Advokátka Krajníková reaguje na odňatie licencie. SAK ukázala aký je veľký orgán
16 | 01 | 2021 I Petra Demková

Známa právnička reaguje na informáciu o tom, že jej Slovenská advokátska komora (SAK) odňala advokátsku licenciu. „Ak niekto nasadzuje druhému prekážku na dýchanie, a celému národu sa chce špárať v útrobách, izolovať ľudí, a dezinfikovať ich, je podľa mňa skutočne blázon a fašista,“ neustupuje Krajníková.


 „O mne, bezo mňa… Tento mega stredoveký proces neostane bez odozvy!“ napísala JUDr. Krajníková. Je presvedčená, že keď „zatvárajú“ advokáta pre jeho právne názory a svedomie, je v spoločnosti už zle. Dokonca „veľmi zle… Vy sa brániť neviete, vie to ADVOKÁT, ale toho Vám zatvoria. VLASTNÍ. A VYBAVENÉ… (myslia si, že vybavené…) … Lebo sa ho boja!“ je presvedčená známa advokátka.

JUDr. Krajníková: Na pohrebe Lučanského sa môže zúčastniť verejnosť. Uznesenie vlády je neplatné
Po Štefanovi Harabinovi už aj JUDr. Adriana Krajníková zvoláva verejnosť na pohreb generála Lučanského. Ten sa uskutoční už zajtra, 8.1. o 14 hodine v Štrbe. Krajníková upozorňuje, že uznesenie vlády, aj obe vyhlášky ÚVZ SR, ktoré v tejto... Čítať ďalej
07 | 01 | 2021 | Petra Demková


Právničku nahnevalo aj, že napriek tomu, že v závere týždňa všetky médiá vedeli o tom, že jej SAK odobrala licenciu, ona o tomto rozhodnutí informovaná nebola. „Média túto oficiálnu informáciu o mne už majú... ale ja som podľa SAK tá, ktorá porušuje zákon,“ dovolila si iróniu Krajníková.

Advokátka je rada, že jej stavovská organizácia odkryla pravdu sama o sebe: „SAK nemohla urobiť lepšie, než sa pred všetkými vyzliecť do naha a ukázať v plnej paráde, aký je veľký orgán… Orgán nástroja vlády na udržanie „poriadku“. Náhubok je jej prednosťou tak, ako je jej symbolom. A právny analfabetizmus niektorých konajúcich osobitnou „perličkou“,“ napísala Krajníková v stanovisku.

Právnička vo svojej reakcii na rozhodnutie hovorí, že to je plné subjektívnych úvah Čižovej (predsedníčka advokátskej komory, pozn. red.) a nepáči sa jej, že predsedníčka hodnotí jej právne argumenty. „Vôbec už len disciplinárne hodnotenie právnych názorov advokáta a jeho svedomia je osobitnou diagnózou arbitra. Preto som ho (orgán) vyzvala na doplnenie návrhov a teda paragrafov toho, o čom hovorí,“ píše Krajníková. Je totiž presvedčená, že komora nenájde žiadne paragrafy na podporu svojich tvrdení. „...To Vám garantujem… Lebo právo stojí v mojich vetách a mojich vyjadreniach…,“ tvrdí Krajníková. Návrhy Zuzany Čížovej sú podľa Krajníkovej obrazom „stredoveku a ťažkého strachu“.

Krajníková podporuje niektoré podniky, ktoré porušujú zákaz
Od uplynulej soboty platí na Slovensku, až na určité výnimky, zákaz vychádzania a zatvorené sú, opäť až na výnimky, prakticky všetky obchody. Sú však aj takí, ktorí toto nariadenie úplne sabotujú a majú otvorené. Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Predsedníčku Čížovú podľa Adriany Krajníkovej „zjavne pre účely služby režimu baví špáranie sa v útrobách myslenia vlastných, a bude z toho ďalšia sťažnosť „sťažovateľa“, a ďalší dôvod na odňatie mojej licencie. Táto „garnitúra“ verejných činiteľov je vôbec naklonená zvrátenostiam, ako sa špárať v kadečom toho druhého,“ vysmieva sa známa právnička - rebelantka. A ešte s iróniou dopĺňa, že atmosféra na komore je obrazom „slobody“ a „slobodného“ povolania.

