V týchto dňoch sme svedkami nedôstojného divadla. Chystá sa podvod na voličov?
25 | 03 | 2021 I Gabriel Matta

V týchto dňoch sme svedkami nedôstojného divadla s demisiami ministrov. Spôsob akým to robia uráža verejnosť a pácha škody na morálke, uviedol to vo videu na sociálnej sieti predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini.



Účelové demisie

Reagoval tak na demisiu ministra hospodárstva Richarda Sulíka, ministerky spravodlivosti Márie Kolíkovej, ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka, ministra školstva Branislava Gröhlinga a ministra práce Milana Krajniaka. Pellegrini vo videu pripomenul doterajších niekoľko rezignácií ministrov. „Silné udalosti, si pýtali silnú a zodpovednú reakciu, ktorej verejnosť aj porozumela.“

Expremiér zdôraznil, že demisia ministra je vždy silný, politický a zároveň etický dôkaz verejnosti. V týchto dňoch sme skôr svedkami nedôstojného divadla s demisiami ministrov.

„Účelové vzdávanie sa ministerských funkcií so skrytou kalkuláciou, že sa asi o dva, tri dni na funkciu vrátia, považujem za rezignáciu na budovanie slušného štátu. Ak sa tieto dámy a títo páni nespamätajú, narobia v oblasti morálky a hodnôt nenapraviteľné škody,“ uviedol Pellegrini s tým, že do tohto divadla je vťahovaná aj prezidentka.

Fico sa rozhovoril o tajomných návštevách, poradách na veľvyslanectve USA a úlohe Kisku
Fico po troch rokoch od rekonštrukcie jeho vlády hovorí o oklamanej verejnosti, tajomných návštevách zo zahraničia, koordinačných poradách na americkom veľvyslanectve a vtedajšej úlohe Andreja Kisku Čítať ďalej
22 | 03 | 2021 | Gabriel Matta


„Verím, že sa táto fraška ukončí jediným možným spôsobom a to demisiou predsedu vlády, ktorá mala prísť už dávno. V hre je totiž viac ako vládna kríza,“ dodal.



K demisiám ministrov sa vyjadril aj poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD). Podľa neho sú teatrálne demisie ministrov len súčasťou hry, ktorej cieľom je udržanie sa pri moci. Aj sami ministri už priznali, že by mohli byť súčasťou zrekonštruovanej vlády.

„Všetci sa napokon do vlády vrátia a zmení sa jedine to, že Matovič nebude formálny, ale tieňový premiér. Funkcia podpredsedu vlády mu umožní sedieť priamo za zadkom Hegera, ktorého bude poťahovaním šnúrok riadiť ako divadelnú bábku. A naskytne sa ešte jeden bizarný obraz. Vo vláde zostane aj Matovič, aj Sulík, teda dvojica, ktorá si nadávala do idiotov a chu.*."

"Navyše obaja sú predsedami strán a na koaličných radách budú naďalej rozhodovať o kľúčových otázkach. Chystá sa dokonalý podvod. Chystá sa Matovičova vláda 2,“ uviedol Tomáš v statuse.

Nicholson: Ponúkal som Matovičovi Gorilu, absolútne nemal záujem. To je adept na boj proti korupcii?
"OĽaNO je čistý narcizmus jedného človeka," hodnotí politickú situáciu na Slovensku z Kanady novinár Tom Nicholson. Čítať ďalej
24 | 03 | 2021 | Ivan Brožík