Draxler: Ak by matovičovci vládli ešte tri roky, tak tu nebude „koniec mafie“, ale mafie sa začnú tvoriť
03 | 06 | 2021 I Jozef Uhlarik
Exminister školstva Juraj Draxler varuje, že ak bude pokračovať súčasná vláda, ďalšie tri roky, neprinesie "koniec mafie". Naopak, nové mafie sa začnú vytvárať.

Na Slovensku to v týchto týždňoch a mesiacoch vyzerá ako v akčnom filme Vojna policajtov. NAKA zatýka ľudí z vedenia SIS. Tajní na oplátku ukazujú na policajtov, tých „odchytáva“ inšpekcia, ktorej zase NAKA zatkla najvyššieho šéfa.


Na túto slovenskú anomáliu a celosvetovú raritu poukazuje v statuse aj exminister školstva Juraj Draxler. Podľa neho u nás teraz prebieha nebezpečná vojna policajtov.
Ak nie je štát silný, dôvera v nestrannú spravodlivosť sa stráca

„Pred ňou som varoval už v zime. Medzitým to vygradovalo tým, že policajná inšpekcia sa najprv dramaticky pokúsila zadržať bývalého šéfa NAKA. A NAKA teraz pre zmenu zadržala šéfa inšpekcie,“ píše na úvod Draxler. Bojí sa, že sa celý proces tým vôbec neuzavrel. „Jednoducho, vo vedení štátu je taký chaos, že sa všetko začína rozpadať na kliky, ktoré sa navzájom chránia či medzi sebou bojujú,“ konštatuje exminister.



Podľa Draxlera ak nie je štát silný, dôvera v nejakú možnú nestrannú spravodlivosť a schopnosť ju vykonávať, sa stráca veľmi rýchlo. „Ak by matovičovci vládli ešte tri roky, tak tu vôbec nebudeme mať ´koniec mafie´, ako vykrikovali. Naopak, celkom prirodzene sa rôzne mafie začnú tvoriť,“ uzatvára exminister náčrt možného budúceho vývoja na Slovensku.

Draxler: Bežní občania už musia strácať dôveru v nejakú súdnosť politikov
Slovenská politická scéna nabrala novú (ne)kultúru. To, ako sa k sebe správajú súčasní politici tu už dávno nebolo. A to Matovič a spol. sľubovali po nástupe k moci novú kultúru v politike. Juraj Draxler im statuse pripomína, že tým trpí nielen on,... Čítať ďalej
01 | 06 | 2021 | Jozef Uhlarik