Viktor Orbán nepripustí, aby migrácia riešila demografické problémy!
09 | 09 | 2019 I Ján Prokop

Maďarský premiér Viktor Orbán počas prejavu na demografickom summite v Budapešti zdôraznil, že najdôležitejším problémom, ktorému v súčasnosti Európa čelí, je úbytok obyvateľov.


"Prečo to tak je?" To rozhodne nie je kvôli nejakej chorobe kresťanskej civilizácie - koniec koncov počet kresťanov rastie po celom svete. To je všeobecná choroba Európy," povedal Orbán.

Podľa maďarského premiéra nesmie byť prisťahovalectvo nikdy považované za riešenie demografických problémov.

"Nikdy nesmieme akceptovať výmenu obyvateľov," vyhlásil Orbán.

Orbán ďalej poznamenal, že jeho vláda v súčasnosti pracuje na silnej politike, ktorá uprednostňuje rodinu a motivuje mať deti.

Kuvajtský emir musel pre hospitalizáciu zrušiť návštevu Bieleho domu
Kuvajtský emir, 90-ročný šejk Sabáh Ahmad as-Sabáh, musel zrušiť plánovanú štvrtkovú návštevu amerického prezidenta Donalda Trumpa po tom, ako bol pre bližšie nešpecifikované zdravotné problémy hospitalizovaný v americkej nemocnici. Napísala o tom... Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | TASR


"Bez rodín a detí zmiznú národné spoločenstvá," vysvetlil Orbán," a ak národ zmizne, zo sveta zmizne niečo nenahraditeľného".

Podľa Orbána môže byť budúcnosť národa a ľudí zaistená iba vtedy, pokiaľ budú rodinám národa zaručené lepšie finančné príležitosti mať deti na rozdiel od toho, že nebudú mať deti

"Vyhráme len vtedy, ak dokážeme vybudovať systém, v ktorom tí, ktorí rodia deti, žijú podstatne lepšie, než keby nemali rodinu, "pokračoval Orbán.

To je spôsob, akým maďarská vláda presadzuje svoju rodinnú politiku.

Orbán tiež kritizoval" nezmyselný "takzvaný zelený argument, že Európania by mali prestať mať deti, aby zachránili Zem, a povedal, že tento druh argumentu by mal byť úplne zamietnutý.

VIDEO: "No choď do r*ti, celý nový politik," odkazuje Fico Beblavému. Kopol si aj do zvyšku opozície
Predseda strany Smer-SD Robert Fico zverejnil na svojom Facebooku video, na ktorom opäť vymenoval takmer všetky "hriechy" lídrov opozičných strán. Čítať ďalej
09 | 09 | 2019 | Peter Bachan