Nápadné prepojenia premiérových poradcov s farmafirmami a vakcináciou, sú šokujúce
21 | 11 | 2020 I Ivan Brožík

Prepojenia ľudí, ktorí pôsobia alebo pôsobili v pandemickej komisii ako poradcovia premiéra s farmafirmami sú až šokujúco nápadné.


"Výrobca vakcín financuje Matovičovho „experta“ v pandemickej komisii MUDr. Jarčušku, ktorý je propagátorom očkovania všetkých Slovákov!" Začína svoj článok český portál cz24.news. Postupne sa začína odhaľovať sieť ľudí, ktorí pôsobia alebo pôsobili v pandemickej komisii a zároveň majú podozrivé prepojenie na farmaceutické firmy vyrábajúce vakcíny.

Prezident Slovenskej spoločnosti infektológov a člen vládnej pandemickej komisie MUDr. Pavol Jarčuška sa podľa citovaného portálu opakovane vyjadril, že celé Slovensko treba povinne očkovať proti COVID-19 a tí, čo sa nedajú očkovať majú mať obmedzené práva resp. možnosti voľného pohybu, zamestnania…

"Sú skupiny, pri ktorých si neviem predstaviť, že by zaočkované neboli, napríklad ľudia v domovoch sociálnych služieb. Tam by malo prísť k plošnej vakcinácii.“ Cituje cz24.news Pavla Jarčušku s tvrdením o ňom, "že osobne je zástancom očkovania a optimálny scenár podľa neho by bol, aby sa zaočkovali všetci."

"Facka pre Matoviča. Dnes konečne naozaj dobrovoľné testovanie a účasť iba tretinová", píše Blaha
Poslanec NR SR dnes na svojom facebookovom profile informoval, že účasť na dnešných naozaj dobrovoľných testoch, bez nutnosti preukazovať sa po nich certifikátom, bola iba tretinová Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


„Jednoznačne tvrdím, že rozhodujúcim faktorom, ktorý ovplyvní, či sa dajú ľudia zaočkovať, bude spôsob, akým sa téma komunikuje. Treba poukázať na účinnosť vakcíny a riziká jej odmietnutia. A už teraz sa diskutuje aj o obmedzeniach pre tých, ktorí sa zaočkovať nedajú,“ uviedol podľa zdroja infektológ.

Ten ďalej tvrdí, že "nezaočkovaní by museli napríklad naďalej nosiť rúška alebo dodržiavať odstupy. A to sú len tie menšie nevýhody. Ak trebárs budú chcieť cestovať do zahraničia, budú si musieť sami zaplatiť test na koronavírus. Alebo to môže vyzerať napríklad tak, že futbalový klub nepustí na štadión diváka, ktorý sa nepreukáže potvrdením o očkovaní. Zaočkovanie môže byť aj jednou z podmienok prijatia do zamestnania.“

"Toto pretláčanie vakcíny a čo najväčšie získanie zákazníkov môže mať úplne iný dôvod." Uvažuje portál cz24.news a pokračuje - "môže ísť o dohodu a naháňanie kšeftu pre farma firmy.

Ďalšia blamáž: EK odmietla Matovičove plošné testovanie
"Mali sme byť vzorom minimálne pre EÚ, sme na smiech pred celým svetom.", píše europoslanec Milan Uhrík Čítať ďalej
21 | 11 | 2020 | Imrich Kovačič


Infografika cz24.news


"Dr. Jarčuška, hlavný propagátor zastrašovania celoživotným nosením rúšok, obmedzovaním pohybu a práv neočkovaných je riaditeľom neziskovy Euromed pro, ktorá má medzi sponzormi firmu vyrábajúcu vakcíny aj na COVID, a to PFIZER.

Portál cz24.news venuje v článku pozornosť aj bývalej Pellegriniho ministerke a súčasnej Matovičovej poradkyni. Nie je ňou nikto iný ako Andrea Kalavská. "MUDr. Andrea Kalavská je známa ako extrémna obhajkyňa očkovania. Jej manžel Erich Kalavský viac ako päť rokov pôsobil ako manažér vo farmaceutickej firme Pfizer, ktorá dodáva na Slovensko viac ako štvrťstoročie lieky, vakcíny a voľnopredajné produkty." Dodáva cz24.news.

Ak by to bolo málo - portál pokračuje: "Andreja Kalavská sa v marci 2018 po zmene vlády, keď Roberta Fica vystriedal Peter Pellegrini, stala ministerkou zdravotníctva. Kalavský v tom čase už niekoľko mesiacov pracoval pre firmu Quintiles Slovakia, dnes fungujúcu pod názvom IQVIA, ktorá má zmluvu na klinické skúšanie liekov s viacerými štátnymi nemocnicami. Kalavská však vtedy možný konflikt záujmov ako aj akékoľvek prepojenie v minulosti kategoricky odmietla."

