Západ v panike - vakcína posilní vplyv Ruska vo svete
22 | 09 | 2020 I Imrich Kovačič

Podľa amerického denníka The Wall Street Journal nepomenovalo Rusko vakcínu po kozmickom plavidle Sputnik náhodou. Uviedol portál Tsargrad.tv.


Rusko uzatvára dohody o predaji svojej vakcíny proti koronavírusu do celého sveta. Západ je v panike. „Vakcína pomôže Rusku získať srdcia a mysle nezápadných krajín a zvýšiť jeho geopolitický vplyv,“ varuje americký The Wall Street Journal.


Západ je v panike z úspechu ruskej vedy pri vytvorení vakcíny proti COVID-19. Už viac ako 20 krajín rokuje s Ruskom o sére na záchranu života,“ píše denník The Wall Street Journal.


Americký denník uvádza, že kampaň na distribúciu ruskej vakcíny do zahraničia sa zameriava na to, aby sa Rusko stalo hlavným hráčom v globálnych pretekoch o účinný liek na COVID-19. Podľa denníka tomu nasvedčuje dokonca i názov séra. Pomenovali ho ako kozmickú loď, ktorú Sovietsky zväz vypustil ako prvý pred USA v dobe vesmírnych pretekov počas studenej vojny v minulom storočí.


Rusko chce pri obrane hraníc pritvrdiť
Rusko už nemá chuť žartovať s narušiteľmi svojich výsostných oblastí. Jasným „ruským signálom“ má byť bombardovanie v smere kurzu narušiteľa. Uviedol portál Sovetov.su. Čítať ďalej
22 | 09 | 2020 | Imrich Kovačič

„Verím, že vakcína pomôže Rusku získať si srdcia a mysle nezápadných krajín a zvýšiť jeho celosvetový vplyv,“ cituje The Wall Street Journal bývalého vysokého ruského diplomata a politického analytika Moskvy Vladimíra Frolova.


USA, Európska únia, Japonsko a Veľká Británia sa dohodli na kúpe vakcíny od západných farmaceutických spoločností. Ostatné krajiny si však vyberajú ruskú alebo čínsku. Čo americký denník znepokojuje.


USA a ich satelity odmietli ruskú vakcínu v prospech svojich vlastných farmaceutických spoločností. Ani americkí a ani britskí vedci sa však zatiaľ nemôžu pochváliť úspechom pri vytváraní séra proti COVID-19. Odborníci opatrne predpokladajú, že vakcínu budú môcť vytvoriť do konca roka 2020.


Hackeri zverejnili údaje o 1 000 bieloruských policajtoch
Bezpečnostné sily nezostanú v anonymite, tvrdia demonštranti Čítať ďalej
22 | 09 | 2020 | Mário Martinka