Pre šírenie dezinformácií si ministerstvo predvolalo bieloruského veľvyslanca
29 | 05 | 2020 I SITA

Podľa ministerstva zahraničia prezident Bieloruska Alexander Lukašenko dezinterpretoval okolnosti ukončenia pôsobenia Jozefa Migaša vo funkcii veľvyslanca.


Pre šírenie dezinformácií si dnes na ministerstvo zahraničných vecí predvolali bieloruského veľvyslanca Igora Alexandroviča Leščeňa. Šíriť mal dezinformácie o odchode slovenského veľvyslanca v Bielorusku Jozfa Migaša. Agentúru SITA o tom informoval tlačový odbor Ministerstva zahraničných vecí a euróspkych záležitostí (MZVaEZ).

„Veľvyslanec Bieloruska Igor Alexandrovič Leščeňa bol dnes predvolaný na Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky. Bol mu tlmočený protest v súvislosti so včerajším vyjadrením prezidenta Bieloruska Alexandra Lukašenka, z ktorého je zjavná dezinterpretácia okolnosti ukončenia pôsobenia Jozefa Migaša vo funkcii veľvyslanca v dôsledku jeho neprofesionálneho vystupovania,“ informuje MZVaEZ.

Ministerka kultúry a šéf parlamentu sa sporia o výšku príspevku pre Maticu slovenskú
Biedne financovanie Matice Slovenskej je podľa Borisa Kollára hanbou národa. Čítať ďalej
29 | 05 | 2020 | TASR


Bieloruskému diplomatovi slovenský rezort diplomacie pripomenul, že slovenská vláda a ministerstvo zahraničných vecí si „veľmi dôstojne“ uctili pamiatku všetkých, ktorí sa zaslúžili o oslobodenie územia Slovenska od fašizmu pred 75 rokmi. Vrátane Bielorusov bojujúcich v radoch Sovietskej armády.

Ministerstvo dodáva, že na pietnej spomienke, ktorú organizoval šéf diplomacie Ivan Korčok (nom. SaS) v predvečer 75. výročia konca 2. svetovej vojny, sa bieloruský veľvyslanec osobne zúčastnil. „Veľvyslanec bol preto požiadaný, aby sa bieloruské vedenie zdržalo ďalších vyjadrení, nezodpovedajúcich skutočnosti, a bolo vyslovené očakávanie, že bude bieloruskej verejnosti tlmočiť jasný a nespochybniteľný postoj vlády Slovenskej republiky a širokej slovenskej verejnosti k histórii 2. svetovej vojny,“ dodáva MZVaEZ.

V. Mečiar: Koalícia vydrží maximálne dva roky, Fico už svoj čas premeškal
Bývalý predseda HZDS Vladimír Mečiar si myslí, že Peter Pellegrini má v súboji o predsednícky post v Smere väčšiu podporu u ľudí. Najväčšie zásluhy v boji s koronavírusom pripisuje Mečiar odborníkom a Matovičova vláda podľa neho urobila len to, že... Čítať ďalej
29 | 05 | 2020 | Jaroslav Fabok