Lučanského operoval lekár, ktorý je Lipšicov a Matovičov človek
02 | 01 | 2021 I Aneta Leitmanová

Lekár Marián Sičák, ktorý operoval generála Lučanského, bol na kandidátke Lipšicovej strany Nova, neskôr kandidoval za OĽaNO. Riaditeľ vojenskej nemocnice v Ružomberku je Vladimír Lengvarský, človek dosadený Matovičovou vládou.


Ministerka spravodlivosti Mária Kolíková tvrdila, že zranenie generála Milana Lučanského bolo banálne, no napriek tomu ho bolo nutné prevážať z Prešova do vojenskej nemocnice v Ružomberku. Bolo potrebné niečo utajiť? Ťažko povedať, no tajnostkárstvo zodpovedných naznačuje, že generál Lučanský bol prevezený tam, kde má súčasná vládna moc svojich ľudí.

Lekárska správa Lučanského usvedčuje Kolíkovú zo šírenia poloprávd. Ak je pravá, je to škandál!
Politológ Ján Baránek na sociálnej sieti informoval, že mu anonym poslal email s lekárskou správou Milana Lučanského, ktorá vznikla v čase jeho prvého prevozu do nemocnice začiatkom decembra. Ak je správa pravá – a ona tak vyzerá, ministerka... Čítať ďalej
31 | 12 | 2020 | Petra Demková


Anonymne rozšírená správa zosnulého generála Lučanského potvrdila, že riaditeľ vojenskej nemocnice v Ružomberku aj lekár, ktorý ho operoval, sú ľudia politicky spriaznení s vládou Igora Matoviča.

Za riaditeľa nemocnice  ÚVN SNP Ružomberok FN Vladimíra Lengvarského sa ešte včera na sociálnej sieti bil minister Obrany Jaroslav Naď a vyslovoval mu plnú dôveru. „Dnes sa začala šíriť správa, že som mal v súvislosti s operáciou bývalého prezidenta PZ SR generála Lučanského odvolať súčasného riaditeľa ÚVN v Ružomberku generála Lengvarského. Uvedená informácia sa nezakladá na pravde. Generál Lengvarský je dlhoročný špičkový a rešpektovaný odborník a manažér, ktorý od svojho nástupu do funkcie riaditeľa nemocnice v Ružomberku dokázal už zrealizovať viacero dôležitých rozhodnutí, čím zvrátil množstvo nesystémových a netransparentných krokov bývalého vedenia,“ napísal Naď.

Áno, Lengvarský je teda bez diskusie Naďov a Matovičov človek.

„Rodina bola za zverejnenie lekárskej správy,“ napísal Lučanského syn, "ale nedali nám ju!"
Smrť Milana Lučanského stále rezonuje slovenskou verejnosťou, pretože je to niečo, čo u nás nemá obdobu. Svoj pohľad na ňu teraz poskytol aj jeho syn na verejnej sieti. Čítať ďalej
02 | 01 | 2021 | Jozef Uhlárik ml.


Milana Lučanského operoval Marián Sičák, prednosta ÚVN SNP Ružomberok FN. Ide o človeka Daniela Lipšica, čo dokazuje jeho facebookový profil. Už 1. novembra 2015 agitoval za stranu Nova Daniela Lipšica a 9. januára 2016 si zmenil profilovú fotografiu, ktorá dokazuje, že kandidoval aj za OĽaNO.

„Čo vedel Lučanský na Lipšica, že musel umrieť?“ padajú verejné otázky a dokonca aj tvrdenia
Udalosť, akou je samovražda významného verejného činiteľa vo väzbe zákonite spôsobuje polemiku, nastoľuje mnohé otázniky a hlavne, vyvoláva podozrenia. Išlo skutočne o samovraždu? Alebo sa niekto zbavuje nepohodlného svedka? V prípade Lučanského sa... Čítať ďalej
30 | 12 | 2020 | Aneta Leitmanová