Uznávaný vedec Čekan radí Matovičovi ako bojovať s COVID-19
Slovensko má za sebou jedno predkolo, jedno celoplošné kolo a jedno lokálne kolo testovania, ktoré pomohli nasmerovať krivku nakazených predsa len trochu nadol. Čo nás ale čaká ďalej? Uznávaná vedec radí vláde ako na to. Všimol si portál... Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


Nami citovaný zdroj tiež informuje, že "Prof. RNDr. Erich Kalavský, PhD. je v súčasnosti vedúcim oddelenia klinického skúšania liekov v Štátnom ústave pre kontrolu liečiv. Pôsobí tiež na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety v Bratislave. Rektorom tejto školy je prof. MUDr. Vladimír Krčméry, DrSc., ktorý bol „zhodou“ okolností členom stáleho krízového štábu premiéra Igora Matoviča (OĽaNO)." Krčméry v prvej polovici roka pomáhal Matovičovej vláde radiť v boji proti. tzv. pandémii. Podľa neho "vakcína je dôležitý prelom v potlačení epidemickej formy (súvislá reťaz prípadov tej istej infekcie) na dormantnú (spiacu) a sporadickú formu.“  mimochodom náš zdroj si všimol, že "škola vakcinátora Krčméryho udelila titul aj Kalavskej."

"Rozhodnutie o vakcinácii je o ochrane zdravia a života mamy, otca, starých rodičov či známeho s rakovinou, obezitou, cukrovkou, či poruchou imunitného systému, napísal premiér Igor Matovič (OĽaNO)." konštatuje český portála a upozorňuje - "prečítajte si pozorne plné znenie vyjadrenia predsedu vlády SR Slovenskej republiky Igora Matoviča – predsedu hnutia OĽaNO ohľadne očkovania:"

Šokujúce slová mladého primára: Toto sa bude Matovičovi čítať ťažko
Pohľad na naše zdravotníctvo počas pandémie koronavírusu napísal na verejnú sieť primár z považskobystrickej nemocnice. Jeho slová sa však premiérovi Matovičovi zrejme ľahko čítať nebudú. Napísal portál 1.pluska.sk. Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Jozef Uhlárik ml.


(Nasleduje citát - pozn. red. HD)

"Napriek tomu, že sme to opakovane s Marekom Krajčim povedali, naďalej mnohí zlomyseľne šíria blud o chystanom povinnom očkovaní. NIKDY sme ako vláda nad povinným očkovaním vážne neuvažovali. Samozrejme, bolo by skvelé a úplný sen epidemiológov pre zvládnutie pandémie, aby sa dali zaočkovať vakcínou všetci. LENŽE žijeme v štáte, kde najviac ľudí z európskych krajín verí rôznym hoaxom o chrípočke, či bromhexine s vodkou. Za takej situácie je, myslíme si, omnoho lepšie pre dosiahnutie úspechu, poctivo ľuďom vysvetľovať prínos očkovania."

A Matovič pokračuje - "LEN poctivými argumentami dosiahneme pochopenie, že rozhodnutie o vakcinácii nie je len o rozhodnutí mladého slobodného človeka, ale aj o ochrane zdravia a života jeho mamy, otca, starých rodičov či známeho s rakovinou, obezitou, cukrovkou, či poruchou imunitného systému."

Matovič pritvrdzuje: V decembri sa budeme testovať, alebo vyhlási lockdown
Do Vianoc by sa malo uskutočniť ďalšie plošné testovanie, uviedol to predseda vlády Igor Matovič po štvrtkovom rokovaní vlády. Bližšie informácie chce zverejniť v najbližšom čase. Podľa dennikn.sk budú v decembri až tri kolá, pričom to prvé... Čítať ďalej
19 | 11 | 2020 | Michal Filek/tasr


Záver Mmatovičovho apelu podľa cz24.news znie: "ROZHODNUTIE zaočkovať sa, nás takto prinúti zamyslieť sa nad tým, či náš život je a musí zostať len o ochrane našej slobody, alebo chvíľami aj o ochrane zdravia a životov iných, áno aj, cudzích ľudí. VIEM, že napriek všetkému sa nakoniec mnohí z nás rozhodnú pre nezaočkovanie. Nuž, môže nám to byť mnohým ľúto, ale bude to ich slobodná voľba. A dôkaz toho, že sme ich nedokázali presvedčiť. #DiskutujmeRozmýšľajme.

P.S.: Na začiatok by sme si všetci spolu mohli aspoň priznať, že každý z nás má za život v sebe už desiatky vakcín proti všetkým možným hnusobám."

"Matovič (podľa portálu cz24.news - pozn. red. HD) označil plán vakcinácie aspoň polovice populácie Slovenska za obrovský úspech. Portál pripomína, že "premiér Igor Matovič (OĽaNO) minulý týždeň vyhlásil, že štát musí spustiť nasledujúce mesiace veľkú očkovaciu kampaň. „Keď sa 60 percent ľudí nezaočkuje, tak nám vakcína nepomôže.“ dodal.

Chmelár: Premiér zase Matovičoval. Sulíka poslal do Mongolska, kde majú nula mŕtvych na Covid
19 | 11 | 2020 | Michal Filek