Bill Gates už vie, že v "najlepšom prípade" pandémia skončí do roku 2020
21 | 09 | 2020 I Marek Molnár

Bill Gates v posledných dňoch neprestávať chrliť svoje názory na koronavírus. Tentokrát vo svojom najnovšom vyjadrení predpovedal, že pandémia sa skončí do roku 2022 - vďaka vakcínam, do ktorých výrazne investuje, informuje portál RT.


V rozhovore pre Fox News zakladateľ spoločnosti Microsoft predpovedal, že život ľudí v Spojených štátoch sa vráti do normálu do leta 2021 v dôsledku pokroku vo vývoji vakcín proti tejto chorobe.

Obchodný magnát načrtol, že očakáva, že USA začnú so schvaľovaním vakcín pre verejné použitie začiatkom budúceho roka. Z tohto dôvodu je podľa neho „optimistické“, že pandémia „nebude trvať donekonečna“.

"Koniec epidémie? Najlepším prípadom je pravdepodobne rok 2022. Ale počas roku 2021 sa budú čísla znižovať, ak zvolíme globálny prístup,“ uviedol Gates v nedeľnom programe Fox News.

"Takže, viete, vďaka bohu, že existuje vakcínová technológia, že prišlo financovanie, že spoločnosti na to nasadili svojich najlepších ľudí. Preto som optimista, že to nebude trvať donekonečna,” dodal.

Teherán varuje, že USA čelia „väčšej“ izolácii po „neplatnom“ zavedení sankcií OSN
Teherán vyčítal Washingtonu jeho rozhodnutie jednostranne znovu uložiť sankcie OSN voči Islamskej republike a predpovedal, že tento krok poškodí postavenie USA v medzinárodnom spoločenstve, informuje portál RT. Čítať ďalej
20 | 09 | 2020 | Marek Molnár


Multimiliardár uviedol, že si myslí, že americký Úrad pre potraviny a liečivá môže udeliť súhlas s „tromi alebo štyrmi“ vzorcami vakcín.

Potom by sa naskytla otázka, ako sa budú dávky šíriť, vyhlásil Gates a vyhlásil za sklamanie, ak by USA nepripravili plány na výrobu a distribúciu vakcín do chudobnejších krajín.

Gates je významným investorom vo farmaceutickom priemysle a finančne dotoval milióny dolárov na vývoj siedmich rôznych vakcín proti Covid-19. Predtým uviedol, že 70 až 80 percent svetovej populácie bude musieť byť zaočkovaných proti vírusu, kým bude ktokoľvek dúfať, že opäť prežije normálny život.

Trump tvrdí, že jeho prezidentská funkcia mu zničila spoločenský život
Kvôli práci v Bielom dome sa môžete cítiť osamelý, uviedol americký prezident Donald Trump počas predvolebného prejavu, pričom dodal, že starí priatelia sú od jeho nástupu do funkcie príliš formálni a nervózni, informuje portál... Čítať ďalej
19 | 09 | 2020 | Marek Molnár