Baránek: Otázok ohľadom Ivermectinu aj covidu mám množstvo. Odpovedia mi kompetentní?
09 | 02 | 2021 I Jozef Uhlárik

Politický analytik a riaditeľ agentúry Polis Ján Baránek zverejnil na sociálnej sieti status, v ktorom sa zamýšľa nielen nad liekom Ivermectin, ale najmä kladie rozličné otázky okolo tohto lieku aj koronavírusu.


Ján Baránek sa iba včera venoval lieku Ivermectin a už sa jeho otázkam venuje Finančná správa. Napriek tomu sa problému okolo tohto lieku venuje aj v ďalšom svojom statuse, v ktorom ale poukazuje aj na iné aspekty liečenia koronavírusu u nás. A najmä, kompetentným pokladá množstvo zaujímavých otázok. Dočká sa aj odpovedí?
Informáciu o zadržanom kamióne s Ivermectinom mal dôveryhodne overenú

Otázky okolo zadržaného lieku na colnici nenechali bez odpovede Finančnú správu. „Finančná správa sa ohradzuje voči klamlivým informáciám, ktoré zverejnili a šíria niektoré médiá ako aj Ján Baránek... Ide o klamlivé a vymyslené informácie, ktorými šíritelia úmyselne prekrúcajú realitu a cielene poškodzujú dobré meno finančnej správy.“ Ján Baránek sa, podľa jeho slov, iba pýtal. „Zverejnil som otázky, či je pravda, že na žilinskej colnici je zadržaný kamión s Ivermectinom. Opakujem - otázky! Informáciu som mal dva razy overenú, jeden zdroj bol, nazvime to širšie, kvôli jeho ochrane, z ozbrojených síl SR,“ píše hneď v úvode na vysvetlenie Baránek a zatajovanie zadržaného kamióna s Ivermectinom prirovnáva k roku 1983, keď vzdušné sily zostrelili nad Sachalinom civilné lietadlo kórejských aerolínií. „Na politických prednáškach, vtedy povinných, som ešte ako študent UK v Bratislave mal nepríjemné otázky ohľadne zostrelenia tohto lietadla. Zahynulo tam 269 civilov. Bol som označený za provokatéra a vyhodili ma zo školy. Teraz mám akési deja vu...“ pokračuje nostalgicky Baránek.



„Vychádzajme z toho, že Finančná správa neklame a informácia o zadržanom kamióne s Ivermectinom je nesprávna. Mám teda množstvo ďalších, asi nepríjemných otázok: Viaceré štúdie a odborníci tvrdia, že Ivermectin v kombinácii s inými lacnými a dostupnými liekmi lieči Covid. Ak je táto informácia pravdivá, prečo na Slovensku Ivermectinom neliečime? Ak je vyššie napísané pravda, môžem vyhlásiť, že niekto konkrétny tu má na svedomí zbytočné úmrtia? A ak áno - kto? Je pravda, že aj napriek dvom „atómovým bombardovaniam“ v podobe plošného testovania máme stále jedno z najvyšších úmrtí na Covid na 1mil. obyvateľov na svete? Je pravda, že úmrtnosť na Covid sa na Slovensku zvýšila najmä po prvom „atómovom bombardovaní“? Je pravda, že napriek tomu, že už bolo dlho z WHO známe, že Remdesvir Covid nelieči, stále sa ním liečili naši pacienti?“ vychrlil množstvo otázok smerom na liečenie covidu politický analytik.

Baránek: "Prečo neliečime Ivermectinom? Za zbytočné úmrtia sa musí niekto zodpovedať!"
Testovanie a lieky, ktoré môžu zachrániť ľudské životy nakazených na Covid je na Slovensku pálčivou témou už niekoľko dní. Svoj názor na ňu má aj politický analytik Ján Baránek. Čítať ďalej
08 | 02 | 2021 | Jozef Uhlárik

Súvisí vyhodenie riaditeľa Sabola s kritikou Krajčího a spol. pre Ivermectin?

Otázok Jána Baráneka je ale podstatne viac a niektoré tnú skutočne do živého. „Súvisí nejak odvolanie Františka Sabola, riaditeľa Východoslovenského ústavu srdcových a cievnych chorôb s tým, že emeritný prednosta prednosta Kliniky anestéziológie a intenzívnej medicíny VÚSCH doc. MUDr. Pavol Török, CSc. si dovolil kritizovať vládnych odborníkov okolo ministra Krajčího, aby povolili využívať aj u nás pomerne lacný liek Ivermectin? V odborných kruhoch sa vie, že vo Východoslovenskom ústave srdcových chorôb sa úspešne vylieči 85 % ťažkých covidových pacientov vďaka unikátnej liečbe vitamínom C a D. Je pravda, že stále patríme medzi najhoršie krajiny vo finančnej pomoci, eliminujúcej dopady opatrení kvôli Covid-u v Európe?“ pýta sa ďalej Baránek.

„Je pravdou, že máme nárast úmrtí na onkologické ochorenia kvôli opatreniam na Covid v nemocniciach a zdravotníctve? Je pravda, že pokleslo diagnostikovanie nových onkologických ochorení? Je pravda, že minister, ktorý má na svedomí viac ako 4-tisíc mŕtvych stále behá na slobode? Je pravda, že premiér vo vláde toleruje človeka, ktorý má na svedomí vyše 4-tisíc ľudských životov? Atď., atď... Takýchto otázok je samozrejme omnoho viac. Ale zatiaľ mi bude stačiť, ak mi promptne, podobne ako Finančná správa, na moje ďalšie otázky odpovedia príslušné orgány,“ končí svoj „otázkový“ status Ján Baránek.

Baránek Matovičovi: "Plagiátor cvičí s vedeckými kapacitami. To je prípad pre psychiatra, inde by boli ľudia v uliciach"
"Je pred nami politicky búrlivý rok, myslí si politický analytik Ján Baránek. Upozorňuje, že “padáme doslova do sociálnej priepasti” a nemôžeme vyhadzovať peniaze len na testy, ale treba aj zachraňovať ľudí. “Pokiaľ parlament nepovie „dosť!“, budú... Čítať ďalej
16 | 01 | 2021 | Ivan Brožík