3645 ľudí uväznených na výletnej lodi. Karanténa je neúčinná. [VIDEO]
18 | 02 | 2020 I Dominik Simon

Horor na výletnej lodi pokračuje. Celkovo je infikovaných SARS-CoV-2 455 a tento počet stále rastie. Japonské úrady uviedli, že vírus koruny bol zistený u ďalších 90 osôb. Výletná loď Diamond Princess zakotvila v Jokohame a bola odrezaná od sveta. Informuje portál polityka.news.




Japonsko je druhou krajinou na svete z hľadiska výskytu koronavírusov. Japonské orgány tvrdia, že na palube je 3645 členov posádky a cestujúcich. Všetci sú v karanténe. Podľa odborníkov neexistujú na lodi žiadne vyčnievajúce karanténne podmienky. Vetranie v kabínach, kde sú ľudia zamknutí, nemá vlastnú ventiláciu, takže častice vírusu sa môžu voľne šíriť okolo lode. Podľa odborníkov sú ľudia uväznení na lodi Diamon Princess odsúdení na smrť, pretože za týchto podmienok nie je možné vyhnúť sa ďalším infekciám.



Ďalším problémom je to, že testy použité na detekciu koronavírusu sú neúčinné. Stáva sa, že sa vykonávajú trikrát a stále nedávajú spoľahlivý výsledok. Musíte si tiež uvedomiť, že vírus vyvoláva príznaky až po určitom čase, takže sa môžu infikovať aj ľudia, ktorí nemajú žiadne príznaky.