Kozáci žiadajú výnimočné právomoci pre Putina
30 | 04 | 2020 I Preklad: Redakcia HD

Prácu prezidenta podľa ruských kozákov stále sabotuje liberálna oligarchia. Uviedol portál Zavtra.ru.


Rada Atamanov Ruska a spoločensky zodpovední občania vyzývajú na poskytnutie výnimočných právomocí prezidentovi Vladimírovi Putinovi. Cieľom je, aby mohol „vykonávať opatrenia v oblasti sociálnej ochrany obyvateľstva pred účinkami koronavírusu".


V manifeste Ruskej rady Atamanov sa uvádza, že požiadavku mimoriadnych právomocí predložili preto, aby mohol Putin „presadiť všetky dekréty na zlepšenie života ľudí a prekonanie následkov epidémie“.


Podľa kozákov sú uvedené opatrenia potrebné aj na „boj proti skrytej zahraničnej agresii“. Tiež na vykonanie ústavnej reformy a na obnovenie práv obyčajných pracovníkov uväznených v úverovom otroctve. Na očistenie od sabotérov, národných zradcov a stále aktívnych spolupracovníkov USA.


„Je zároveň potrebné vrátiť do mocenských funkcií ľudí, ktorých odvolala predchádzajúca liberálna vláda. Je nutné vrátiť odborníkov so skúsenosťami na ministerstvo vnútra a do spravodajskej služby FSB. Tých, ktorí boli prepustení z vymyslených dôvodov. Najmä teraz potrebujeme ľudí verných Rusku a prezidentovi,“ zdôraznil kozácky generál Gennadij Kovalev.


Ak Trump nepovedie svet, musia iní
Biely dom vytvára vodcovské vákuum počas pandémie. Čítať ďalej
30 | 04 | 2020 | Mário Martinka

Pripomenul, že podľa súčasnej ústavy je prezident Ruskej federácie len garantom, ktorý „zabezpečuje koordinované fungovanie a interakciu štátnych orgánov“. Okrem toho priamo riadi iba oblasť zahraničnej politiky a obranný komplex. Putin dosiahol obrovský úspech pri posilňovaní oboch. „Výrazne zvýšil geopolitický vplyv Ruska vo svete, posilnil armádu a námorníctvo“.


Podľa generála kozákov však ruský prezident nemá podobné právomoci v hospodárskej a inej oblasti. Jeho pokyny týkajúce sa sociálnej ochrany ľudí sú obmedzené. Nemôže poskytnúť úverové prázdniny pracovníkom. Platby za ubytovanie a komunálne služby nie sú zmrazené. To všetko povedie k sociálnemu výbuchu. Namiesto zníženia daní sa zvyšujú náklady na bývanie a komunálne služby. Zvyšujú sa poplatky pre vodičov. Namiesto toho, aby sa zabezpečila miera rastu 8 až 9 % ročne, dochádza k hospodárskemu poklesu. Namiesto vytvárania miliónov nových pracovných miest rastie nezamestnanosť.


Remdesivir má "jasný účinok" pri liečbe ochorenia COVID-19, tvrdí expert Bieleho domu
Popredný americký odborník na infekčné choroby a hlavný poradca prezidenta Donalda Trumpa pre pandémiu koronavírusu Anthony Fauci , vyhlásil, že americká farmaceutická spoločnosť Gilead už vedie rokovania s vládou o skorom uvoľnení remdesiviru pre... Čítať ďalej
30 | 04 | 2020 | TASR

Prezident teraz nemôže podpísať, zmeniť a doplniť zákony či vytvoriť a vymenovať vládu Ruskej federácie bez súhlasu iných orgánov. Ani vymenovať a odvolať predsedu centrálnej banky. A to využívajú „sabotéri“.


Atamanská rada Ruska preto dospela k záveru, že v súvislosti s verejne oznámenými plánmi „elít“ USA na „likvidáciu“ ruského lídra, by sa ruskí občania mali zhromaždiť okolo svojho prezidenta. Putin musí konečne dostať všetky právomoci na splnenie svojho jasného plánu na „obrodenie“ Ruska.


Kozáci sa domnievajú, že je potrebné „viesť krajinu na ceste skutočnej demokracie a skutočných ľudských slobôd“. Aby sa Rusko stalo spravodlivou a morálnou „ruskou“ civilizáciou. A by bolo hodné svojich dejín trvajúcich tisíce rokov. Len tak sa stane rešpektovaným.


Na tento účel navrhujú kozáci najmä zmenu a doplnenie ústavy. Podriadenie centrálnej banky prezidentovi a vláde Ruskej federácie. Potrebné sú tiež opatrenia na zabezpečenie víťazstva v informačnej vojne so Západom. Ten chce podľa kozákov nové zotročenie Ruska. Aktívne využíva svoje vlastné informačné a propagandistické zdroje na vedenie hybridnej vojny proti ruskému ľudu.


Na českých politikov vraj Rusi skúšali atentát
Do Česka mal prísť ruský agent s cieľom otráviť niektorých pražských politikov. Časopis Respekt informoval, že tamojšie tajné služby pridelili ohrozeným politikom neustálu ochranu. Moskva pokus o útok odmietla. Čítať ďalej
30 | 04 | 2020 | Slávka Cigáňová

Kozáci

V súčasnosti je v Ruskej federácii 11 kozáckych spoločností, ktorých charty sa zakladajú na príkaz prezidenta Ruska.


Celkovo 26 spoločností je členmi Atamanskej rady Ruska. Bola založená v júni 1993. Za kozákov sa považuje asi 7 miliónov ľudí v Rusku a v susedných krajinách.


Generál Gennadij Kovalev vedie v rámci Atamanskej rady Ruska Kozácku kontrarozviedku. Je zároveň vedúcim pobočky Celoruského fondu veteránov a špeciálnych síl.


Desať dôvodov, prečo bude v roku 2020 „hospodárska kríza“ neodvrátiteľná
Zlé a riskantné trendy na peňažných trhoch sa vyskytovali už dávno pred Covid-19, čo veľmi pravdepodobne prispeje k hospodárskej kríze v tvare "L". Čítať ďalej
29 | 04 | 2020 | Mário Martinka