Ján Baránek: „Už nestačí rekonštrukcia tejto vlády. Takéto zlo, ktoré zbytočne mrhá ľudskými životmi, ešte na Slovensku nebolo.“
18 | 02 | 2021 I Petra Demková

Ján Baránek si všíma osobné záujmy členov poradných orgánov vlády vo farmaceutickom priemysle. Je toto dôvod odmietania účinného lieku Ivermectinu? „Dnes žijeme vo svete, kde vláda životy občanov nechráni, ale podľa všetkého obetuje v mene neznámeho cieľa, ktorý si iba domýšľame. Sú ním peniaze a zisk? Alebo cieľ nie je a ide iba o obyčajnú neschopnosť, hlúposť a sebastrednosť?“ pýta sa vo svojom statuse na Facebooku analytik.


„Tu už naozaj všetci v koalícii zošaleli. Nevieme nič, čo sa týka dát. Nebudem tu opakovať matematika Kolára. Juraj Mesík zbytočne volá po Ivermectine, ktorý zachraňuje životy. Nie len podľa Mesíka. Ivermectin sám o sebe, resp. to, čo sa okolo neho odohráva, je už dnes na filmový scenár. Ten je však natoľko nepochopiteľný, že to, čo opisuje, si väčšina z nás vie predstaviť naozaj iba vo filme. Citujem J. Mesíka: „Problém podľa môjho názoru nie je v nevedomosti, ale v tom, že profesor Pavol Jarčuška, jeho príbuzní a mnohí jeho kolegovia sú už roky na výplatnej listine firmy Gilead, ktorá Remdesivir vyrába a predáva.“ Pokiaľ by to bolo tak, ako hovorí J. Mesík, ide tu o bezprecedentný zločin (v apríli 2020 bola uverejnená v časopise The Lancet vedecká práca Wanga a kol., ktorá dokázala, že Remdesivir je pri liečbe Covidu neúčinný.)“ uvádza čitateľa do deja Ján Baránek.

Baránek: Otázok ohľadom Ivermectinu aj covidu mám množstvo. Odpovedia mi kompetentní?
Politický analytik a riaditeľ agentúry Polis Ján Baránek zverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom sa zamýšľa nielen nad liekom Ivermectin, ale najmä kladie rozličné otázky okolo tohto lieku aj koronavírusu. Čítať ďalej
09 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik


„Toto je moment, kedy sa hoax mení na pravdu a pravda sa stáva hoaxom. Samozrejme, nie je to iba problém Jarčušku. Toho totiž nikto nevolil a je naozaj iba záležitosťou pár sekúnd a Jarčuška môže ísť tam, odkiaľ prišiel. Rozhoduje vláda a premiér. A keď nie oni, máme tu ešte stále parlament. Takže, môže si Jarčuška vyprávať, čo chce. Zodpovednosť je inde.

Mesík ďalej tvrdí: „List na nákup 5000 kusov Ivermectinu odišiel 26. januára – to sme tu mali oficiálne 4 361 obetí Covidu. V utorok 16.2. počet obetí oficiálne prekročil 6 168 – reálne je ich samozrejme oveľa, oveľa viac. Čiže za tie tri týždne len oficiálne na Slovensku zbytočne zomrelo ďalších 1 807 ľudí.“ 1807 samozrejme nie je konečné číslo, je to číslo za posledné tri týždne,“ informuje analytik ďalej.

„Tak si to teda zrekapitulujme: S pravdepodobnosťou, blížiacou sa istote, na Slovensku zbytočne umrelo niekoľko tisíc ľudí. Lebo – vyhráva politika nad odbornosťou – viď Ivermectin. Vyhráva kšeft nad odbornosťou – viď Ivermectin, plošné testovanie. Vyhráva amaterizmus a neschopnosť, vyhráva chaos, anarchia, voľný pád do katastrofy. Stredná trieda mizne. Pochovala ju nečinnosť vlády v pomoci. Pomoc dostávajú iba najväčší podnikatelia a niektorí, ktorým treba „zapchať hubu“, aby sa zbytočne neozývali. Takže – zbytočne máme ďalšie, nepriame obete neschopnosti tejto vlády. Samovraždy, odložené lekárske úkony, onkologickí pacienti, prestalo sa diagnostikovať, atď., atď... Krajina je ako keby vo vojnovom stave. Z médií sa nás denno denne programovo valí len strach, len hrôza a katastrofa. Ľudia sú vystrašení, vzájomne sa udávajú a vzniká tu paralelný svet,“ popisuje realitu dneška politológ.

