Online potraviny spolumajiteľovi Sedity: Znevýhodňuješ neočkovaných? Sťahujeme tvoje výrobky!
17 | 08 | 2021 I Jozef Uhlarik

Chcel byť za frajera, zostali mu len somárske uši, hanba a strata zisku zo stiahnutých výrobkov. Tak dopadol spolumajiteľ spoločnosti zaoberajúcej sa výrobou a predajom cukroviniek Pavol Jakubec, ktorý chcel zvýhodňovať zaočkovaných ľudí pred nezaočkovanými.


Pavol Jakubec sa chcel postaviť na stranu zaočkovaných a nezaočkovaných „trestať“ tým, že budú sedieť doma. Na facebookovom profile online-potraviny.sk si však môže prečítať status, ktorý jeho sebavedomím a frajerinou zrejme poriadne zatrasie. Výrobky spoločnosti Sedita totiž stiahnu z predaja!
Diskriminujete ľudí, my im nebudeme ponúkať váš tovar

„Od dnešného dňa sú všetky výrobky od výrobcu Sedita odstránené z nášho predaja!“ píše sa v statuse. Na vysvetlenie potraviny ďalej uvádzajú, že keďže sa majiteľ Sedity "vyjadril, že podľa jeho názoru by mali byť pravidlá nastavené tak, že zaočkovaní by mali mať absolútnu slobodu na rozdiel od ľudí, ktorí sa nezúčastnili dobrovoľného očkovania proti Covidu-19“.

Čo sa teda potravinárom na vyjadrení Paval Jakubca nepáčilo? Nuž teda najmä táto veta: „Kto je zaočkovaný, nech si slobodne ide, kam chce, no kto nie je, nech sedí doma.“


Obsluhujeme všetkých bez rozdielu, chceme spájať

Online-potraviny.sk v predchádzajúcom statuse informovali verejnosť aj o inej skutočnosti. „V našej predajni obsluhujeme aj naďalej očkovaných, neočkovaných, testovaných, netestovaných, s rúškom, bez rúška. Ľudí nikdy diskriminovať nebudeme, sme tu preto, aby sme pomáhali a spájali i napriek tomu že táto vláda nás rozdeľuje. Tiež sme začali materiálne podporovať protestujúcich občanov.“ Prirodzene, stiahnutie výrobkov spoločnosti Sedita malo odozvu aj medzi nakupujúcimi a diskutujúcimi.


Som zaočkovaná, no nikdy by som podľa toho ľudí nedelila

Drvivá väčšina s krokom spoločnosti súhlasila, ba boli medzi nimi i takí, ktorí zaočkovaní sú. „Prekvapivý a vynikajúci prístup. Sama som zaočkovaná, ale nikdy by mi nepadlo deliť ľudí na očkovaných a neočkovaných. Všetci sme si rovní,“ napísala Dominika Straková.
Paráda, online nakupujem už len od vás!

„Paráda, všetka česť. Moja rodina už výrobky od Sedity nebude nakupovať. A keď budeme chcieť nakúpiť online, tak cez váš obchod,“ pridala sa do diskusie Zuizana Šmihulová Manková. „Výrobky spoločnosti Sedita si môže papať pán majiteľ sám, prestávame v našej rodine nakupovať,“ odkázala spolumajiteľovi firmy Saška Mészárosová Spálová.
Keď nebudú mať obrat, zistia, že aj neočkovaní sú ľudia

„Moja rodina nie je očkovaná, takže Horalky (ani nič od Sedity) jesť nebudú. Keď nebudú mať obrat, tak zistia, že aj neočkovaní sú ľudia,“ skonštatovala Zuzka Hazuchová. „Dúfam, že týchto nediskriminačných obchodov a reštaurácií bude pribúdať. Ďakujem za nádej, že múdrosť zvíťazí nad hlúposťou a pýchou samozvaných diktátorov,“ priložil svoju trochu do diskusie Štefan Hvila.

Zlý ťah. Korporácie, ktoré chcú Slovákom predávať svoje produkty, chcú diktovať očkovanie
Ďalšou spoločnosťou, ktorá chce očividne nahnevať Slovákov, je výrobca keksíkov ako Mila či Horalka. Jeden zo spolumajiteľov spoločnosti vyrábajúcej obľúbené cukrovinky sa vyjadril v tom zmysle, že nezaočkovaní Slováci majú sedieť doma. Dokonca pre... Čítať ďalej
16 | 08 | 2021 | Petra Demková
?fbclid=IwAR03eiywPxBBNUqLOXtIPAYz9ldbHEvTdPOtgnceCeCns9jmhlPg2xTErSc