Obchodná inšpekcia upozorňuje na podvodný internetový obchod, mnohí už prišli o peniaze
20 | 05 | 2019 I Zuzana Vargová

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) zaznamenala v poslednom období zvýšený počet podnetov, smerujúcich proti internetovému obchodu mobiluj.sk. Prevádzkovateľom internetového obchodu je spoločnosť Business Company srl, so sídlom vo Viadel Chiasso 68, 55100 Lucca, Taliansko.


“Spotrebitelia vo svojich podaniach zhodne poukazujú na nedodanie objednaného a uhradeného tovaru (prevažne mobilné telefóny) v dodacej lehote uvádzanej prevádzkovateľom na stránke internetového obchodu www.mobiluj.sk,” uvádza SOI na svojej webovej stránke. Spotrebitelia zároveň musia vykonať úhradu objednaného tovaru vopred bankovým prevodom.

Logistiku pre uvedenú spoločnosť zabezpečuje podnikateľský subjekt Mirko Romanini - Ital. Sk. Consulting, 91321 Trenčianska Turná, Trenčianska Turná 867.

Podľa dostupných informácií je vyššie uvádzaná talianska spoločnosť v súčasnosti v konkurze. Napriek tomu logistické centrum prijímalo objednávky, ktoré nie sú vybavené.

“Vzhľadom na intenzitu podnetov spotrebiteľov s poukazom na to, že Slovenská obchodná inšpekcia nemá v kompetencii vymáhať v prospech spotrebiteľa náhradu škody ani iných nárokov, odporúčame spotrebiteľom dôkladne zvážiť všetky spotrebiteľské rozhodnutia, týkajúce sa zakúpenia produktov prostredníctvom vyššie uvedenej webovej stránky,” dodáva SOI