Juraj Čurný: Sabbatini dostal možnosť spoznať odvrátenú stranu niektorých Slovákov a médií
04 | 08 | 2021 I Petra Demková

Juraj Čurný sa zastal na sociálnej sieti Roryho Sabbatiniho. Golfista podľa Čurného dostal možnosť spoznať odvrátenú stranu niektorých Slovákov a niektorých médií. „Ako som si prečítal v jednej diskusii od prototypu istej časti tohto národa, je vlastne, citujem “kadejaká chrapač”, ktorá zaberá miesto Slovákom,“ cituje Čurný.



Princíp dedičného hriechu

Hudobný expert Juraj Čurný svoj najnovší príspevok na sociálnej sieti nazval: „Princíp dedičného hriechu“, a/alebo „Princíp prezumpcie viny“. Podľa neho Rory Sabbatini dostal možnosť spoznať odvrátenú stranu niektorých Slovákov a niektorých médií.

„Je neuveriteľné sledovať, čo stihlo prekryť nesporný skvelý fakt, že reprezentant Slovenska získal striebornú medailu na olympiáde v golfe po výkone, ktorý si všimli aj na tom najvyššom vrchole tohto športu – PGA,“ napísal expert na muziku.

Je to vonku! Nový priateľ Vondráčkovej odhalený, ide o známu osobnosť
Tipov, s kým môže speváčka a herečka randiť, ​​padlo neúrekom. Ale tohto fešáka by ste po boku Lucie Vondráčkovej (41) najskôr vôbec nečakali, píše portál Aha! Jej nový priateľ je odhalený. Čítať ďalej
03 | 08 | 2021 | Tibor Sipos

Rory je vraj „chrapač“

Podľa Čurného, sa Rory Sabbatini “dedične previnil” tým, že sa narodil v JAR v belošskej rodine, ktorá má škótsko - írsko - talianske korene, pôsobí v športe, ktorý bol ešte nedávno považovaný za “buržoázny” a má na svojom tele viacero tetovaní, ktoré doteraz nikto neriešil. Až dovtedy, kým sa nestal olympijským medailistom a nie je rodený Slovák.“

„A preto, ako som si prečítal v jednej diskusii od prototypu istej časti tohoto národa, je vlastne, citujem “kadejaká chrapač”, ktorá zaberá miesto Slovákom s tým správnym rodokmeňom (to je ten rasizmus, z ktorého jeho samého obviňujú),“ cituje Čurný.
Čurný bráni Sabbatiniho

„Keďže má na krku takéto “smrteľné dedičné hriechy”, tak má sa sám iniciatívne obhájiť, že nie je to, za čo ho (podvedome) niektorí považujú: za “bieleho rasistu” a podporovateľa konkrétneho rasistického spolku. Nevadí, že pre onen spolok by bol samotný Rory, kvôli svojmu pôvodu, zásadne neakceptovateľný. Nevadí, že krajinu, v ktorej sa narodil, niekoľko rokov reprezentoval.

Nevadí, že nikde a zrejme nikto nezachytil žiadne Roryho výroky či konanie, ktoré by akokoľvek podporovali tvrdenie o jeho rasizme,“ vysvetľuje bývalý hudobný redaktor ďalej.

Pozastavili mu akreditáciu na Olympiádu! Na Merčiaka majú v tokijskom hoteli ťažké srdce
Hlas jedného z najznámejšieho komentátora športu u nás sme pri sledovaní olympijských hier v Tokiu nemuseli počuť. Všetko len preto, že nedopatrením zničil hotelové dvere v hlavnom meste Japonska, píšu Topky. Čítať ďalej
01 | 08 | 2021 | Tibor Sipos


Čurný bráni výhercu strieborného kovu ďalej. „Keďže je beloch narodený v JAR tak to (zrejme) niektorým nestačí. On je zrejme “dedične rasistickým hriešnikom” a voči takým sa uplatňuje princíp prezumpcie viny. A ak aj akokoľvek bude vysvetľovať - tak pre niektorých samozvaných sudcov to (nikdy) nebude stačiť. Nie sú podstatné život a práca, podstatná pre hodnotenie je tetovačka, ktorú si niektorí vysvetľujú podľa svojich predsudkov. Bolo by to smiešne, keby to nebolo trápne a smutné zároveň,“ píše expert na hudbu.
Sociálne siete urýchľujú prenos predsudkov

Podľa neho je tragédiou súčasnej doby, že „sociálne siete urýchľujú nielen prenos informácií, ale aj predsudkov a do značnej miery zabraňujú pokojnému vysvetleniu. Odmietam pristúpiť na túto hru a (aj) preto som nechcel reagovať ihneď, bez znalosti veci a kontextu. Značnú vinu na celej tejto afére majú aj médiá, ktoré v honbe za rýchlosťou a atraktivitou tejto témy ju nezmyselne šponujú,“ dodáva Čurný.
Pamätáte sa na aféru M. Kramára?

„Mimochodom, spomenul som si na Maroša Kramára a jeho “aféru” so sexuálnym obťažovaním. Ako sa skončila? Tak, že žiadne sa nepotvrdilo. Ale táto informácia už mala len zlomok mediálne - sociálnesieťovej pozornosti. A aj preto úplne chápem jeho manželku a jej reakcie. Ak ide o ľudí mne blízkych (ktorých naozaj poznám) a ubližuje sa im, tak viem byť aj verejne vulgárny. A robím to vedome,“ uzatvára svoj príspevok hudobný expert.

Na záver už len dodal, že aj jeden z jeho najobľúbenejších rockerov - Lemmy Kilmister,  pravidelne nosil symboly obecne spájané s fašizmom. „Ale fašistu z neho robili tak akurát komunistickí kulturtrégri,“ dodal Čurný.

Dara Rolins na citlivú tému: Kto sa v tom má k**va vyznať?!
Ani speváčka Dara Rolins (48) si čas od času neodpustí pikantnú poznámku na účet mužov. V dnešnej dobe, keď hlasy žien znejú vo všetkej sile, nie je novinkou, že sa aj známe tváre vyjadrujú na tému feminizmus, aby malo ich poslanie o to väčší... Čítať ďalej
31 | 07 | 2021 | Tibor Sipos