Desivé video policajných áut NYPD, ktoré prerážajú davy demonštrantov
12 | 07 | 2020 I Imrich Kovačič

Dvojica vozidiel NYPD sa vrhla proti davom Newyorčanov, demonštrujúcich vrámci celonárodných protestov, vyvolaných smrťou Georga Floyda rukami polície. Podľa RT k incidentu došlo v Brooklyne .


Priam strašidelné zábery, ktoré zhliadli už milióny divákov, zachytávajú automobily NewYorkskej polície, vystavené blokácii viacerých demonštrantov. Tí nainštalovali pred jedno z vozidiel barikádu, blokujúcu jeho prejazd ulicou v Brooklyne. Na videu je možné vidieť ako demonštranti hádžu na policajné auto rôzne predmety a udierajú do neho vlastnými rukami.





Policajné auto bliká výstražnými svetlami a zapnutými majákmi so sirénou. Chvíľu čaká, kým dorazí ďalšie pomocné vozidlo. Akonáhle sa druhé vozidlo priblíži k davu, oba SUV Ford zrýchlia, rozbijú provizórnu bariéru a zrážajú ľudí. Demonštranti sa následne v panike rozbehnú rôznymi smermi.

Polícia neskôr agresívny krok ospravedlnila a uviedla, že dôstojník, ktorý šoféroval, narazil do davu po tom, ako si všimol, že na vozidle je horiaci predmet.




Výbušné video vyvolalo hnev na sociálnych sieťach ako aj Alexandriu Ocasio-Cortez (AOC), ktorá obratom požadovala, aby boli príslušníci NYPD postavení mimo služby a spravodlivo odsúdení.



V New Yorku boli demolované a zapálené policajné autá na rôznych miestach mesta, keďže demonštrácie proti policajnej brutalite zablokovali jazdné pruhy Brooklynskom moste, smerujúce do Brooklynu.
Pri útokoch Talibanu v Afganistane zomrelo deväť civilistov
Šesť ľudí zahynulo a ďalších 12 osôb utrpelo zranenia pri výbuchu nálože umiestnenej pri ceste, ku ktorému došlo v sobotu v provincii Ghazní na juhovýchode Afganistanu. Explózia zasiahla okoloidúci mikrobus. Informovala o tom agentúra... Čítať ďalej
12 | 07 | 2020 | Imrich Kovačič / TASR