Ľudí nemožno diskriminovať za to, či sa dajú, alebo nedajú očkovať (Susanne Ausicová)
03 | 07 | 2021 I Ingrid Vrabcová

Komentár Susanne Ausicovej (The Epoch Times)


Obmedzenia základných práv, neprimerané opatrenia, trhlina v spoločnosti. Právnici  v Nemecku sa obrátili na Etickú radu, aby zaujala jednoznačný postoj  v súvislosti s očkovaním proti COVIDu-19. Či sa človek nechá, alebo nenechá zaočkovať, diskriminácia musí byť zakázaná. Právnici majú vážne obavy aj z očkovania detí.


Na jednej strane uvoľňovania opatrení pre tých, ktorí sú zaočkovaní, prekonali COVID-19, alebo majú negatívny test, na druhej strane negatívny postoj a nevýhody voči tým, ktorí sa vakcinácii nepodrobili. Takýto nerovný prístup k nim by nemal existovať. Tejto otázke sa venovali aj právnici v Nemecku, ktorí v otvorenom liste požiadali Etickú komisiu o stanovisko.



Štiepenie spoločnosti

Rozdeľovanie ľudí do skupín – na očkovaných a neočkovaných – nevyhnutie vedie k ďalšiemu štiepeniu spoločnosti, ktorá má už teraz vďaka tomu hlbokú trhlinu, tvrdia nemeckí právnici. Jednu časť tvoria tí, ktorí musia strpieť a zmieriť sa s obmedzujúcimi opatreniami a zásahom do základných ľudských práv, a potom sú aj takí, ktorí sú teraz vystavení masívnym útokom spoločnosti kvôli tomu, že neprimerané a neúnosné opatrenia ostro kritizujú a pochybujú o ich ústavnosti.


Neuveriteľné odhalenie v Portugalsku: Namiesto 17-tisíc mŕtvych na COVID-19 ich bolo len 152!
Ja doslova zarážajúce, že podvody s robia aj s počtom mŕtvych na koronavírus. Stalo sa tak v Portugalsku, a to naozaj v doslova neuveriteľnej miere. Zarazilo to aj nášho právnika Petra Weisa. Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Jozef Uhlarik

Povinná solidarita

Veľká časť obyvateľov našťastie nemusela čeliť následkom infekcie SARS-CoV-2 a neprežila ich na vlastnej koži, no musia akceptovať prijaté opatrenia, ktoré by sa ich vlastne nemali ani týkať. Je vôbec takáto solidarita nevyhnutná?


Z pohľadu právnikov je neprimerané, ak sa neočkovaným upiera ich plnohodnotná účasť na dianí v spoločnosti. Sociálna trhlina sa tak ešte viac prehlbuje.



Ohrozenie základných práv a slobôd

Každý má právo na slobodný rozvoj svojej osobnosti. Základné právo pokrýva celú oblasť súkromného života. Zasahovať do neho rozhodnutím o experimentálnom očkovaní  je nielenže neprimerané, ale ohrozuje aj základné práva, tvrdia právnici.


Vylúčenie neočkovaných osôb z navštevovania kultúrnych podujatí, chodenia do reštaurácií, barov či hotelov, či jednoducho stretávať sa s priateľmi sa rovná zákazu. Je to zásah do rozhodovania človeka o svojom vlastnom živote.


Kam až siaha „chobotnica“ Billa Gatesa?   (Stephan Witte)
Komentár Stephana Wittea (The Epoch Times) Čítať ďalej
28 | 06 | 2021 | Ingrid Vrabcová

Navyše rozhodnutie nedať sa očkovať má dlhodobý charakter. Nemožno ich za to dlhodobo postihovať a obmedzovať ich základné práva, varujú ďalej právnici.


Koniec koncov, neočkovaní ľudia nepredstavujú automaticky riziko. Väčšinu tvoria úplne zdraví ľudia, ktorí však majú obmedzené uplatňovanie svojich práv na slobodu. Neexistuje konkrétne nebezpečenstvo, ktoré by mohlo odôvodniť zásah do ich občianskych slobôd. Ich znevýhodňovanie preto nie je na mieste.


Diskriminácia musí byť zakázaná bez ohľadu na to, či sa niekto očkovať dá, alebo nie, pretože toto rozhodnutie má priamy vplyv na jeho zdravie a telo, argumentujú ďalej právnici.


Etická rada by preto mala vydať verejné odporúčanie, že medzi očkovanými a neočkovanými občanmi nesmie dochádzať k ich vyčleňovaniu.


Pirošíková v RTVS: Vláda nás obrala o možnosť napadnúť pandemické opatrenia na súde
Sme v testovacej fáze vakcín, povinné očkovanie preto nie je možné a rovnako tak očkovanie detí. Vláda nás v rozpore s medzinárodnými záväzkami obrala o možnosť napadnúť pandemické opatrenia na vnútroštátnom súde, hovorí Marica... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Peter Sulek

Obavy z očkovania detí proti COVIDu-19

Právnici majú vážne obavy aj z rozšírenia očkovania na deti. Poukazujú na to, že vakcíny proti  COVIDu-19 boli schválené núdzovo a ich vedľajšie účinky a následky nie sú dostatočne preskúmané.


Musí sa zabezpečiť, aby bolo možné predvídať dlhodobé účinky, a aby boli vedľajšie účinky vakcíny „bezpečne tolerované“. Najmä vakcína pre deti musí byť nespochybniteľná, aby sa zabránilo možnému ohrozeniu zdravia detí.


Právnici zdôrazňujú, že najdôležitejšou úlohou spoločnosti je chrániť deti.  Preto je absolútne nevyhnutné dobre preskúmať možné riziká a prínosy, a to zo všetkých hľadísk.


Treba vylúčiť  fatálne následky. Individuálne rozhodnutie rodičov nenechať dieťa zaočkovať nesmie nikdy viesť k vylúčeniu dieťaťa z vyučovania v triede či celkovo zo spoločnosti, dodáva na záver  Susanne Ausicová pre The Epoch Times.


Profesor Hrušovský: "Nepodstupujeme vakcináciu, ale génovú manipuláciu!"
Na Slovensku v posledných dňoch rezonuje najmä otázka vládneho zákona, ktorý má urobiť neočkovaným zo života peklo. Povinnosť, či dobrovoľnosť očkovania polarizuje celú spoločnosť a politici situácii absolútne nepomáhajú. Čo si o očkovaní myslí... Čítať ďalej
02 | 07 | 2021 | Diana Zaťková