Hlina: "Tak ako to vlastne je? Bojujeme proti mafii, alebo za ňu?"
04 | 07 | 2021 I Diana Zaťková

Bývalý líder KDH Alojz Hlina, ktorý sa dnes prezentuje ako podnikateľ v gastronómii, občiansky aktivista a politik na sociálnej sieti upozornil na DPH v gastrosektore. Kritizuje súčasnú vládu a varuje, že ak táto vláda túto daň nezníži, tak sa mafia vráti.



Všetci majú nižšiu DPH na gastro ako my


"Všade okolo nás je nižšia DPH na gastro, lebo rozumné vlády chcú zachrániť podnikateľov v tomto segmente, zároveň nechcú mafiu v tomto segmente," konštatuje Hlina.




Zároveň upozorňuje, že ak sa podnikanie pre štandardných podnikateľov stane neúnosné, odídu z tohto segmentu. "Ale aj naďalej si budete môcť kúpiť pizzu a aj kebab, ale platiť budete už do čiernej alebo šedej zóny, či dokonca priamo mafii.



Ak sa DPH nezníži, štát vyberie menej, mafia viac


Podľa politika ak naša vláda zníži DPH tak, ako to je v európskych krajinách, ktoré rozumejú podnikaniu a v ktorých nechcú mafiu, tak náš štát dostane v absolútnom čísle vo výbere DPH z celého gastro segmentu viac, ako keby štát ponechal v tomto čase 20% sadzbu DPH ako je nastavená v súčasnosti. "Ak sa DPH nezníži, štát vyberie menej, mafia viac," spresňuje.


ThDr. Balák: "Imunitný systém je prijatými opatreniami oslabovaný. Podpísal by sa pod to len ignorant a cynik!"
ThDr. René Balák, PhD tvrdí, že najlepšou formou biomedicínskej obrany je podpora prirodzeného imunitného systému človeka. Opatrenia, ktoré navrhuje vláda, paradoxne imunitu človeka oslabujú. Balák hovorí, že pod opatrenia ktoré na Slovensku máme,... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Petra Demková









"Naozaj tomu nerozumiem, minuli sme skoro miliardu na bláznivé experimenty, ale prijať, dovolím si povedať, skoro rozpočtovo neutrálne opatrenie, ktoré by pomohlo zachrániť celý segment hospodárstva, nevieme. Nechceme. Prečo? Čo je skutočným dôvodom?" pýta sa Hlina.




Na obrázku môže byť mapa a text


Foto: Iniciatíva Zachráňme gastro


Vyhrá mafia a autoritatívna vláda


Ak štát nezníži DPH, tak sa podľa politika do segmentu vráti mafia. Ľudia, ktorí v ňom zostanú, budú musieť "čarovať", aby prežili. Tešiť sa bude mafia, ale aj autoritatívna vláda, lebo tu nebudú hrdí, slobodní podnikatelia, ktorí si nenechajú brnkať po nose. Budú tu len ustrašení, neslobodní ľudia bojujúci o prežite seba a svojich rodín.




"Tak ako to vlastne je?" pýta sa Hlina. "Bojujeme proti mafii, alebo za ňu? Ak hovoríme, že chceme vyhnať mafiu zo štátu, tak ju vyžeňme, ale nie tak, že jej ponúkneme únikový modul, sféru ďalšieho pôsobenia," navrhuje politik.


Lumír Mati: Jediná možnosť je zaplatenie PCR testu za 50-70 eur? Po x-tý krát sme obeťou nekompetentnosti!
„„Po x-týkrát sme za rok a pol v situácii, že máme doplácať na nekompetentnosť, neochotu počúvať naše pripomienky, návrhy a riešenia. Nakoniec sme opäť obeťou, ktorá na toto všetko doplatí. Mesiace sme upozorňovali kompetentných na Ministerstve... Čítať ďalej
04 | 07 | 2021 | Petra Demková