Rybníček sa na tlačovke vraj nevyhrážal, zato teraz straší
17 | 08 | 2021 I Zuzana Koščová
Primátor mesta Trenčín Richard Rybníček reaguje na spŕšku kritiky, ktorá nasledovala po jeho ohnivom prejave na tlačovke ministra školstva. Vyhrážať sa vraj nikomu nechcel.

V najnovšom príspevku na Facebooku svoju reč Rybníček obhajuje obozretnosťou a poukazuje na to, že opatrnosť priniesla Trenčínu "prijateľnejší" priebeh pandémie:

"Naše mesto bolo od začiatku pandémie jedným z lídrov v presadzovaní opatrení, ktoré výrazne pomohli situáciu držať pod kontrolou. Spomeniem opatrenia v našich Domovoch sociálnych služieb, kde sme nad rámec odporúčaní prijali ešte prísnejšie hygienické a protiepidemiologické opatrenia. Vďaka tomu sme pri ochrane tejto najzraniteľnejšej skupiny patrili medzi najlepších. Rovnako sme počas obidvoch vĺn pandémie ponechali zamestnancom základných a materských škôl ich plnú mzdu, aby sme udržali zamestnanosť a aby mohli lepšie zvládnuť toto obdobie." Vyratúva svoje dobré skutky primátor.

Taktiež nezabudne pripomenúť, ako sa uňho dožadovali pomoci zúfalé sestry a doktori z nemocníc, keď si nevedeli rady počas obrovského náporu pacientov.

Rybníček prirovnáva covid k rakovine, straší neočkovaných a vyhráža sa
Primátor Trenčína Richard Rybníček na tlačovej konferencii ministra školstva predstavil svoje najbližšie plány. V zaočkovanosti chce dobehnúť Bratislavu. A zdá sa, že na prostriedky akými to dosiahne, nehľadí. Čítať ďalej
15 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová


Zas ten strach

Ak by sa náhodou ľudia počas leta príliš uvoľnili a náhodou zabudli, čo od septembra pospolitý ľud čaká, pán primátor pripomína s dávkou strašenia:


"Dnes mám vážne obavy z toho, čo sa bude diať potom, ako sa vrátime z dovoleniek, prázdnin a vrátime sa do ‘normálneho’ života. To znamená, začneme jazdiť MHD, vrátime sa na pracoviská, otvoríme naše školy a škôlky, iné zariadenia. Dáta dnes jasne ukazujú, že sme obklopení novou, nebezpečnejšou formou tzv. delta variantu. Ten je oveľa infekčnejší a agresívnejší ako formy, ktoré nás už aj tak dosť potrápili."


Ťažko povedať, či ide o nevedomosť, ignoranciu či úmysel. Pán Rybníček zabúda, že variant delta útočí na očkovaných rovnako ako na tých, čo v sebe vakcínu nemajú.


B.Gröhling chce hovoriť o povinnom očkovaní pre určité profesie vrátane učiteľov
Minister školstva Branislav Gröhling ide po učiteľoch. Čítať ďalej
13 | 08 | 2021 | TASR





Očkovaní budú zachraňovať neočkovaných

Pán Rybníček sa teda podľa svojich slov nezaočkovaným pedagogickým a nepedagogickým zamestnancom nevyhrážal, skôr išlo o prosbu, aby neváhali a urobili toto solidárne gesto čo najskôr.


"Teraz, keď je ešte čas, lebo v septembri už môže byť neskoro. Dnes nemocnice ‘zaplňujú’ a umierajú najmä tí, ktorí nie sú zaočkovaní. Či sa to niekomu páči alebo nepáči, všetky reálne fakty a skúsenosti potvrdzujú, že očkovaní budú zachraňovať neočkovaných a určite nie naopak," uviedol.
Primátor pesimista a nezodpovední občania


"V týchto zložitých a nepredvídateľných časoch sa radšej pripravujem na tie najhoršie scenáre. Vo forme delta variantu sa tento čierny scenár blíži veľmi rýchlo a ja som povinný urobiť všetko, čo viem a môžem, aby som upozornil na nebezpečenstvo, ktoré nám hrozí a snažím sa presvedčiť a ochrániť všetkých, ktorí si toto riziko zatiaľ neuvedomujú," skonštatoval primátor Trenčína.


Podľa Rybníčka všetci nezaočkovaní sú teda zrejme menej chápaví. Treba ich presviedčať a prosiť. A namiesto aspoň malej osvety, ktorá by sa aspoň za mak venovala zdravému životnému štýlu, naháňať všetkých na vraj bezpečnú, zdravú včeličku. Akoby tí, ktorí vakcíne veria, už neboli dávno zaočkovaní.


Očkovanie detí Slováci nepodporujú, vakcinofilmi sú najmä priaznivci koalície, ukázal prieskum
12 | 08 | 2021 | Peter Sulek