Ako sa vymaniť zo zármutku spôsobeného pandémiou
14 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Uplynulý rok bol pre mnoho ľudí bez preháňania ten najhorší, ktorý vo svojom živote zažili. Menovateľ mnohých ťažkostí je pritom viac než jasný - koronavírus. Keď sa k tomu pridá ešte strata zamestnania, alebo dokonca blízkeho človeka, je všetko ešte horšie. Ako sa z toho dostať a naučiť sa znovu radovať zo života?




Ako píše portál Novinky.cz, ľudia smútia z mnohých dôvodov. Pandémia a jej priame dopady na životy mnohých z nás sú jedným z nich. Najdôležitejším nástrojom v takýchto situáciách je znalosť toho, ako sa v takýchto situáciách zachovať a ako nimi prejsť (nesnažiť sa ich obchádzať), aby sa človek mohol posunúť dopredu.




1. Trúchlite svojím vlastným spôsobom




Akákoľvek ťažká situácia dopadá na každého jedinca inak. Kým niekomu pomáha sa zo smútku opakovane vyplakať, niekto iný nachádza úľavu napríklad v novom koníčku či pomoci iným.





Je potrebné si uvedomiť, že neexistuje správny či zlý spôsob, ako sa s danou ťažkostí vyrovnať. Vhodný je každý, vďaka ktorému nebudete držať svoju bolesť a emócie pod pokrievkou, ale dovolíte im postupne plynúť.


Miluje ma aj po rokoch? Podľa čoho to spoľahlivo spoznáte
Pochybnosti o tom, či nás partner miluje, môžu vo vzťahu prísť nielen na jeho začiatku, keď jeden druhého ešte toľko nepoznáme, ale aj po mnohých rokoch, keď môže lásku naopak ohrozovať nuda či rutina, píše portál Novinky.cz. Ako aj po spoločne... Čítať ďalej
13 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

2. Nájdite si nejakú životnú radosť 




Pre mnoho ľudí je bolesť spojená s nejakou stratou natoľko neznesiteľná, že sa ju snaží akýmikoľvek spôsobmi tzv. otupiť. Trebárs práškami, alkoholom, alebo napríklad aj vyhýbaním sa akejkoľvek aktivite. Lenže to celú situáciu nielen zhorší, ale takisto aj predĺži cestu "von".






Aby ste sa skutočne "uzdravili", je potrebné si bolesťou prejsť, aby ste sa nakoniec dostali na druhú, lepšiu stranu, uvádza vo svojom blogu trénerka osobného rozvoja Hilary DeCesareová.




Je však rozdiel prejsť si bolesťou, alebo sa v nej utápať. Nechajte negatívne pocity plynúť, ale nenechajte ich ovládnuť váš život. Skúste si pomaly znovu nájsť nejakú životnú "radosť", vďaka ktorej sa vám postupom času bude dariť vyrovnávať negatívne pocity tými viac príjemnými.


Odlišný postoj k financiám môže mať na vzťah rovnaké dôsledky ako nevera
Peniaze síce nie sú všetko, ale v dlhodobom vzťahu hrajú dôležitú úlohu. Bohužiaľ, niektorí partneri v tejto téme nedokážu nájsť spoločnú reč, čo následne vedie k sporom aj hádkam, píše portál Novinky.cz. Ako spoznať, že so svojím partnerom nie ste... Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Timotej Dudka



3. Choďte von a cvičte 




Hoci sa to môže v danej situácii zdať ako nezmysel, v najťažších chvíľach môže sa zármutkom a zlou náladou pomôcť aj pohyb na čerstvom vzduchu.





Aj obyčajné prechádzky lesom, v horách, ale napríklad aj v parku kúsok od vášho bydliska dokážu podľa odborníkov zázraky. Navyše aj postupná zmena prostredia, v ktorom sa bežne nachádzate (domov), bude pomaly, ale iste meniť aj vaše rozpoloženie.


4. Precvičujte skutočnú vďačnosť




Trúchlenie kvôli akejkoľvek strate môže byť ako na hojdačke. Viete síce oceniť to, čo máte a z čoho môžete mať radosť a snažíte sa zo smútku dostať, rovnako tak rýchlo ale zrazu môžete uvažovať o tom, ako je daná strata bolestná a že sa z nej najskôr nikdy nedostanete.


Ako rozpoznať ženu manipulátorku
Láska dokáže s našim telom neuveriteľné veci. Okrem iného otupiť zmysly, zamotať hlavu a zatemniť zrak. Aj preto sa niektorí muži stanú nevedomky obeťami žien manipulátoriek, píše portál Novinky.cz. Ako rozpoznať, že ide aj o váš... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Timotej Dudka




Aj to je podľa odborníkov úplne normálne. A aj z tohto stavu je však východisko. Stačí sa naučiť byť za niečo naozaj vďačný. Sila vďaky je v ľudskom živote oveľa silnejšia ako pesimizmus a nespokojnosť. Je ale potrebné byť vo svojich pocitoch skutočne "otvorený a reálny".





Zamerajte sa na niečo skutočne pozitívneho vo vašom živote a pripomínajte si, ako je to pre vás dôležité a že vám to prináša radosť. Postupom času tieto chvíľky začnú prevažovať nad zármutkom, čo je najlepšia cesta k uzdraveniu.


Osem spôsobov, ako predĺžiť sexuálnu výdrž
Sexuálny styk nemožno od prvej do poslednej minúty naplánovať, a tak sa občas stane, že skončí skôr, než vôbec pocítite svoje sexuálne vzrušenie. Aj keď partnerovi nemôžete krátku výdrž vyčítať, existuje niekoľko spôsobov, ako mu pomôcť oddialiť... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Timotej Dudka