Člen mafiánskej skupiny a falošný kajúcnik Matej Zeman požiadal o politický azyl v Chorvátsku
17 | 08 | 2021 I Gabriela Fedičová

Člen mafiánskej skupiny takáčovcov Matej Zeman, obvinený z krivých výpovedí v mediálne známych kauzách, požiadal podľa zistení portálu HN o politický azyl v Chorvátsku. Zeman to urobil z dôvodu, že sa cíti byť ohrozený. 


Úrad inšpekčnej služby už niekoľko týždňov márne pátra po Matejovi Zemanovi, členovi mafiánskej skupiny takáčovcov. Oficiálne bolo pátranie vyhlásené 21. júla 2021 a od 5. augusta je na neho vydaný aj európsky zatýkací rozkaz, konkretizuje portál HN.

Peter Pellegrini: Zmanipulované výpovede o úplatkoch sú jednoducho lož
"Zmanipulované výpovede dvoch ‘kajúcnikov’ o údajnom úplatku za zavedenie virtuálnej pokladnice pre Finančnú správu boli od začiatku klamstvom," píše Peter Pellegrini na sociálnej sieti. Najpodozrivejšie podľa neho sú výpovede dvoch ľudí, hoci... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Gabriela Fedičová

Zeman medzitým stihol požiadať o politický azyl

Informáciu, ktorú priniesol portál HN, potvrdila jeho advokátka Ivana Štefanková. „Áno, je to tak. Môj klient požiadal o politický azyl v Chorvátskej republike, pretože sa cíti ohrozený,“ uviedla pre HN. A dodala, že jej klient sa cíti ohrozený, pretože ku kauze údajnej manipulácie výpovedí svedkov sa mediálne vyjadrujú politici. Ku skutku podľa informácii HN je ochotný sa Zeman vyjadriť prostredníctvom telemosta.

Matej Zeman čelí spolu s podnikateľom Petrom Petrovom obvineniu z manipulovania výpovede v známych prípadoch. Je spájaný s kauzou bývalého šéfa Kriminálneho úradu Finančnej správy SR Ľudovítom Makóom a bývalým príslušníkom Slovenskej informačnej služby Františkom Böhmom, píše HN.

Je členom skupiny takáčovcov, z ktorej sa ďalší člen Csaba Dömötör, priznal ku krivej výpovedi, začo bol právoplatne odsúdený.

Zeman zrejme nepožiadal o azyl v Chorvátsku náhodou. Podľa zistení Hlavného denníka tam vlastní apartmán. Podobnú nehnuteľnosť tam vlastnil aj jeho obchodný partner a kamarát František Böhm, ktorý bol taktiež kajúcnikom. Böhm pred pár mesiacmi spáchal samovraždu a postrelil svoju manželku Ivetu.

Rybníček sa na tlačovke vraj nevyhrážal, zato teraz straší
Primátor mesta Trenčín Richard Rybníček reaguje na spŕšku kritiky, ktorá nasledovala po jeho ohnivom prejave na tlačovke ministra školstva. Vyhrážať sa vraj nikomu nechcel. V najnovšom príspevku na Facebooku svoju reč Rybníček obhajuje... Čítať ďalej
17 | 08 | 2021 | Zuzana Koščová