Matovič pozýva Haščáka do ringu a odkazuje: Na vašom mieste by som sa zbalil a odišiel zo Slovenska!
10 | 10 | 2020 I Jozef Uhlárik ml.

Vláda v stredu na rokovaní rozhodla, že dofinancuje Všeobecnú zdravotnú poisťovňu sumou 100 miliónov eur. Premiér Matovič obhajuje tento krok tým, že nedovolí, aby štátna poisťovňa bola „hus na šklbanie“. 


Matovič hovorí, že Všeobecná zdravotná poisťovňa najviac platí za zdravotnú starostlivosť a najmenej dostáva. Podľa neho bývalí premiéri Robert Fico a Peter Pellegrini vytvorili prerozdeľovací mechanizmus, ktorým odchádzali peniaze do súkromných poisťovní, informuje portál Hospodárskych novín hnonline.sk.
Haščák je podľa Matoviča mafiánom

„Fico s Pellegrinim tunelovali VšZP v prospech súkromných poisťovní. Úmyselne nechali v systéme dieru, ktorá spôsobila, že VšZP bola len za minulý rok okradnutá o 58 miliónov eur,“ hovorí Matovič. Premiér na tlačovej konferencii ostro kritizoval spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka, ktorá je vlastníkom zdravotnej poisťovne Dôvera.

Haščáka nazval mafiánom a tvrdí, že na jeho mieste by sa zbalil a odišiel zo Slovenska. „Fico s Pellegrinim urobili zo Všeobecnej zdravotnej poisťovne ošklbanú hus a perie skončilo u Haščáka,“ poznamenal Matovič. „VšZP poskytla 68,79 % zdravotnej starostlivosti. Ale cez prerozdeľovací kľúč sa jej dostal len 67,68 %. Len za jeden rok Fico s Pellegrinim okradli štátnu poisťovňu v prospech Haščáka a majiteľa Unionu o 58 miliónov eur,“ tvrdí premiér.

ZĽAKLI SA PENTA A HAŠČÁK PAVLA RUSKA? Vďaka Kočnerovi kauza Gorila opäť ožíva
Advokát Mariana Kočnera Marek Para poskytol rozhovor pre Hospodárske noviny, kde mimo iného uviedol, že sa Kočner aj naďalej cíti byť nevinný. Para zastupoval aj Pavla Ruska v prípade objednávky vraždy Silvie Vozlovej, kde sa po včerajšku objavilo... Čítať ďalej
21 | 08 | 2019 | Peter Bachan

Matovič pozýva Haščáka do ringu

Matovič hovorí, že dofinancovanie VšZP nie je nefér voči súkromným poisťovniam. Tvrdí, že im prekáža „zalepenie diery.“ Premiér ďalej povedal, že si je vedomý útokov, ktoré podľa neho prídu z každej strany. „Také odkazy už boli, že keď neustúpime, dostaneme nakladačku. A sme pripravení na nakladačku, pán Haščák pozývam vás do ringu,“ poslal Matovič odkaz šéfovi Penty.

Premiér tvrdí, že nechce dať peniaze na súkromné účty Haščáka a spol., ale Všeobecnej zdravotnej poisťovni. „Je to naša povinnosť, ak by sme to urobili inak, bral by som to za vlastizradu,“ dodal podľa Hospodárskych novín v závere Matovič.

Marian Kočner mal za milión eur predať nahrávky Gorily šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi
Marian Kočner mal za milión eur predať nahrávky Gorily šéfovi Penty Jaroslavovi Haščákovi s tým, že je jediný, kto ich má. Rovnakými nahrávkami sa Haščáka v roku 2014 snažili vydierať dve osoby, ktorým ich mal poskytnúť bývalý Generálny prokurátor... Čítať ďalej
22 | 03 | 2019 | Roman Suchý

Finančníci výzvu premiéra prijímajú

Finančná skupina Penta prijala výzvu premiéra Igora Matoviča na „súboj v ringu“. Žiada pritom, aby vláda podporila férovú súťaž medzi poisťovňami. „Ak chce vláda Igora Matoviča zásadne meniť systém verejného zdravotného poistenia, mala by vytvoriť podmienky pre čo najlepšiu súťaž o poistenca. Vláda by mala zadefinovať štandard a nadštandard a vytvoriť tak priestor, aby zdravotné poisťovne mohli medzi sebou súťažiť aj vo výške poistných sadzieb. Takto funguje systém súťaže napríklad v Holandsku. Rovnako sa nebránime ani návrhu, aby poistenci mohli meniť zdravotnú poisťovňu kedykoľvek počas roka,“ uvádza Penta v reakcii na Matovičov brífing.

V stredu premiér vysvetľoval, prečo ide jeho vláda podporiť štátnu Všeobecnú zdravotnú poisťovňu sumou sto miliónov eur. „Sme pripravení vstúpiť do ringu, do ktorého nás dnes volá premiér. V tom ringu by sa však mal odohrať férový zápas o čo najlepšie služby pre poistencov. Takýto zápas by sme privítali a budeme radi, ak sa kroky súčasnej vlády uberú týmto smerom,“ dodali podľa Hospodárskych novín finančníci na margo výzvy Igora Matoviča.

Kto je Jaroslav Haščák z Penty, ktorého označila Alena Zsuzsová? To podstatné okolo jeho osoby na jednom mieste!
04 | 02 | 2019 | Peter Králik