Známa advokátka na svoju obranu ešte napísala, že návrh na začatie disciplinárneho konania voči nej je spleťou nezmyslov a prázdnych fráz. „Nie, neporušila som zákon, ja ho dodržiavam. Neexistujú žiadne „hygienické opatrenia“, nekomplikovala som pôrod, nenabádala na nezákonnosť. Ale konala som v súlade so zákonom. Na rozdiel od všetkých „dekrétových“ subjektov, konám konzistentne v súlade so zákonom,“ tvrdí právnička a opäť opakuje, to, čo vždy, že „všetky opatrenia a vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR, ako aj uznesenia vlády SR v súvislosti s Covid-19 sú v rozpore so zákonom“.

Krajníková reaguje aj na tvrdenia SAK, že urážala ministerku spravodlivosti. „Nie, neurážala som Kolíkovú, iba jej hovorím že je blázon a fašista (a skutočne si to o nej aj myslím). Môžem, či?“  pýta sa. „Veď to bežne robí predseda vlády, minister obrany aj bývalý prezident voči iným slovenským občanom,“ pripomína. A pridáva:„Ak niekto nasadzuje druhému prekážku na dýchanie, a celému národu sa chce špárať v útrobách…, izolovať ľudí, dezinfikovať ich a iné „delikatesy“, je podľa mňa skutočne blázon a fašista."

"Z práva na ochranu zdravia vyfabrikovali povinnosť, ktorá ide do Mengeleho rozmerov", tvrdí Krajníková
„Antirúškárka“ JUDr. Krajníková sa vyjadrila k právnej stránke testovania na školách. Vo svojom právnom stanovisku k aktuálnym témam napísala, že „Matovič s Mikasom vzali pod osobnú „kuratelu“ ochranu zdravia ľudí tak, že z práva vyfabrikovali... Čítať ďalej
04 | 12 | 2020 | Petra Demková


„Pokiaľ predseda vlády nazýva konkrétneho občana SR bláznom, ostatných občanov tiež bláznami a psami za plotom, múdrosráčmi, kuvikmi, minister obrany ich nazýva opicami, psychopatmi, a bývalý prezident SR nazýva konkétneho občana SR fašistom; a jeho voličov fašistami, skutočne sa pýtam, Čížová, či to myslíte vážne, že práve ja som dehonestovala post funkcie advokáta? Čím prosím Vás?“ pýta sa predsedníčky SAK Krajníková. „Právne argumenty si vybavíme v konaní, ktoré budem verejne publikovať. Najprv mi ich však dodajte, lebo zatiaľ ste právne nepovedali NIČ!Blázon Čížová!“ nešetrí predsedníčku Krajníková. Komore podľa JUDr. Krajníkovej vadí, že si plní poriadne poslanie advokáta a že zastáva spravodlivosť.

„Moja činnosť pokračuje aj napriek snahe SAK ma zastaviť… Skutočne trápna a najmä nezákonná snaha. Takže ideme ďalej a podľa ZÁKONA,“ zakončuje svoje stanovisko známa právnička.

Poradná rada európskych sudcov kritizuje niektoré časti reformy slovenského súdnictva
Poradná rada európskych sudcov (CCJE) kritizuje niektoré časti reformy slovenského súdnictva. A to zásah do funkčného obdobia členov Súdnej rady SR, možnosť preloženia sudcov na nižší súd bez ich súhlasu a obmedzenie funkčnej imunity sudcov.... Čítať ďalej
22 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR