Burič Draxler: Už je naozaj čas prebudiť sa povedať stop. A vyhodiť ich!
29 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik

Igor Matovič sa dnes v parlamente vráti o niekoľko mesiacov dozadu. Pripomenie si, aké to bolo keď ho poslanci odvolávali ešte ako premiéra. Teraz je ministrom financií, ale situácia sa opakuje. Exminister Juraj Draxler sa v statuse zamýšľa, že financmajster síce hlasovanie prežije, no vláda by aj tak mala odísť.


V parlamente dnes bude pre Igora Matoviča ďalší „súdny deň“. Ministra financií totiž nemá rada nielen opozícia, ale najmä celý národ. A práve poslanci sú tí, ktorí ho zastupujú. Exminister školstva Juraj Draxler však neverí, že pri súčasnom zložení parlamentu hlava šéfa OĽaNO padne.
Koalícia je v zlom stave, ale ešte chvíľu sa pokúsia nejako to spolu potiahnuť

„Dnes večer sa v parlamente začne schôdza o vyslovení nedôvery Igorovi Matovičovi, ktorý je v tejto chvíli ministrom financií. Hlasovanie skoro určite prežije. Koalícia je v zlom stave, ale ešte sa to aspoň chvíľu pokúsia nejako spolu potiahnuť,“ konštatuje v statuse Draxler, podľa ktorého to všetko rozhodne až jeseň. „Ja mám okolo seba čoraz viac nadšených, takmer až bojovo naladených ľudí, časť takých, ktorí nikdy v politike neboli, šikovných, rozhľadených, takže sa celkom teším,“ píše exminister školstva, podľa ktorého bude ale všetko záležať od toho, ako ochotný zapojiť sa bude národ ako taký. „Nielen do blokád (nie, už nebudú „protesty“), ale aj do vysvetľovania ostatným, prečo táto vláda musí skončiť. A aké škody ešte môže napáchať, ak neskončí,“ upozorňuje Draxler.



Exminister je presvedčený, že ak by si vláda voči ľuďom a firmám dovolila len polovicu toho, čo u nás (zavretie prevádzok s následnými maličkými kompenzáciami či vynucovanie hromadných testovacích manévrov napriek protestom odborníkov, za šialený objem peňazí, pravidelné nadávanie občanom do „múdrosráčov“), tak by v takom Francúzsku už boli barikády na Champs Élysées a v Británii by bola zablokovaná Downing Street. „V mnohom je to aj dobré, že sme pokojný národ, ale teraz už je naozaj čas prebudiť sa povedať stop. A vyhodiť ich,“ dodáva v samom závere exminister „burič“ Juraj Draxler.

Draxler: Ak by matovičovci vládli ešte tri roky, tak tu nebude „koniec mafie“, ale mafie sa začnú tvoriť
Exminister školstva Juraj Draxler varuje, že ak bude pokračovať súčasná vláda, ďalšie tri roky, neprinesie "koniec mafie". Naopak, nové mafie sa začnú vytvárať. Na Slovensku to v týchto týždňoch a mesiacoch vyzerá ako v akčnom filme Vojna... Čítať ďalej
03 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik