Politológ Koziak: Podobnosť praktík súčasných politikov a ich predchodcov vôbec nie je náhodná
19 | 05 | 2021 I Ivan Brožík

Nekorektnosť, podpásovky, zákernosť. Bežné javy v súčasnej politike "politikov zmeny". K žiadnej zmene však nedošlo. Iba ak k volebnému podvodu na základe tvrdenia, že nastane.


Tomáš Koziak, politológ, rektor Vysokej školy politických a spoločenských vied v Kutnej Hore, poskytol vyjadrenie webu parlamentnelisty.sk.

Politológ Koziak: "Kto nesie zodpovednosť za nezvládnutý boj s pandémiou? Matovič, Krajčí, Kollár, Holý…"
Pod týmto titulkom priniesol web parlamentne listy.sk rozhovor autora Ľudovíta Kusala so známym politológom, rektorom Vysokej školy politických a spoločenských vied v Kutnej Hore, Tomášom Koziakom. Redakcia HD z článku vyberá nasledujúce... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Ivan Brožík

Bez debaty odborníkov o rozpočte

"To je problém. K takýmto zásadným ekonomickým veciam treba serióznu odbornú diskusiu." Prízvukuje Tomáš Koziak.

"Druhá vec je práve tento tlak na rýchle konanie, na prijímanie vecí s vyhýbaním sa verejnej diskusii. To kritizovali dnešní koaliční politici v čase, keď boli v opozícii."

"Toto nie je záležitosť, keď by nás dramaticky tlačil čas a keď nie je možná debata ekonómov. Naši vrcholní politici sa začínajú podobať na svojich predchodcov, nielen v tomto, ale napríklad aj pri ´našich ľuďoch´. Začínajú pripomínať to, čo tu bolo predtým. Už chýba len vysoká miera korupcie." Hovorí pre parlamentnelisty.sk Tomáš Koziak.
"Argumenty" Matoviča na ofenzívnej tlačovke o Sulíkovi

K včerajšej tlačovke a šermovaniu číslami Tomáš Koziak pre parlamentnelisty.sk povedal: "Je to nekorektné a nebojím sa povedať, že zákerné."

"Pokiaľ má koalícia fungovať, nemôže používať podpásové údery. A toto sú podpásovky. Je pravdepodobné, že tento štýl politiky sa Matovičovi vráti a už tie náznaky vidieť napríklad v prudkom poklese preferencií. Ak v tom bude pokračovať, skončí OĽaNO toto volebné obdobie – či už to bude pri predčasných voľbách alebo o tri roky – s veľmi veľkou stratou hlasov. Toto, čo robí, väčšina jeho voličov neočakávala."

"Toto je jeho osobnostný problém, ktorý sa týka márnivosti, impulzívnosti, ale to nie sú dobré vlohy pre človeka, ktorý chce robiť najvyššiu politiku na exekutívnej úrovni. Môže to byť dobré pre niekoho, kto chce robiť opozičnú politiku, ale vo vláde to jednoducho nejde."

Poskytol v tomto duchu svoje názory portálu parlamentnelisty.sk Tomáš Koziak, politológ, rektor Vysokej školy politických a spoločenských vied v Kutnej Hore.

(Medzititulky red. HD.)

Matovič opäť rozdúchava napätie. Ide až na hranu ďalšej krízy, tvrdí politológ
Iba nedávno sa Slovensko otriaslo z jednej vládnej krízy, ktorá odhalila aká je koaličná spolupatričnosť krehká, a už sa začína hovoriť o kríze ďalšej. Expremiér sa totiž stále nevie spratať do kože. Svojimi neschválenými cestami rozpútal... Čítať ďalej
11 | 04 | 2021 | Diana Zaťková