Cestujete vlakom? Zbystrite pozornosť, pretože TOTO si už na menšej zastávke nekúpite!
13 | 11 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Pandémia COVID-19 ochromila celú spoločnosť a, ako sa zdá, neobišla ani železničnú dopravu. Aj tá totiž smerom k cestujúcim pristúpila istým obmedzeniam.


Cestujúcich vlakom, ktorí nastupujú na menších zastávkach určite zaskočí správa, že Železnice Slovenskej republiky od nedele pozastavujú predaj cestovných dokladov Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) až do odvolania, informuje o tom portál dnes24.sk.
Kúpiť lístok sa dá niekoľkými spôsobmi

„Pozastavenie predaja sa týka predovšetkým tých menších staníc a zastávok, kde predaj cestovných dokladov realizujú zamestnanci železníc,“ prezradil to hovorca ZSSK Tomáš Kováč. Uvedená informácia sa dotkne celkovo 65 predajných miest. Cestujúci si však naďalej budú môcť zakúpiť cestovné doklady na viac ako stovke predajných miest. Výnimkou sú zákaznícke centrá, ktoré ZSSK zatvorila k 6. novembru tohto roka.

„Dôvodom zatvorenia predajných miest ŽSR je celková pandemická situácia, znížený dopyt po predaji cestovných dokladov a tiež eliminácia vplyvu možných rizík na samotné personálne zabezpečenie výkonu dopravnej služby,“ vysvetlil Kováč. Po uvoľnení a zlepšení tejto situácie budú zamestnanci železníc opäť pokračovať v predaji cestovných dokladov v jednotlivých staniciach a zastávkach.

Hovorca Kováč zároveň aj naďalej odporúča cestujúcim, aby využívali e-shop ZSSK, mobilnú aplikáciu Ideme vlakom či SMS lístok a podotýka, že cestujúci si môžu zadovážiť cestovný lístok nielen pred nástupom do vlaku, teda cez e-shop ZSSK, aplikáciu alebo SMS, ale môžu si lístok zakúpiť aj priamo vo vlaku u vlakového personálu. „Stačí, ak aktívne vyhľadajú vlakvedúceho, najlepšie hneď po nástupe do vlaku, a lístok im vlakový personál predá bez prirážky,“ dodal hovorca ZSSK, uvádza v závere portál dnes24.sk.

Tender železníc na nový systém predaja lístkov sa zasekol, doplatia na to cestujúci
Problémy s kúpou lístkov cestujúcich so Železničnou spoločnosťou Slovensko na zahraničné spoje mal vyriešiť nový systém na ich predaj. Viac ako 20 ročný systém, ktorý neustále padá, však zrejme tak skoro nahradený nebude. Čítať ďalej
30 | 07 | 2020 | Jaroslav Fabok