Chystá sa NATO zaútočiť na Rusko? (Konštantín Sivkov)
04 | 06 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Komentár Konštantína Sivkova (Life.ru)


Nedávna zvýšená aktivita amerických vojsk pri ruských hraniciach nebezpečne pripomína scenár pred útokom nemeckých fašistov v roku 1941.


Americký The Drive uviedol, že strategický bombardér B-1B Lancer BBC počas májových letov nad Čiernym morom skúšal rakety AGM-158C Long Range určené proti lodiam. Podľa autorov materiálu to predstavuje „vážny problém“ pre ruskú flotilu. Poslanci v Rusku potom toto tvrdenie rýchlo vyvrátili.


Takáto informačná kampaň vyzerá ako príprava na vojenský zásah. Dovoľte mi pripomenúť, že generálplukovník Sergej Rudskoj, náčelník Hlavného operatívneho riadenia Generálneho štábu ozbrojených síl Ruskej Federácie, uviedol, že sa aktivita americkej armády blízko hraníc Ruska od marca do apríla päťkrát zvýšila.


Podobná situácia bola iba v roku 1941. Vtedy sa činnosť nemeckého letectva na hraniciach ZSSR zvýšila päť až šesťkrát v priebehu jedného mesiaca. A to tesne pred operáciou „Barbarossa“, teda útokom na Sovietsky zväz.


Ako sa jedna americká nukleárna ponorka napichla na ruské podmorské komunikačné káble
Americká špionážna ponorka s jadrovým pohonom, ktorá sa nachádza hneď vedľa sovietskeho pobrežia na dne oceánu. Čo by sa tu už len mohlo pokaziť? Čítať ďalej
02 | 06 | 2020 | Mário Martinka

Pri ruských hraniciach teraz lietajú bombardéry B-B1 a útočné lietadlá Boeing P-8 Poseidon. Elektronické prieskumné lietadlá pôsobia nad Čiernym, Baltickým, Stredozemným a Barentsovým morom i v oblasti Tichého oceánu a Kamčatky. Cvičenia a lety bombardérov B-52 sa tiež zintenzívnili.



Všetko naznačuje, že sa Američania pripravujú na vojenskú inváziu do Ruska.

Ak hovoríme o pravdepodobnom scenári, invázia NATO sa môže začať predovšetkým od západu a Japonsko pôjde z východu. To všetko je však možné iba vtedy, ak v Rusku dôjde k chaosu a sociálnemu výbuchu.


Vzhľadom na to, že na celom svete kolabuje hospodárstvo a ľudia sa dostávajú do núdze, dnešné nepokoje v USA sú len prvou lastovičkou. Na to, aby sa obmedzili pogromy, musia USA „zahojiť“ rastúcu nezamestnanosť miliardami nezabezpečených peňazí.


V USA ľudia nevyšli do ulíc preto, že zabili nešťastného Floyda. Stal sa iba spúšťačom. Nie sú tu len čierni, ale aj bieli. V USA prišlo o prácu viac ako 47 z 300 miliónov ľudí. Takmer 22 % aktívneho obyvateľstva krajiny. A to sú údaje spred týždňa. Teraz je to už možno 25 %. Na vrchole Veľkej hospodárskej krízy v USA, keď ľudia páchali samovraždy, bola nezamestnanosť 25,9 %. Vtedy sa k tomu v USA dopracovali za rok a pol. Teraz to bolo len za dva mesiace.


Tanec s vlkmi, nie na americké rytmy (Elena Pustovojtová)
Komentár Eleny Pustovojtovej (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
02 | 06 | 2020 | Zuzana Perželová

Ľudia, ktorí prišli o prácu, tentoraz ale nebudú páchať samovraždy. Nepokoje môžu dosiahnuť veľké rozmery. Pritom 300 miliónov Američanov je ozbrojených. V ich rukách je viac ako 500 miliónov kusov zbraní. A 500 tisíc vojakov pozemných amerických armádnych síl sa im len ťažko bude môcť vyrovnať. Samozrejme, k dispozícii je i Národná garda.


Jediným spôsobom, ako upokojiť nahnevaný dav, je nájsť vonkajšieho nepriateľa. Je zrejmé, že „teroristi“ už nie sú na túto úlohu vhodní. Preto nimi môže byť Rusko alebo Čína.


Je viditeľné, že nespokojní v Rusku tiež pomaly zostrujú situáciu pomocou informačných útokov a šírením falošných klebiet. A v čase provokácií, na ktoré sa USA jednoznačne spoliehajú, nás môžu ľahko napadnúť. Presne to predpovedajú americkí odborníci. Preto americké lietadlá začali lietať pri ruských hraniciach a výrazne zvýšili činnosť. Preto prebieha testovanie a príprava možných vojenských operácií. A tí, ktorí sa v Rusku snažia naplniť vôľu Američanov, im v tom pomáhajú.


USA vojnu bytostne potrebujú. Inak nemajú šancu prežiť. Intervencia do Ruska sa môže začať ako dôsledok sociálno-politických nepokojov. Na ne sa spoliehajú. Prečo by sa namáhali s jadrovými bombami. Ich cieľom je najprv Rusko ochromiť sociálnym výbuchom. A potom pokojne vstúpiť do krajiny pod zámienku mierovej operácie NATO. A na to sa teraz pripravujú. Spomeňte si na inváziu vojsk Antanty počas občianskej vojny v Rusku v rokoch 1918 až 1925.


V júli 2020 je Izrael po dohode s Washingtonom pripravený začať veľkú vojnu
Komentár Dmitrija Minina (Fond strategickej kultúry) Čítať ďalej
01 | 06 | 2020 | Iveta Machová

Konštantín Sivkov
doktor vojenských vied, člen korešpondent Ruskej akadémie raketových a delostreleckých vied.