Robme viac detí! Vyzýva Orbán v čase, keď Západ pokladá rodinné hodnoty za staromódne (Paul A. Nuttall)
27 | 09 | 2021 I Diana Zaťková

Komentár Paula A. Nuttalla (Russia Today)



Štyri stredoeurópske krajiny vyhlásili za svoj najaktuálnejší problém klesajúcu pôrodnosť. No rozhodne nechcú, aby sa to vyriešilo na spôsob Bruselu - otvorením dverí migrantom, konštatuje historik, spisovateľ a bývalý poslanec Európskeho parlamentu Paul A. Nuttall.




Stredoeurópski lídri sa stretli v Budapešti na štvrtom demografickom summite a podpísali deklaráciu, v ktorej sa uvádza, že masové prisťahovalectvo nie je odpoveďou na klesajúcu pôrodnosť Európy.
Nie prisťahovalectvu na úkor našich ľudí

Na summite, ktorého hostiteľom bol maďarský premiér Viktor Orbán, sa zúčastnili vedúci predstavitelia Českej republiky, Srbska a Slovinska a bývalý viceprezident USA Mike Pence.

V Bruseli sa to vôbec nebude páčiť, najmä preto, že Slovinsko v súčasnosti predsedá Európskej rade. Uznesenie summitu je tiež priamou výzvou pre liberálne ideály Západu, kde sa rodinné hodnoty pokladajú za „staromódne“.

Babiš s Orbánom na summite v Budapešti odmietli imigráciu na úkor podpory rodín
25 | 09 | 2021 | Tibor Sipos


Stredná Európa a Európska únia majú v súvislosti s prisťahovalectvom kolízny kurz. Zdá sa, že EÚ namiesto toho, aby chránila svoje hranice pred nadchádzajúcou afganskou utečeneckou krízou, chce umožniť hordám ľudí prísť na kontinent a potom poveriť členské štáty, aby sa na tom podieľali.

Tento plán zjavne nie je prijateľný pre vedúcich predstaviteľov strednej Európy a Orbán označil Brusel za „slabý článok“ reťazca, pokiaľ ide o imigráciu.
Cez prizmu ekonomiky

Plán EÚ bude mať nepochybne podporu liberálnej západnej Európy, kde sa na prisťahovalectvo vo všeobecnosti pozerá výlučne cez prizmu ekonomiky. Medzinárodný menový fond (MMF) napríklad vyzval rozvinuté krajiny, aby otvorili hranice imigrantom a vyrovnali tak pomer k svojmu starnúcemu obyvateľstvu.

Mike Pence v Maďarsku: Silné rodiny robia silné národy, liberáli na to zabúdajú
Bývalý viceprezident Mike Pence v Budapešti ocenil úsilie národných konzervatívnych vlád v strednej Európe o zvrátenie demografického poklesu prostredníctvom prorodinných politík, píše Breitbart. Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Diana Zaťková


Vedúci predstavitelia strednej Európy túto cestu odmietli a namiesto toho sa domnievajú, že problém so starnutím populácie je možné prekonať podporou vlastných ľudí, aby mali viac detí, a podporou rodinných hodnôt.

Slovinský premiér Janez Jansa uviedol: „Musíme mladým ľuďom uľahčiť zakladanie rodín. Musíme podporovať rodinu ako základnú jednotku spoločnosti. Musíme dať rodiny na prvé miesto, pretože sú základným kameňom štátu a silnej spoločnosti."

Jadrom tejto debaty je demografia, o ktorej lídri strednej Európy tvrdia, že je naliehavou otázkou našej doby. Srbský prezident Aleksandar Vučič sa napríklad pýta, či sú klimatické zmeny „skutočne dôležitejšie ako demografické otázky? Je to skutočne dôležitejšie ako budúcnosť našich krajín, budúcnosť našich národov?“

Viktor Orbán nepripustí, aby migrácia riešila demografické problémy!
Maďarský premiér Viktor Orbán počas prejavu na demografickom summite v Budapešti zdôraznil, že najdôležitejším problémom, ktorému v súčasnosti Európa čelí, je úbytok obyvateľov. Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | Ján Prokop

Na Západe tabuizovaná téma

Na rozdiel od strednej Európy sú kultúra a demografia v liberálnych demokraciách Západu tabuizovanými témami. A keď aj túto tému niekto vytiahne, je vykričaný alebo v niektorých extrémnych prípadoch zrušený.

