Užívajte tieto vitamíny na zlepšenie imunitného systému
15 | 05 | 2020 I Mário Martinka

Určite ste počuli príbehy o citrusových plodoch, ktoré by mali pomôcť pri posilnení Vášho imunitného systému. Predtým, než začnete piť poháre čerstvej pomarančovej šťavy, môže byť rozumné zistiť, ktoré nápoje, jedlá a doplnky sa považujú za prospešné.


Michael Barnish, vedúci oddelenia výživy a genetiky na REVIV, poskytol svoje odborné rady o tom, čo musíte urobiť, aby ste pomohli udržať koronavírus na uzde, píše ibtimes.com

Podľa Dr. Barnisha existuje niekoľko doplnkov, nápojov a potravín, ktoré môžete brať alebo konzumovať, aby ste zlepšili svoj imunitný systém. Posilnením obranyschopnosti tela získate väčšiu šancu na boj s infekciou. Dr. Barnish vyhlásil, že zvýšenie prímu vitamínov D a C, ako aj zvýšenie príjmu antioxidantov a elektrolytov môže výrazne pomôcť Vášmu telu.
Vitamín D

Nedostatok tohto vitamínu sa stal bežným javom. Príčinou je konzumácia zlej stravy, vyhýbanie sa slnku, používanie opaľovacích krémov aj pri bežnej prechádzke a trávenie väčšiny dňa v interiéri.

Opätovné otvorenie USA by mohlo spôsobiť prepuknutie choroby, ktorú „možno nebudeme schopní ovládať“
Anthony Fauci, najvyšší vládny odborník v oblasti verejného zdravia, varoval v utorok Senát USA, že oficiálny počet obetí koronavírusu v USA je podceňovaný a že „dôsledky by mohli byť skutočne vážne“, ak Amerika príliš prudko uvoľní ochranné kroky... Čítať ďalej
13 | 05 | 2020 | Mário Martinka


Barnish povedal, že vitamín D je veľmi dôležitý pre normálnu imunitnú funkciu tela. Aby ste mali dostatok vitamínu D, musíte sa častejšie vystavovať slnku. Ak to nemôžete urobiť, môžete si namiesto toho doplniť tento vitamín zvýšeným príjmom mastných rýb, vajíčok a húb.
Vitamín C

Zatiaľ nebolo dokázané, že zvýšená spotreba vitamínu C zmierňuje príznaky alebo obmedzuje šírenie vírusu, avšak v súčasnosti sa hodnotia účinky tohto vitamínu prostredníctvom klinických skúšok. Barnish povedal, že vitamín C je dôležitým hráčom v imunitnom systéme vášho tela a tiež veľmi silným antioxidantom.

Príjem vitamínu C môžete zvýšiť konzumáciou čerstvého organického ovocia a zeleniny. Za zeleninu, ktorá obsahuje veľké množstvo vitamínu C, sa dajú označiť napríklad zemiaky. Aby pacienti získali vyššie koncentrácie vitamínu, niektoré kliniky ponúkajú pacientom vitamín C intravenózne,.

Kritizoval vládu na Facebooku a ráno ho už brala polícia
64-ročný muž bol vo svojom dome neďaleko maďarského mesta Szerencs zadržaný políciou potom, čo na Facebook pridal príspevok, v ktorom kritizoval maďarskú vládu, informuje portál InsightHungary. Čítať ďalej
14 | 05 | 2020 | Marek Molnár

Antioxidanty

Podľa Dr. Barnisha, vo vašom tele je potrebné, aby antioxidanty neutralizovali toxíny alebo voľné radikály a udržiavali telo v dobrom stave. Povedal, že v porovnaní s minulosťou, v dnešnom modernom svete je každý vystavený veľkému množstvu toxínov. Vaše telo potrebuje viac antioxidantov, ako bežne získate zo stravy.

Barnish odporučil užívať antioxidantové doplnky, ako je napríklad koenzým Q10 alebo kyselina alfa-lipoová. Odporúča však, aby ste si tieto doplnky zadovážili od renomovaného predajcu. Môžete tiež konzumovať potraviny bohaté na antioxidanty, ako sú paradajky, marhule, mrkva, špenát, chudé mäso, melóny, listová zelenina a brokolica.
Elektrolyty

Sú to malé nabité častice, ktoré hrajú dôležitú úlohu vo fungovaní imunitného systému. Barnish zistil, že ak ste v poslednej dobe ochoreli, môže Vám výrazne pomôcť doplnok horčíka alebo regeneračný soľný roztok. Banány sú tiež dobrým zdrojom elektrolytov.

Turecko obviňuje päť krajín z vytvorenia „aliancie zla“
Turecko obviňuje Grécko, Cyprus, Egypt, Francúzsko a Spojené arabské emiráty, že sa snažia o „spojenectvo zla“. Toto vyhlásenie prišlo po tom, čo tieto krajiny vydali spoločné vyhlásenie, v ktorom odsúdili politiku Ankary vo východnom Stredomorí a... Čítať ďalej
14 | 05 | 2020 | Mário Martinka