Podľa analytika Mesíka aj dobytok má k dispozícii liek, ktorý slovenská vláda odmieta zabezpečiť umierajúcim
18 | 02 | 2021 I Ivan Brožík

Rezort zdravotníctva pred tromi týždňami rozhodol, že liek Ivermectin sa môže pol roka na Slovensku používať na COVID 19. Podľa analytika Juraja Mesíka je veľkým zlyhaním tejto vlády, že stále nie je k dispozícií pacientom, ktorí by ho chceli užiť. A počet úmrtí naďalej narastá.


„Bezprecedentná historická tragédia, do ktorej Matovičova vláda priviedla Slovensko a jeho občanov je výsledkom obludnej nekompetentnosti vlády a hlbokej korupcie,“ vyhlásil pre topky.sk lekár a analytik Juraj Mesík. Tvrdí, že niektorí poradcovia vlády sú na výplatnej páske farma firiem, ktoré „tlačia“ neúčinný liek na koronu.

Mesík: Vláda a jej karpatskí vedci usilovne sabotujú dostupnosť ivermectinu na Slovensku
06 | 02 | 2021 | sefredaktor


Mesík tvrdí nasledovné: "List na nákup 5000 kusov ivermectinu odišiel 26. januára – to sme tu mali oficiálne 4 361 obetí covidu. V utorok 16.2. počet obetí oficiálne prekročil 6 168 – reálne je ich samozrejme oveľa, oveľa viac. Čiže za tie tri týždne len oficiálne na Slovensku zbytočne zomrelo ďalších 1 807 ľudí. Počty pacientov v nemocniciach, na JISkách aj ventiláciách lámu tragické rekordy. To sa za tie tri týždne stalo!" Poslednou vetou naráža na to, že podľa neho nikto zo zodpovedných nevykonáva ani tie najzákladnejšie záchranné práce.

Mesík zúfa z toho, že "malé množstvo iveremectinu sa na chvíľu mihlo v nemocniciach, ale po pár dňoch sa poväčšine minul. V lekárňach žiadny nie je a naši ambulantní lekári, ktorí by chceli pacientov s covidom včas liečiť ho nemajú. Inak ako sabotáž to nazvať neviem. Ľudia ho sebe a svojim chorým a zomierajúcim blízkym zháňajú ako sa dá – niektorí za drahé peniaze v cudzine, iní ako veterinárny liek. Aspoň dobytok na Slovensku má liek, ktorý vládnuca koalícia cieľavedome a dlhodobo odopiera občanom."

Juraj Mesík: Ivermektín na Slovensku stále nedostupný - pribudlo 750 mŕtvych
05 | 02 | 2021 | sefredaktor


"Inak ako sabotáž to nazvať neviem. Ivermectin vyrábajú desiatky firiem po celom svete, dokonca veterinárny robia aj u nás v Nitre! Doviesť tisícky dávok behom 48 hodín by zvládli desiatky slovenských firiem a podnikateľov. Ani by nepotrebovali štátnu podporu. Stačilo by, aby im vláda nehádzala pod nohy polená. Lenže povolenie na dovoz dostala len konkrétna skupinka ľudí. A Matovičova vláda ešte aj predpísala od koho má byť ivermectin dovezený.

Liek, ktorý do Rakúska, Nemecka či Francúzska dovážajú rôzni výrobcovia a je tam dostupný pod menami ako Scabioral, Driponin, Stromectol či Ivermectine môže na Slovensko dodávať len jeden jediný monopolný dodávateľ! Keď bolo treba trnavskej firme prihodiť kšeft na dovoz masy zbytočných a nikde nikdy predtým neodskúšaných testov za desiatky, a dnes už asi stovky miliónov eur, bola z toho hollywoodska operácia z lietadlami. Doviesť ivermectin, ktorý by sa zmestil do pár kufrov, trvá už viac ako tri týždne – a stále je v nedohľadne. A ľudia zomierajú v stovkách denne. Ja pre to iné meno ako sabotáž nemám." Nechápe a rozčuľuje sa analytik juraj Mesík v rozhovore pre topky.sk.

"Práve to je najväčší problém ivermectinu – je tak účinný a tak lacný, že v tejto skorumpovanej spoločnosti je na jeho dovoze ťažké zbohatnúť." Konštatuje bez obalu pre topky.sk Juraj Mesík.

Mesík: Chráňte sa ako viete - skorumpovaná a ľahostajná vláda vám nepomôže
02 | 02 | 2021 | sefredaktor