Š. Harabin: Prokuratúru treba zrušiť. Spôsobuje prieťahy na súde a škody budeme platiť všetci
26 | 06 | 2021 I Petra Demková

„Prokuratúru zrejme treba zrušiť. Lebo úmyselne v mene štátu spôsobuje zbytočné prieťahy v trestnom konaní a tým i škodu dotknutým osobám, za ktorú budeme platiť my všetci cez dane,“ upozorňuje Š. Harabin v súvislosti s tým, čo sa deje okolo jeho syna, sudcu B. Harabina.  



Toto Š. Harabin nezažil za 40 rokov svojej praxe

„Za vyše 40 rokov praxe trestného sudcu som nezažil, že by dozorujúci prokurátor bez uvedenia čo i len jedného jediného zákonného dôvodu opierajúceho sa o Trestný poriadok a ústavu opustil pojednávaciu miestnosť a tým úmyselne zmaril hlavné pojednávanie, úmyselne spôsobil v mene štátu zbytočné prieťahy v trestnom konaní, úmyselne nebezpečným spôsobom narušil vážnosť a dôstojnosť súdneho konania a úmyselne znížil vierohodnosť fungovania justičného systému ako celku,“ opisuje bývalý minister spravodlivosti, čo sa stalo v pojedenávacej miestnosti jeho syna, sudcu Branislava Harabina.

Už to začína! Dekan univerzity v Košiciach chce študentom podmieňovať výučbu vakcínou!
Na neuveriteľnú skutočnosť upozornil Miro Heredoš. Toho na list, ktorý rozposlal dekan študentom aj pedagógom, upozornili študenti. Dekan oznamuje, že sa otvára zimný semester prezenčnou formou a „očakáva zaočkovanosť oboma dávkami“.... Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Petra Demková


Musel odročiť pojednávanie, pretože nemal rúško. Prokurátor na protest odišiel z pojednávacej miestnosti, čím znemožnil pokračovanie súdneho konania, ktoré B. Harabin viedol.
O B. Harabinovi informovalo SME

K príspevku na sociálnej sieti pripojil Š. Harabin aj text zo SME, ktorý nazval „dezinterpretačno-mainstreamovo-sorošovským článkom“. V článku SME pod názvom „Harabinov syn zasa nemal rúško, prokurátor s ním odmietol byť v sále. Sudca zrejme dočasne príde o talár“ zo dňa 25. júna 2021 sa píše, že na piatkové pojednávanie prišiel Harabin ml. v sprievode súdnej úradníčky bez rúška. Nestalo sa to prvý raz. Na porušovanie opatrení na pojednávaní upozornil Harabina prokurátor, ktorý chcel skutočnosť aj zaprotokolovať.
B. Harabin: Vyhlášky hygienika sú právne nezáväzné akty

„Pán doktor, ja vediem hlavné pojednávanie, nebudeme túto skutočnosť protokolovať. Nemá to súvis s prejednávanou vecou,“ reagoval podľa SME Braňo Harabin. „Vzápätí dodal, že povinnosť nosiť rúško mu neukladá trestný ani žiadny iný zákon. Vyhlášky hygienikov vzápätí označil za akty bez právnej záväznosti,“ informuje SME. Pred záverečnými rečami prokurátor na protest vyhlásil, že opúšťa pojednávaciu miestnosť. „Prokurátor bez uvedenia dôvodu opustil pojednávaciu miestnosť, bez neho nie je možné konať, čo bude osobitným podaním signalizované okresnej prokuratúre,“ upozornil sudca B. Harabin a odročil pojednávanie o týždeň.

A je to tu. Lengvarského odborník presviedča, že povinné očkovanie je jediné riešenie
Odborník z IZA Martin Pavelka pokladá povinné očkovanie za jediné riešenie súčasnej situácie. Myslí si, že okrem očkovania by mali mať ľudia po návrate z dovoleniek na hraniciach pri sebe ešte aj negatívny PCR test. Čítať ďalej
25 | 06 | 2021 | Peter Sulek


SME informuje, že na popisovanú udalosť reagovala aj súdna rada a odkázala, že to, čo urobil mladý sudca, je neprípustné. Je pravdepodobné, že Branislav Harabin príde o talár, podobne ako sudca Miľan, ktorý rovnako odmietal pojednávať v rúšku.
Reakcia Štefana Harabina

„Pokiaľ ide o samotné rúška, dozorujúci prokurátor konal výslovne v rozpore s ústavným princípom monokracie v rámci fungovania prokuratúry, lebo generálny prokurátor Žilinka v rozhodnutí z 18. marca 2021, sp. zn. 1GÚp 39/20/1000-2, sám expressis verbis konštatoval, že vydávanie vyhlášok ako všeobecné záväzných právnych predpisov vyhlasovaných iba vo Vestníku vlády, Úradom verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (iba rozpočtovou organizáciou ministerstva), ktorými sa zásadne zasahuje do základných ľudských práv a slobôd bez akéhokoľvek legislatívneho procesu je v právnom štáte neprijateľné,“ konštatuje Š. Harabin.
Prokurátor môže konať iba v medziach ústavy!

„U prokurátora platí čl. 2 ods. 2 Ústavy: Štátne orgány môžu konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon. Trestný poriadok a ani iný zákon neumožňuje prokurátorovi opustiť pojednávaciu miestnosť, ak sudca nemá rúško (navyše ak je sudca nesporne zdravý a nemá povinnosť nosiť rúško). Dokedy budeme platiť našimi daňami hore uvedeného prokurátora?“ pýta sa na záver príspevku bývalý kandidát na prezidenta SR.

Keď si politici (ale aj odborníci) robia zo slova zodpovednosť niečo ako toaletný papier
To, že naši politici v podstate iba tárajú, je ich vizitkou. Ale aj našou, voličskou. Koľko ich táranín nám stačilo, aby sme si tých tárajov zvolili? Horšie je, ak tárajú odborníci či dokonca lekári. Lenže - oni tárajú, najmä v súvislosti so slovom... Čítať ďalej
24 | 06 | 2021 | Ivan Brožík