Matovič obvinil prezidentku zo sabotáže a odišiel od novinárov
16 | 12 | 2020 I Ivan Brožík

"Ja nebudem odpovedať na otázky." bola odpoveď predsedu vlády Igora Moviča na pokus novinárov, osloviť ho v miestnosti na tlačové konferencie Úradu vlády. O pár minút si usporiadal vlasatnú tlačovku na chodbe.


"Ja som na tú tlačovku chcel prísť, lenže, bohužiaľ, ani jeden predseda koaličnej strany, ani predsedníčka koaličnej strany nechceli, tak sme sa dohodli, že to bude v takejto zostave." Povedal na úvod chodbovej improvizácie premiér Matovič

Potom pokračoval: "Som rád, že prišlo k zhode všetkých koaličných strán. Všetky koaličné strany si dokázali uvedomiť vážnosť situácie. Situácia je mimoriadne vážna, priznám sa, považujem to za svoj prehratý boj. Pred mesiacom a niečo som upozorňoval, že keď nebudeme masívne testovať, čaká nás lockdown. Všetci viedli doslova až fanatický boj proti plošnému testovaniu a dnes sme sa dočkali."

„Matovič by mal úplne odísť z politiky!“ myslí si politológ
Igor Matovič krátko po voľbách vyhlásil, že by rád chodil ako premiér bez ochranky. Dnes by to už nebolo možné, pretože ľudia sú na neho nahnevaní, ba schytáva to doslova z každej strany. Nič dobré si o ňom nemyslí ani... Čítať ďalej
16 | 12 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


"Ano, Slovensko čaká lockdown. Čaká nás utrpenie, napriek tomu verím, že za týmto utrpením bude to svetielko nádeje. Ktoré nám prináša vakcinácia."
"Prečo takto?"

Premiér si sám položil rečnícku otázku, na ktorú si aj sám odpovedal: "Úprimne? V pondelok na zasadaní vlády - som si uvedomoval, že vlastne žijem cudzí život. Keď si predstavíte samých seba, že bojujete za to, aby ľudia netrpeli, aby zbytočne neboli doma zavretí počas Vianočných sviatkov, aby netrpela ekonomika, aby sme našli spôsob, ako inteligentným a bezbolestným spôsobom prežiť ťažké obdobie krízy a nakoniec máte byť účastní toho, voči čomu ste bojovali, tak to si máte na čelo nalepiť, že máte utekať a nabodnúť sa, tak pritom je vám z toho vnútorne zle."

MIMORIADNE: NAKA zasahuje v spoločnosti Arca Capital, spomínanej v súvislosti s manželkou Igora Matoviča
Polícia od skorých ranných hodín zasahuje v priestoroch spoločnosti Arca Capital. Podľa informácií televízie JOJ príslušníci Národnej kriminálnej agentúry prehľadávajú viaceré objekty v Bratislave. Čítať ďalej
16 | 12 | 2020 | Imrich Kovačič


"Ja som potreboval to zasadnutie vlády opustiť." povedal zrazu predseda vlády.

"Zároveň som chcel vytvoriť priestor aj tým ľuďom, ktorí vehementne bojovali o otvorenie reštaurácií ešte pred dvomi týždňami, ktorí aj minulý týždeň hovorili o tom, že najlepšia pomoc tým reštauráciám je ich otvoriť, chcel som im dopriať tú slobodu, aby prijali to slobodné rozhodnutie a tak som rád, ako som povedal - dnes som rád, že aj Richard Sulík aj strana SaS si uvedomili konečne vážnosť situácie a dokázali sa postaviť aspoň za toto riešenie."

Premiér následne zdôraznil: "Zároveň hovorím, nie je to moje riešenie, lebo som urobil všetko proti tomu, aby sme k tejto situácii dospeli."

"Zároveň hovorím, že ako posledný bod rokovania dnešnej vlády bola moja dôrazná žiadosť voči ministrovi hospodárstva, aby zajtra predložil v skrátenom legislatívnom konaní zmenu zákona o verejnom obstarávaní, lebo ma nebavia už počúvať výhovorky o tom, ako tu nevieme nakúpiť testy pomaly za sedem týždňov. Dnes máme tisíce prípadov iba preto, že niekto nenakúpil testy a dokolečka sa vyhovára. Ľudia budú zbytočne trpieť, stovky ľudí budú zbytočne zomierať len preto, že nemáme nakúpené testy, lebo sme neboli schopní vykročiť tou správnou nohou." opakoval Matovič.
Žije vraj cudzí život

"Ja žijem dnes cudzí život. Túžil som po tom, aby sme urobili tri predvianočné testovania, a mali sme pohodu cez Vianoce, mali normálne sviatky, testovanie bol lockdown s výnimkami pre ľudí, ktorí boli na testoch.

Matovičova sestra: pokým budete vy politici ľudí ponižovať, ich úctu si nezaslúžite
15 | 12 | 2020 | sefredaktor


Matovič však týmito vyhláseniami neskončil. Aj keď sa už odoberal na odchod, neodpustil si reagovať na otázku z davu novinárov, smerujúcu k prezidentke Čaputovej. "Pani prezidentka v prvom rade odsabotovala, pokúsila sa odsabotovať masívne plošné testovanie, ktoré sme robili na rozhraní októbra a novembra.

Vyjadrenie deň pred plošným testovaním z pozície prezidenta alebo prezidentky že to nezvládneme že to má byť dobrovoľné , bolo demoralizujúce voči príslušníkom ozbrojených síl. Namiesto výzvy k zdravotníkom - ľudia, prosím vás, zdravotníkov, prišlo takéto vyhlásenie, ktoré aj samotní príslušníci ozbrojených síl brali veľmi veľmi ťažko." vyhlásil na adresu prezidentky.

"Zachránili sme Slovensko pred katastrofou, držme si palce, aby sme aj v tejto fáze zachránili Slovensko pred katastrofou." uzavrel svoju privátnu tlačovku premiér Matovič.

Také slovenské. Čekanove testy zaradili medzi najlepšie na svete, Matovič ho kritizoval
Komentár Ivana Brožíka Čítať ďalej
15 | 12 | 2020 | Ivan Brožík