrteľne... Čítať ďalej
03 | 09 | 2021 | Jozef Uhlarik

Ako rodičia totiž chceme zo svojich detí silných a zdravých jedincov

Protestujúci rodičia boli nahnevaní, že úradníci aj s Mikasom sa pred nimi doslova zamkli a nepustili ich dovnútra. „Sú platení z našich daní, ale ako občanov nás zrejme neprímajú, rovnako ako naše argumenty,“ skonštatoval pred rodičmi Heredoš. „Spojili sme sa, aby sme ako rodičia povedali, že rúška pre deti na školách sú medicínsky, pedagogický aj psychologický nezmysel. Nosenie rúšok v prvých ročníkoch je popretie vedy, pedagogiky a psychológie, je to niečo neprípustné, lebo žiaci, ktorí nedokážu ani poriadne vyslovovať prvé slová, nedokážu artikulovať, čítať a pozorovať emócie z tváre svojho učiteľa. Pýtam sa, bude nová generácia žiakov sociopatická?“ povedala vo svojom príhovore pred prítomnými Adriana Kráľová.



„Z takýchto rozličných stresov a nepríjemných stavov, ktoré deti prežívajú dlhodobo, môžu vzísť závislosti či už od liekov, alkoholu alebo od drog. A z týchto depresií nám môžu vyrásť narušené osobnosti, ktoré nebudú schopné kriticky myslieť, nebudú sa vedieť prispôsobiť životným situáciám, čo určite nechceme. Ako rodičia totiž chceme zo svojich detí silných a zdravých jedincov,“ pridala sa ďalšia z protestujúcich mamičiek Katarína Boková.

Mikas už určuje ako majú rodičia deťom prať a žehliť plátené rúška a koľko ich treba do školy
Plátenné rúško má byť vyprané, prípadne vyvarené a z oboch strán vyžehlené suchým teplom. Informoval o tom Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR pri príležitosti začiatku školského roka 2021/2022. Čítať ďalej
02 | 09 | 2021 | Imrich Kovačič / TASR