Gröhling konečne povedal, ako budú fungovať školy. Sekundovala mu fanatička Prokopová
17 | 08 | 2021 I Petra Demková

Minister školstva mal konečne v druhej polovici augusta tlačovú konferenciu, na ktorú čakajú rodičia, deti aj zamestnanci škôl. Niektorými informáciami prekvapil. Čo však neprekvapilo, bola prítomnosť „hlavnej fanatičky“ MUDr. Prokopovej, ktorá pomáha nastavovať pravidlá.


Po tlačovej konferencii minister školstva s nezaslúžene zadováženým vysokoškolským titulom informoval o pravidlách nástupu do škôl v septembri aj prostredníctvom svojej facebookovej stránky.
Tri nové pravidlá

„Po uplynulom období všetci chceme, aby sa žiaci čo najviac vzdelávali v školách,“ napísal. Prvým pravidlom nového školského roka je, že školy sa už nebudú zatvárať plošne. „Školy sa nebudú zatvárať ani na základe COVID automatu ani na základe rozhodnutia ministerstva. V prípade pozitivity sa zatvoria len individuálne triedy v súlade s pravidlami ÚVZ a tie prejdú na dištančnú výučbu,“ informuje minister.

Online potraviny spolumajiteľovi Sedity: Znevýhodňuješ neočkovaných? Sťahujeme tvoje výrobky!
Chcel byť za frajera, zostali mu len somárske uši, hanba a strata zisku zo stiahnutých výrobkov. Tak dopadol spolumajiteľ spoločnosti zaoberajúcej sa výrobou a predajom cukroviniek Pavol Jakubec, ktorý chcel zvýhodňovať zaočkovaných ľudí pred... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Jozef Uhlarik


Druhou novinkou, ktorá prekvapuje v pozitívnom zmysle je, že na nástup do školy už nebude podmienkou test. Ministerstvo konečne pochopilo, že test starý čo i len hodinu nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Ministerstvo umožňuje dobrovoľné testovanie kloktacími testami pre bežné a špeciálne ZŠ tým, ktorí majú záujem. Testovanie bude prebiehať už vyslovene len na dobrovoľnej báze.

Deti na začiatku roka budú potrebovať už len potvrdenie o bezpríznakovosti. Aj v tom je rozdiel oproti tomu, čo platilo minulý rok. V minulom roku sa odovzdávalo vyhlásenie o bezinefekčnosti.

Člen mafiánskej skupiny a falošný kajúcnik Matej Zeman požiadal o politický azyl v Chorvátsku
Člen mafiánskej skupiny takáčovcov Matej Zeman, obvinený z krivých výpovedí v mediálne známych kauzách, požiadal podľa zistení portálu HN o politický azyl v Chorvátsku. Zeman to urobil z dôvodu, že sa cíti byť ohrozený. Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová


Školy sa budú riadiť školským semaforom. Treťou dôležitou informáciou je, že pri pozitívnej osobe a karanténe sa školstvo riadi vyhláškami ÚVZ. Respirátory v škole nebudú povinné, budú však povinné rúška.
Do karantény musí ísť dieťa, ktoré sa vráti z dovolenky až koncom leta

Branislav Gröhling informoval aj o tom, že neočkované dieťa, ktoré sa s rodičmi vráti z dovolenky až koncom leta, nemôže nastúpiť 2. septembra do školy. Musí ísť do dvojtýždňovej karantény. Až na piaty deň môže ísť na PCR test. U menšieho dieťaťa (do 12 rokov) sa prihliada na to, či sú očkovaní rodičia. Karanténe sa vedia vyhnúť len očkované deti, respektíve deti očkovaných rodičov.
Novinárka sa dožadovala povinných testov

Zaujímavosťou tlačovky bolo, že novinárka Olvedyová z TV JOJ skritizovala ministra za to, že nenariaďuje povinné testovanie detí. Pýtala sa, či sa bojí. Podľa nej sú testy žiakov dôležité, pretože deti do 12 rokov nie sú očkované. Gröhling priznal že „v súčasnosti sme v právnom stave, ktorý neumožňuje urobiť povinné testovanie“. V minulom školskom roku toto podľa Gröhlinga umožnil len núdzový stav.