Zoberme si napríklad Tuckera Carlsona z Fox News, ktorý je pod paľbou za tvrdenie, že imigráciu demokrati nabádajú, aby zmenili demografické údaje krajiny o volebnom zisku. Došlo k pokusom o zrušenie Carlsona a teraz je obvinený z podpory bielych rasistov a podnecovania rozporov.

No Carlson nemusí byť až tak mimo. Niečo podobné sa stalo v Británii počas vlády Tonyho Blaira. Za ten čas sa čistá imigrácia zvýšila v priemere zo 60 000 ročne v deväťdesiatych rokoch minulého storočia na viac ako 250 000 ročne.

Nemecko dokončuje putinovský projekt hospodárskeho priestoru od Lisabonu po Vladivostok
26 | 09 | 2021 | Peter Sulek


Verejnosť si skutočne uvedomila, že táto radikálna demografická zmena v Británii bola vykonaná účelovo, keď Andrew Neather, predtým neznámy poradca, to v roku 2009 verejne pripustil. Podľa neho bol plán nových liberálov po celý čas „otvoriť Veľkú Britániu masovej migrácii“ a „vytrieť pravici zrak rozmanitosťou a zastarať ich argumenty“.
Nespoznávame svoje mestá

Neustále nám hovoria, že zavádzanie nových kultúr obohacuje spoločnosť ako celok. A vlastne súhlasím, ale iba vtedy, ak budú predstavené pomaly a s citom k pôvodnému obyvateľstvu. Ale zmeniť demografiu spoločnosti nárastom neobmedzeného prisťahovalectva v priebehu desaťročia, ako to urobila labouristická strana vo Veľkej Británii, je nezodpovedné a nespravodlivé.

Ľudia prestali spoznávať svoje vlastné mestá a myslím si, že práve preto mnohé komunity na severe Anglicka už nikdy nebudú hlasovať za Labouristickú stranu.

Nový svetový poriadok Joea Bidena (Nikolaj Bobkin)
Komentár Nikolaja Bobkina (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Zuzana Perželová

Zachovať si vlastnú identitu

A práve proti tomu sa stredoeurópski lídri pokúšajú chrániť. Nechcú, aby sa ich mestá stali cez noc multikultúrnymi hotspotmi. Chcú si zachovať vlastnú identitu a chrániť svoje kresťanské dedičstvo a kto sme, že ich za to viníme?

Nesmieme zabúdať, že tieto krajiny sú vždy tvárou v tvár migračným vlnám. Preferovaná trasa je cez Turecko a na Balkán a to, čo Orbán a jeho kohorty nechcú vidieť znovu, je opakovanie utečeneckej krízy z rokov 2015-16.

Preto robia hrubú čiaru. A prečo to robia teraz?  Pretože - ako povedal Orbán - „nikto nemôže požadovať, aby sme dovolili, aby sa všetko, o čo predchádzajúce generácie v našich krajinách bojovali, zrušilo prúdom miliónov migrantov.“ Lopta, ako sa hovorí, je teraz na bruselskom dvore.

"Právny štát alebo zákonné bezprávie?" (Branislav Fábry)
"Na Slovensku tento týždeň začala pôsobiť pracovná skupina pre „obnovu dôvery v právny štát“. Už teraz je však zrejmé, že napriek svojmu honosnému názvu dôveru v právny štát neobnoví." (Citát z komentára doc. JUDr. Branislava Fábryho,... Čítať ďalej
25 | 09 | 2021 | Prevzatý článok / úprava Ivan Brožík