Slovensko nateraz nenakúpi vakcínu Sputnik, návrh vetovala strana Za ľudí (AKTUALIZOVANÉ)
Slovensko nenakúpi vakcínu Sputnik V. Vládny kabinet vo štvrtok neschválil uznesenie o jej nákupe. Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) uviedol, že uznesenie vetovala strana Za ľudí. Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | tasr


„Svet, v ktorom sú načierno pootvárané prevádzky, kde načierno dostanete kúpiť Ivermectin, kde ilegálne prekračujete hranice okresov, kde je prejavom vzdoru a hrdinstva tvár bez rúška. Normálny svet, ktorý sme žili pred nedávnom, sa stal svetom ilegálnym, svetom malých hrdinstiev, svetom veľkých kšeftov s nedostatkovým tovarom – Ivermectinom. Paralelne žijeme vo svete rúšok, klamstiev, udavačov, vo svete, kde si slobodu kupujete, vo svete, kde ľudský život nie je prioritou. Doteraz sme si mysleli, že hoci každá vláda bola korupčná, občanom na životy nesiahala. Naopak, v rámci svojich korupčných možností ich chránila. Dnes žijeme vo svete, kde vláda životy občanov nechráni, ale podľa všetkého obetuje v mene neznámeho cieľa, ktorý si iba domýšľame. Sú ním peniaze a zisk? Alebo cieľ nie je a ide iba o obyčajnú neschopnosť, hlúposť a sebastrednosť? Každý z vás môže z tým vidieť to svoje. Ale bez ohľadu na to, ľudia umierajú ďalej,“ popisuje smutnú každodennú realitu Baránek.

Vrcholom celého nezmyslu a zhnusenia nad touto koalíciou bol pre analytika Baráneka dnešný deň. „V čase, kedy píšem tento príspevok, oznámil I. Matovič, že strana Za ľudí vo vláde vetovala, teda zablokovala, nákup ruskej vakcíny Sputnik V. Nevadí. Umierajte ďalej. Ja už totiž nechápem, o čo tu ide. Neviem, akú zámienku si vymysleli, aby sme nemali ruskú vakcínu. Neviem, akú zámienku si vymysleli, aby sme nemali Ivermectin. Jedno ale viem. Už nestačí rekonštrukcia tejto vlády. Lebo takéto zlo, ktoré zbytočne mrhá ľudskými životmi, takéto zlo ešte na Slovensku nebolo. To už nevyvážite tým, že zatvárate skorumpovaných lúzrov bývalej garnitúry. Toto nevyvážite ničím. Nič neviete urobiť také, čo by vyvážilo a ospravedlnilo stratu tisícov ľudských životov. Nič také totiž neexistuje,“ píše nahnevane Baránek.

„Prihováram sa k všetkým, ktorých blízki sú na ventiláciách, v nemocniciach, prihováram sa ku všetkým, ktorým niekto blízky na Covid umrel. Pýtajte sa. Pýtajte sa, prečo do vašich blízkych pchali neúčinnú liečbu. Pýtajte sa na Ivermectin. Ak pomáha iba na polovicu tak, ako sa tvrdí, tak sa pýtajte. Pýtajte sa, prečo sa nemôžete dostať Sputnik V? Potom, ako sa opýtate, žiadajte zodpovednosť. Žiadajte trest. Žiadajte spravodlivosť. Vaši mŕtvi na to čakajú,“ ukončuje svoj komentár Ján Baránek.

Podľa analytika Mesíka aj dobytok má k dispozícii liek, ktorý slovenská vláda odmieta zabezpečiť umierajúcim
Rezort zdravotníctva pred tromi týždňami rozhodol, že liek Ivermectin sa môže pol roka na Slovensku používať na COVID 19. Podľa analytika Juraja Mesíka je veľkým zlyhaním tejto vlády, že stále nie je k dispozícií pacientom, ktorí by ho chceli užiť.... Čítať ďalej
18 | 02 | 2021 | Ivan Brožík