Západ používa na diskreditáciu Ruska ešte aj koronavírus
15 | 05 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

„Vyhlásenia NATO svedčia o tom, že so svetovým poriadkom nie je ozaj čosi v poriadku,“ tvrdí ruské ministerstvo zahraničných vecí. Uviedol portál Ren.tv.


„Západ začal dezinformačnú kampaň proti Moskve“, vyhlásila oficiálna zástupkyňa Ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Mária Zacharová. Reagovala tak na príspevok agentúry Bloomberg ohľadom situácie okolo koronavírusu v Rusku.


Bloomberg uverejnil článok s názvom „Odborníci chcú vedieť, prečo koronavírus nezabil viac Rusov“. Správa sa zaoberá počtami obetí choroby v Rusku.


V reakcii následne Zacharová na svojej stránke v sociálnej sieti Facebook napísala, že proti Moskve začala dezinformačná kampaň i na poli koronavírusu. Zároveň upozornila na vyhlásenie generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga.


Päť indických a pakistanských spoločností bude vyrábať remdesivir
Americká farmaceutická spoločnosť Gilead Sciences podpísala dohodu s piatimi výrobcami liekov v Indii a Pakistane o výrobe antivirotika remdesivir používaného pri liečbe ochorenia COVID-19. Čítať ďalej
15 | 05 | 2020 | SITA

„Rusko a Čína v súvislosti s pandémiou koronavírusu šíria veľké množstvo dezinformácií, čím sa snažia zmeniť svetový poriadok," uviedol líder aliancie. Podľa Zacharovej práve naopak, ak „NATO zverejňuje takéto stanoviská, tak so svetovým poriadkom nie je ozaj čosi v poriadku“.


Aj noviny Financial Times a New York Times nedávno uverejnili články, v ktorých Rusko obviňujú z podozrivo nízkej úmrtnosti na koronavírus.


Podľa posledných údajov je v Rusku celkový počet nakazených koronavírusom 252 245. Zomrelo 2305 ľudí.


Prepuknutie koronavírusovej infekcie sa prvýkrát zistilo v strednej Číne na konci roku 2019. Svetová zdravotnícka organizácia vyhlásila 11. marca situáciu za pandémiu.


Na celom svete bolo identifikovaných viac ako 4,2 milióna prípadov choroby. Zaznamenaných bolo oficiálne viac ako 291 000 úmrtí.


Kritizoval vládu na Facebooku a ráno ho už brala polícia
64-ročný muž bol vo svojom dome neďaleko maďarského mesta Szerencs zadržaný políciou potom, čo na Facebook pridal príspevok, v ktorom kritizoval maďarskú vládu, informuje portál InsightHungary. Čítať ďalej
14 | 05 | 2020 | Marek Molnár