Rybníček sa na tlačovke vraj nevyhrážal, zato teraz straší
Primátor mesta Trenčín Richard Rybníček reaguje na spŕšku kritiky, ktorá nasledovala po jeho ohnivom prejave na tlačovke ministra školstva. Vyhrážať sa vraj nikomu nechcel. V najnovšom príspevku na Facebooku svoju reč Rybníček obhajuje... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová

Prokopová: COVID-19 do každej rodiny

Následne si na tlačovej konferencii zobrala slovo hlavná odborníčka ministerstva zdravotníctva pre deti a dorast MUDr. Elena Prokopová. Hneď na začiatok (na základe otázky novinárky) postrašila, že šanca, že by dieťa v škole na jeseň alebo v zime nedostalo COVID-19, nie je vysoká. Následne porozprávala, prečo je podľa nej mimoriadne dôležité, aby deti v školách stále nosili rúška.
Bludy hlavnej odborníčky

Prokopová napriek tomu, že mnohí odborníci hovoria, že kolektívna imunita sa pri delta variante dosiahnuť vôbec nedá, tvrdí presný opak. Podľa nej je pre kolektívnu imunitu potrebné zaočkovať 90 percent populácie. Zdôraznila, že potrebujeme „mať zaočkované deti“.

Takmer milión eur! Jedna z Kollárových mileniek si finančne polepší zo štátnych peňazí
Jednou z detí šéfa parlamentu Borisa Kollára je mladá, avšak už dospelá Alexandra, ktorá má 20 rokov. Jej mamou je Stanka Horňáková, členka predstavenstva spoločnosti Goimpex, a. s., ktorá už kedysi obchodovala s hnutím Sme rodina. Vtedy išlo o... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Tibor Sipos


Byť imúnny podľa MUDr. Prokopovej, ako na tlačovej konferencii zdôraznila, znamená len dve možnosti: buď zaočkovaný alebo byť po prekonaní COVID-19. Je zaujímavé, že táto lekárka absolútne popiera funkciu samotného imunitného systému človeka ako nástoja ochrany proti ochoreniu.
Očkovať! Podľa Prokopovej nepomôžu ani protilátky

Vzápätí Prokopová poprela aj význam protilátok v krvi po prekonaní COVID-19. Tak odpovedala na otázku novinárky, či by vyšetrovanie protilátok z krvi nemohlo slúžiť učiteľom ako argument pre úľavu od niektorých nariadení. Podľa Prokopovej výška a prítomnosť protilátok v krvi nezabezpečí to, že osoba neochorie ani že nebude prenášať ochorenie.

Zaujímavé je, že to neurobí ani vakcína. O tom však pani doktorka nehovorí. Vakcínu napriek jej tiež-nedokonalostiam pani doktorka pretláča bez akýchkoľvek dodatočných informácií.

Fico: COVID preukazy vytvárajú dve kategórie občanov! Smer podal podnet na ústavný súd
17 | 08 | 2021 | TASR


Prokopová vysvetlila, že protilátky odborníkov v podstate z tohto dôvodu ani nezaujímajú. Doslova vysvetlila, že to, že má niekto protilátky, nie je dôvodom, aby nebol očkovaný. Zdôraznila: „My z medicínskeho hľadiska nepoznáme protektívnu hodnotu protilátok.“ Chcela tým zrejme povedať, že nevedia, koľko ich treba mať, aby pomáhali. Jednoducho povedané MUDr. Prokopovú zaujíma len očkovanie a imunita nadobudnutá vakcináciou. O imunite po prekonaní ochorenia COVID-19 nechce ani počuť.

Lekárka zdôraznila, že ani učiteľovi, ktorý by mal dokázateľne i vysoké hladiny protilátok, by nepovedali, že sa nemusí dať očkovať.

Na záver minister Gröhling informoval, že v kategórii adolescentov vo veku od 12 do 18 rokov je zaočkovaných 20 percent populácie.

Peter Pellegrini: Zmanipulované výpovede o úplatkoch sú jednoducho lož
"Zmanipulované výpovede dvoch ‘kajúcnikov’ o údajnom úplatku za zavedenie virtuálnej pokladnice pre Finančnú správu boli od začiatku klamstvom," píše Peter Pellegrini na sociálnej sieti. Najpodozrivejšie podľa neho sú výpovede dvoch ľudí, hoci... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová