Nicholson: Ponúkal som Matovičovi Gorilu, absolútne nemal záujem. To je adept na boj proti korupcii?
24 | 03 | 2021 I Ivan Brožík

 "OĽaNO je čistý narcizmus jedného človeka," hodnotí politickú situáciu na Slovensku z Kanady novinár Tom Nicholson.


Hosťom rozhovoru na portáli startitup.sk bol investigatívny novinár Tom Nicholson. Pred tromi rokmi odišiel zo Slovenska, ale situáciu v krajine stále sleduje. Od Matoviča čakal pred rokom viac a povedal, že to nie je typ človeka, ktorý vie viesť vládu v ťažkej situácii.
Závažná informácia

Nicholson hovoril o zážitkoch aj s Matovičom a so spisom Gorila. Na otázku, s akými pocitmi sleduje život na Slovensku odpovedal: "So sklamaním, určite ako väčšina Slovákov." (Pozn. red. HD - túto časť rozhovoru ponúka naša redakcia v prepise.)

Vyšetrovanie Trnku v kauze Gorila je pred ukončením
Vyšetrovanie bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku v kauze nahrávky Gorila po takmer roku po jeho obvinení je pred ukončením. TASR o tom informoval hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka. Čítať ďalej
14 | 12 | 2020 | tasr

Čakali sme viac

"Asi sme čakali viac. Pred rokom. Ale asi sa to dalo predpokladať, lebo tí, čo mali skúsenosti s Igorom Matovičom zrejme vedeli, o čom on je. A aký je. Mali sme už vtedy mať aspoň pochybnosti. Môže byť akokoľvek správny človek, ale on nie je ten typ, ktorý nedokáže viesť vládu v ťažkých časoch."
Osobné skúsenosti s Matovičom

"Je ich dosť málo. Ale aj tie boli pre mňa principiálne. V časoch, keď som končil Gorily, som vedel, že budem potrebovať nejakú politickú podporu. Ak ideš proti všetkým, ak je na teba nejaký spis, bez nej sa nezaobídeš. Koncom roku 2011 mi Richard Sulík odporučil - no, choď za Matovičom. Matovič ti pomôže. Tak som išiel za Igorom Matovičom, ale on absolútne nemal záujem."

Trnka sa snaží zbaviť obvinenia v kauze Gorila
Bývalý generálny prokurátor má na krku obvinenie za to, že minimálne sedem rokov disponoval nahrávkou Gorily. Údajne s ňou chcel obchodovať. Čítať ďalej
12 | 05 | 2020 | Slávka Cigáňová

Jeho zaujímajú škandály, nie fakty

"On mal zjavne radšej typ škandálov, ktoré možno zredukovať na jedno heslo a to heslo sa jednoducho na uliciach skanduje. A dá sa s ním zapózovať. Ale Gorila nebol ten typ škandálu. Tú tému si bolo treba naštudovať. Bolo treba o nej rozmýšľať. Robiť analýzy, vývody, on o to nemal absolútne záujem. Odmietol."
To nie je možné

"Ja som neveril, hovorím si, to nie je možné - opozičný politik, ponúkneš mu niečo absolútne úžasné a nechce sa toho ani dotknúť. On má rád iba veci a témy, z ktorých má iba on osobný zisk. Ktoré nie sú komplikované, ktoré si od neho nevyžadujú statočnosť, a teda, keď sa stal premiér, iba som pozeral, toto sa nemôže skončiť dobre."

"OĽaNO je čistý narcizmus jedného človeka. Bez zábran."
Nicholson je osobne šťastný

Ale to už je iná, nepolitická téma. V rozhovore pre startitup.sk povedal, že sa oženil, že žije šťastne. Varuje nás : "Ľahšie je ísť proti gašparovcom či kočnerovcom ako proti vládnemu establišmentu."

(Medzitituky red. HD.)

Vyšetrovanie kauzy Gorila neskončilo,o znaleckom posudku polícia stále mlčí
Vyšetrovanie roky trvajúcej kauzy Gorila naďalej pokračuje aj po zverejnení nahrávky, ktorú zaslal médiám anonym v októbri minulého roku. Nahrávku mal skúmať znalec, k jeho posudku a záverom sa polícia nevyjadruje. TASR o tom informovala hovorkyňa... Čítať ďalej
30 | 03 | 2020 | TASR