Matovič nás chce vakcínou Sputnik všetkých opäť len oklamať, tvrdí europoslanec Šimečka
18 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Vláda Igora Matoviča, ale najmä on samotný, je v ostatnom čase terčom ostrej kritiky. Najnovšie sa pustil do premiéra aj europoslanec Michal Šimečka z Progresívneho Slovenska.


Igor Matovič a jeho OĽaNO zabodovali pred voľbami na poslednú chvíľu a viac ako štvrtina z hlasov ľudí ich vyniesla nielen na prvé miesto všetkých strán, ale jej lídra aj do premiérskeho kresla. Za nezvládnutý boj s COVID-19 ho však kritizuje stále viac a viac ľudí. V statuse na sociálnej sieti sa do neho pustil i europoslanec Michal Šimečka z Progresívneho Slovenska, s ktorým po voľbách Matovič plánoval ísť do koalície.
Sputnik je premiérov záchranný čln, ktorým sa chystá odplávať z oceánu problémov, ktoré vyrobil

„Ešte raz a veľmi jasne: Igor Matovič nás chce všetkých opäť oklamať. Rovnako ako s Počiatkovou vilou (už ju zhabal?), anketou pred voľbami (už tie sľuby splnil?), geniálnym plošným testovaním (zlomili sme korone väz?), posielaním svojej výplaty do fondu pre ľudí v núdzi (odpadol mu od chuti?), a desiatkami ďalších bombastických výstrelov do tmy, na ktorých založil svoju politickú živnosť,“ vytkol Šimečka hneď v úvode svojho statusu premiérovi jeho veľkohubé predvolebné sľuby. „Teraz nám ohlásil zázračný liek na koronu - milióny ľudí na Slovensku by sa dali zaočkovať Sputnikom, len im v tom bránia zlí politici. Zradcovia, ktorí stavajú geopolitiku nad ľudské životy. Ale on, osvietený vodca ľudu, to nedovolí a svoj národ pred zlobou mocných ochráni,“ píše ďalej Šimečka.



„Všimli ste si ten úsmev a oheň v jeho očiach, keď včera ohlasoval anketu o Sputniku? Znovu je vo svojej komfortnej zóne. Našiel záchranný čln, ktorým sa chystá odplávať z oceánu problémov, ktoré vyrobil. Pritom je to absolútna hlúposť. Žiaden Sputnik nás nezachráni. Rusko ho má samé nedostatok, nestíhajú ním očkovať vlastných ľudí, nestíhajú ho vyrábať, nedal sa ním zaočkovať dokonca ani samotný Vladimir Putin,“ vysvetľuje europoslanec., podľa ktorého je to čistá dymová clona, ktorá má odviesť pozornosť od toho, že Matovič koronu zúfalo nezvláda. „Že máme rekordné čísla chorých v nemocniciach, a že tu na koronu zomiera najviac ľudí na milión obyvateľov na svete. Posledná vec na záver - nie je žiadny problém začať teraz rokovať s ruským výrobcom, vakcínu si dopredu zazmluvniť, a keď ju Európska lieková agentúra odobrí a Rusi reálne dodajú, pokojne ním očkujme. Budem len rád. Lenže v tomto bode ani zďaleka nie sme. A Matovič to veľmi dobre vie, len nás zase potrebuje všetkých oklamať,“ končí svoj status europoslanec Šimečka.

Matovič vedie krajinu do chaosu, ale za všetko môže Fico, tvrdí progresívec Šimečka
19 | 01 | 2021 | Aneta Leitmanová